Klik på knappen og vis på kort

Adresse & Kontakt

Vores adresse

Buresø Badesø

GPS

55.819909492341, 12.234109756097

Telefon

-

Email

-

Web

-

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde.
“Baronen” er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fantastisk træskulptur, der byder søens gæster velkommen, og som lokker mange små til en klatretur. Du finder den på græsplænen ved Buresøen.

Frank Jæger Land – 6,3 km. rute 

I juni 2021 blev Frank Jæger Land indviet. Tre landartværker i den nordlige ende af kommunen. “Baronen” ved Buresø, “Enhjørningen” i Ganløse Skovene og “Snedkeren” ved Bastrup Sø.

Frank Jæger Land er en del af Danske Digterruter, og er med til at markere Egedal på det kulturelle landkort.

Frank Jæger udgav i 1951 novellesamlingen ’Hverdagshistorier’, som udspiller sig i Nordsjælland, herunder i Egedal Kommune, hvor Frank Jæger havde sin daglige gang. Novellernes eventyrunivers udfolder sig i autentiske geografiske rammer. Her optræder enhjørninger, hekse, engle og trolde side om side med tilsyneladende virkelige personer såsom skovhuggeren fra Ganløse, postbæreren i Farum m.m.

De tre landartværker er udelukkende er skabt af naturens materialer. De fletter sig ind i kultur- og naturlandskabet. Til hver af værkerne hører en af Frank Jægers historier, oplæst af skuespilleren Nis Bank-Mikkelsen.

Du kan besøge kunstværkerne enkeltvis, eller du kan gå den 6,3 km. lange rute og kigge på alle landart-skulpturerne.

Når du besøger de enkelte værker kan du downloade Frank Jægers historie, der hører til stedet. Nyd den smukke natur og stedet, mens du lader dig føre ind i eventyrlige fortællinger.

Baronen

Som det er med rigmænd, er det med Baronen – han akkumulerer. Dragen som flytter ind på det kunstige bjerg er modsat Baronen frimodig og nærmest kærlig, på trods af at det er en drage med alt, hvad det betyder. Vores vision for denne historie er at udforme den oppustede Baronen siddende på ryggen af dragen.

Dragen skal ligge med det kæmpe gab vidt åbent med gigantiske tænder som inviterer beskueren til at fodre den. Kroppen udformes af træstubbe der former den slyngende krop. Dragen bliver ca 5 meter lang og den skal stå på bakken ved Buresø og skue ud over søen.

Dragen og Baronen er udformet af træ udelukkende med motorsav.

Er du i bil kan du parkere ved parkeringspladsen ved Buresø Badesø, Ganløse Eged, 3550 Slangerup

Download Frank Jæger Land folderen
Du kan downloade information og kort over Frank Jæger Land her: Frank Jæger Land Folder

Lyt til historierne
Du kan lytte til historierne her: https://danskedigterruter.dk/rute/frank-jaeger/

Læs mere
Du kan læse mere om Frank Jæger Land på Egedal Kommunes hjemmeside:
https://www.egedalkommune.dk/borger/kultur-idraet-og-fritid/kunst-i-egedal/frank-jaeger-land/

Projektet Frank Jæger Land er et samarbejde mellem Egedal Kulturelt Samråd, Egedal Kommune, Naturstyrelsen
og Frank Jægers arvinger. De tre landart-værker, Snedkeren, Enhjørningen og Baronen, er skabt af Søren Brynjolf og Henrik Dyreborg Wagner og støttet af Egedal Kommunes Kunstråd, Udlodningsmidler til Friluftsliv og Brødrene Hartmanns Fond.

Læs også historien om idékvinden bag: https://voresegedal.dk/lone-nyhuus-er-kvinden-bag-egedals-nye-kulturattraktion-frank-jaeger-land/

Anmeldelser

Skriv en anmeldelse

Anbefal
Uddyb gerne din oplevelse
Hvor mange stjerner
Publicer ...
Din anbefaling er afsendt
Venligst udfyld alle felter
Captcha check failed