1.470 Egedal-elever var med til skoleskak

1.470 Egedal-elever var med til skoleskak

Elever i alle aldre fra seks skoler fik fredag inden vinterferien trænet både koncentration, samarbejde og logiske tænkning på Skolernes Skakdag.

Skakdagen bød på både faglige udfordringer og socialt samvær.

Strategisk tænkning, læring og fællesskab.

Der var skak på skemaet både hjemmefra og i klasseværelserne med online skakturneringer for de ældste elever og analoge aktiviteter for de yngste elever, som er tilbage på skolerne. I år slog Egedal egen rekord ved at have 1.470 tilmeldte elever – 300 flere end sidste år.

– Eleverne har længe måttet undvære mange sociale aktiviteter, men corona har heldigvis ikke forhindret en god skakdag med fokus på faglige udfordringer, fællesskab og en god gang hjernegymnastik, siger Betina Hilligsøe, formand for Skoleudvalget.

Skoleskak til læring og leg – for alle børn

Egedal Kommune satser målrettet på skoleskak som en vej til faglig og social trivsel i skolen, og indsatsen vokser løbende. Bl.a. blev 56 lærere og pædagoger fra alle Egedals 10 skoler sidste år uddannet til skoleskaklærere.
– Skak er et rigtig godt værktøj til at styrke eleverne både socialt og fagligt. De får udfordret deres strategiske og kreative tænkning og øvet vigtige kompetencer som tålmodighed, samarbejde og fordybelse – samtidig med at de har det rigtig sjovt sammen, forklarer centerchef for Skole og Dagtilbud, Lone Kvist.

Hun fortæller, at mange børn trives godt med spillets faste rammer og får trænet matematik på en sjov og anderledes måde. Samtidig får de matematisk mest talentfulde elever nogle gode faglige udfordringer, mens elever med autismespektrum-forstyrrelser oplever gode muligheder for at være med – og ofte også at være blandt de dygtigste i fællesskabet.

Hej til en hjerneforsker, en matematikekspert og en mesterskakspiller

Dansk Skoleskak, som står bag skakdagen, sendte live på skakdagen med fokus på mental sundhed. Her kunne eleverne bl.a. møde hjerneforsker Jon Wegener, matematikekspert Peter Mogensen og Danmarks stærkeste kvindelige skakspiller, Ellen Fredericia Nilssen, som kommenterede partier i den nationale online turnering.

1.470 elever fra hhv. Ganløse Skole, Maglehøj, Balsmosen, Boesager, Lærkeskolen og Stengårdsskolen var med til skakdagen – analogt eller online.
Dagen arrangeres hvert år af Dansk Skoleskak, der også har uddannet 56 lærere og pædagoger fra alle Egedals skoler til skoleskaklærere.

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

Snedkeren er en af de tre landart kunstværker i Frank Jæger Land.

Snedkeren ved Bastrup Sø

Tag på opdagelse i vores lokalområde. "Snedkeren" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. Træskulpturen finder du ved shelterpladsen ...
312437228 554284793363690 7565027038658924048 N

Den lille trold i Byparken i Ølstykke

Egedals egen trold gemmer sig i Byparken i Ølstykke. Han er ikke så stor, som de kæmpe trolde, som bliver ...
File5

Skenkelsø Sø

Her er plads til romantiske ture hånd i hånd, men også alene-ture med mulighed for at lade tankerne flyve. Jeg ...
394634462 766954362110944 4124268210695860463 N

Fitness-skulpturerne på skolestien mellem Ganløse Skole & Slagslunde

Fitness-skulpturerne af Hr. og Fr. Danmark finder du på skolestien mellem Ganløse Skole og Slagslunde. Fitnessskulpturerne inviterer dig til leg ...
Smorumgolf2

Smørum Golfbane

Hos Smørum Golfklub i Smørum finder du en række flotte og udfordrende golfbaner i smukke omgivelser. Smørum Golfklub har i ...
Panoptikon1. Don(10of10)

Panoptikon i Smørum

Panoptikonet fortæller Værebro Ådals tusindårige historie: Flinteøkser, hjortetakøkse, spydspidser, bronzehjelme, guldarmringe og ofrede mennesker. Det er en storslået udsigt og ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…