Foto: Claus Birch

En dejlig dag på Ølstykke Stadion – ØFC mod Lyngby

Så er der netop modtaget et nyskrevet kampreferat fra weekendens kamp. Ølstykke FC mod Lyngby. En fantastisk kamp med flot fodbold, fight og lidt drama.

ØFC kom modsat forrige weekend rigtig godt i gang med Kampen. De første 10 minutter, stod der ØFC på alt. Lyngby var stort set ikke på ØFC’s banehalvdel.

Herefter begyndte Lyngby at vågne. Efter 20 minutter lander en clearing i ØFC-forsvaret hos en Lyngby-spiller, der pludselig er alene med ØFC’s målmand Nicholas ”Gummi” Vestermann, og så stod den ufortjent 0-1 til Lyngby.

Der skulle dog ikke gå mere end 6 minutter før Mark ”Messi” Kronby fik bragt balance i regnskabet. Chris Lorentzen tog et ryk frem i højre side og lagde bolden ind foran mål, hvor Mark sikkert scorede til 1-1.

Lyngby var farlige på deres contra, og flere gange var det tæt på. Den ene gang var det Gummi’s hånd, der lige akkurat nåede at vippe bolden så meget ud, at den gik få centimeter for den ene stolpe og ud til hjørne. 41. minutter tog Mads Nordby, der de sidste kampe har spillet på højre fløj, et godt løb med bolden frem i højre side og spillede den ind til Chris Lorentzen, der flot bragte ØFC’s foran 2-1. Endelig fik Chris taget hul på scoringerne. Det har ventet på sig her i efteråret.

Pause og 2-1 til ØFC.

Anden halvleg
Kun 1 minut inde i anden halvleg fik ØFC tilkæmpet sig et hjørnespark. I første omgang blev det clearet. Rasmus Lander opfangede bolden på kanten af feltet og lagde den bag over sig selv skråt over til Frederik Eilsø, der sikkert øgede ØFC’s føring til 3-1. 8 minutter senere, var det Lyngby tur. En angriber blev spillet fri og afdriblede Gummi og reducerede til 3-2.

Lyngby’s scoring gav noget bekymring på tilskuerpladserne. Hvad nu, ville ØFC nu miste grebet om kampen? Men NEJ slet ikke.

ØFC holdt fast og igen var det Mads Nordby, der førte bolden frem i højre side og sparkede den ind over, hvor den hårdtarbejdende Mathias Wolf kunne krone sin store arbejdsindsats med et flot hovedstødsmål til 4-2.

I det 59. minut måtte Lyngby gå ned på 10 mand efter gult kort for benspænd på Andreas Jensen.

Samme skæbne måtte Chris Lorentzen lide, da han i det 74. minut indkasserede et gult kort for at nedlægge en Lyngby-spiller bag fra.

Tilbage på banen igen blev Chris i det 89. minut skubbet omkuld i Lyngby’s straffesparksfelt. Det takserede dommer Klaus Pedersen til straffe. Patrick Kongsted, der i det 77. minut havde afløst Mads Nordby, gik til bolden. Men desværre Kongsted sparkede bolden 1½ meter over mål. Rigtigt ærgerligt men dog ingen katastrofe. I det 90. minut måtte Mads Nordby, der havde afløst Mathias Wolf, også indkassere et dumt gult kort for at sparke bolden væk i forbindelse med frispark til Lyngby.

Cheftræner Kim Schrøder Hansen var efter kampen meget tilfreds. Vi havde efterretninger om, at Lyngby havde nogle stærke offensive kræfter. Vi ændrede derfor vores gameplan og i stede for at lægge pres på dem, gik vi mere offensivt frem og lage pres på deres bagerste folk. Det stressede og forstyrrede Lyngby, og gjorde, at vi i lange perioder af kampen holdt Lyngby fra chancer.

Dommeren havde lagt en konsekvent linje i kampen. Det talte vi om i pausen, at vi skulle passe på gule kort.

De sidste 10 minutter af kampen var vi trætte og lukkede Lyngby mere ind i kampen. Vi lavede selv nogle frispark og en dum fejl, som gav os et par gule kort. Men dejligt at vi får tre point i dag. Lyngby var et af topholdene. Dem spiller vi som regel godt i mod og sætter point til mod de lavere rangerende hold.

Sejren bringer ØFC op på tabellens 4. plads med 3. point op til nr. 1 Værløse. Netop Værløse møder ØFC i næste weekend på udebane.