Fra ØIF's diletantforestilling "Alle mand i trøjen" 1946

100 års jubilæum ØFC: Fortællinger om ØFC gennem tiderne: Befrielsen kom og de spillede diletant

ØFC har 100 års jubilæum 18. maj i år. Det bliver festligholdt med flere forskellige aktiviteter. ØFC bringer i tiden op til deres jubilæum fortællinger fra tiden i ØFC. 

Ikke fordi befrielsen af Danmark den 5. maj 1945 havde noget med diletant at gøre. Men selvsagt gav befeielsen også optimisme i Ølstykke. På dagen og de følgende dage blev det fejret i den lille by med fest og fakkeltog. Diletanten kom i 1946, og det var en god og festlig måde at skaffe penge i kkassen på hos ØIF.

I foråret 1946 begyndte den fodboldmæssige succes. ØIF blev kredsvinder af B-rækken. Den afgørende kamp, som var lokalopgør mod naboerne fra Slangerup, blev vundet med hele 8-1. De kiksede desværre med oprykningen til A-rækken, der først kom i 1947. Her satte ØIF da også tingene på plads, da de i kvalifikationskampene slog Ullerød 5-0, Melby-Liseleje 6-1 og Store Lyngby 4-1. JA – de var go’e den gang.

Foto: Ølstykke FC
ØIF kredsvinder af B-rækken 1946.

Oprykkerholdet fra 1947 bestod af: Gunnar Juhl, Kjeld Hansen, Svend Aage Eriksen, Egon Jønsson, Charles Petersen, Egon Rasmussen, Niels Svendsen, Jørgen Hansen, Vilhelm Hansen Frode Sylvest og Ove Hansen.

Til generalforsamlingen i 1947 var der mødt 100 medlemmer op. Det kunne vi lære noget af i dag !

I årene efter krigen blev der spillet kampe mod engelske hold, og ØIF var venskabsklub med Ørkelljunga i Sverige. De kom også lang omkring den gang.

Det var nogle korte udpluk af ØIF’s historie fra 1944 til 1950. En fantastisk tid med rivende udvikling i fodbolden, og den kan du læse mere om i ØFC Krønikken.

[smoothslider id='9']