20 år med Centerpølser og gode snakke!

20 år med Centerpølser og gode snakke!

Jeg besøger Egedal Centret på en helt almindelig onsdag eftermiddag i januar måned. Vejret er flot i dag – blå himmel. På min vej gennem centret skimter mit øje vognen der står på Søstertorvet – og i dag er den lidt ekstra tillokkende.

Skulle det være i dag jeg lige stikker hovedet hen til Lars og får mig en “fransk”. Ja, det bliver jeg vist nødt til. Der er kunder i biksen og stemningen er god.

Gode gamle dage

Jeg kan ikke lade være med at tænke tilbage på min skoletid på Præstegårdsskolen, som Lærkeskolen hed i gamle dage. Jeg var godt nok betaget af Lars, da han gik i klassen over mig i folkeskolen. Han var en af skolens populære drenge! Var altid meget solbrændt om sommeren – og gik i ball-bluser og de rigtige Levi´s bukser.  Ret cool type, og rigtig god til fodbold. Senere blev han en af de “lokale helte” på Stenløse Boldklubs førstehold – pigerne var vilde med ham!
Han skraldgriner når jeg fortæller ham det! Han kan også huske de gode gamle dage, og det er sjovt at vi har mange fælles erindringer – om ungdomslivet i Stenløse – og også hyggelige historier fra byens gode butikker og de mange skønne steder i Stenløse.

Mere end hotdogs

Det er en af de ting jeg elsker ved pølsevognen på Søstertorvet. Der er altid plads til en god snak, når man stikker hovedet forbi, hvis du er i humør til det. Og hvis ikke, er det også helt i orden.

I dag kommer jeg også i snak med Nick. Jeg har aldrig mødt ham før, men han er en af de hyggelige typer at komme i snak med. Har masser af gode historier fra et spændende liv med både rejser til Thailand, spændende fortællinger om drift af lokale cityguides i Thailand fra internettets spæde start – og mange historier der giver anledning til gode grin undervejs.

Nick fortæller, at han jævnligt kommer forbi til en hotdog med det hele inkl. “åkander” (syltede agurker).
Han når også lige en “Rungsted”-bøfsandwich. Han har boet i Rungsted, og her var det hyggeligste sted hvor man fik bøfsandwich med ketchup, remulade og ristede løg og de famøse åkander på toppen. I Hørsholm var bøfsandwichen anderledes – den bestiller han også engang imellem. Og Lars kan selvfølgelig lave den helt som man ønsker den 🙂

20 år på Søstertorvet

Vi kommer til at tale om hvor længe Centerpølser har eksisteret. Det var oprindeligt Birthe, Lars´mor der startede op. Hun drev forretningen i 16 år – og for fire år siden overtog Lars forretningen.

Centerpølser er ikke bare stedet du spiser en hotdog, flæskestegssandwich eller hvad du lyster. Det er også her, der altid er plads til en god snak. Her er rigtig mange stamkunder, som kigger forbi til lidt at spise og en snak.

Lars fortæller, at ofte falder snakken på fodbold. Men Lars får også en rigtig god fornemmelse for hvad der rører sig i lokalsamfundet, og hvad der fylder i hverdagen. I øjeblikket er Stenløse Å en af de aktuelle emner, fortæller Lars.

Et kvarter blev til en time

Tiden flyver, når man har det godt. Mit kvarter til en hurtig fransk hotdog blev til noget nær en time.
I godt selskab med Lars og Nick.

Jeg suser videre og glæder mig over at vi har sådan en lille oase her midt i centret.
….og glemte jeg at sige at der selvfølgelig er Cocio på køl!

 

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…