Klik på knappen og vis på kort

Adresse & Kontakt

Vores adresse

-

GPS

55.8106317, 12.2536407

Telefon

-

Email

-

Web

-

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde.
“Enhjørningen” er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fascinerende træskulptur, der pludselig toner frem langs skovstien. Du finder den i skoven ved Ganløse Eged, ikke langt fra Myrestenen og Rokkestenen.

Frank Jæger Land – 6,3 km. rute 

I juni 2021 blev Frank Jæger Land indviet. Tre landartværker i den nordlige ende af kommunen. “Baronen” ved Buresø, “Enhjørningen” i Ganløse Skovene og “Snedkeren” ved Bastrup Sø.

Frank Jæger Land er en del af Danske Digterruter, og er med til at markere Egedal på det kulturelle landkort.

Frank Jæger udgav i 1951 novellesamlingen ’Hverdagshistorier’, som udspiller sig i Nordsjælland, herunder i Egedal Kommune, hvor Frank Jæger havde sin daglige gang. Novellernes eventyrunivers udfolder sig i autentiske geografiske rammer. Her optræder enhjørninger, hekse, engle og trolde side om side med tilsyneladende virkelige personer såsom skovhuggeren fra Ganløse, postbæreren i Farum m.m.

De tre landartværker er udelukkende er skabt af naturens materialer. De fletter sig ind i kultur- og naturlandskabet. Til hver af værkerne hører en af Frank Jægers historier, oplæst af skuespilleren Nis Bank-Mikkelsen.

Du kan besøge kunstværkerne enkeltvis, eller du kan gå den ca. 6 km. lange rute og kigge på alle landart-skulpturerne.

Når du besøger de enkelte værker kan du downloade Frank Jægers historie, der hører til stedet. Nyd den smukke natur og stedet, mens du lader dig føre ind i eventyrlige fortællinger.

Enhjørningen

Historien omhandler forårets komme. En magisk forløsning, hvor kun en jomfru kan tæmme enhjørningen. Hun lader foråret flyde ud af enhjørningens horn. Det er en sælsom og sensuel fortælling. En beskrivelse af dualitet mellem jomfruen, som er det ultimativt feminine og enhjørningehornet, som er et billede på maskulinitet. Dette ønskes afbilledet i en sensuel skulptur af en smuk kvinde som sammen med det falliske horn undfanger foråret, som flyder ud af hornet.
Værket er ca. 4 meter højt og udelukkende udført med motorsav.

Er du i bil kan du parkere ved parkeringspladsen Røde Rose, Lyngevej 97, 3660 Stenløse

Download Frank Jæger Land folderen
Du kan downloade information og kort over Frank Jæger Land her: Frank Jæger Land Folder

Lyt til historierne
Du kan lytte til historierne her: https://danskedigterruter.dk/rute/frank-jaeger/

Læs mere
Du kan læse mere om Frank Jæger Land på Egedal Kommunes hjemmeside:
https://www.egedalkommune.dk/borger/idraet-kultur-og-fritid/kunst-i-egedal/frank-jaeger-land/

Projektet Frank Jæger Land er et samarbejde mellem Egedal Kulturelt Samråd, Egedal Kommune, Naturstyrelsen
og Frank Jægers arvinger. De tre landart-værker, Snedkeren, Enhjørningen og Baronen, er skabt af Søren Brynjolf og Henrik Dyreborg Wagner og støttet af Egedal Kommunes Kunstråd, Udlodningsmidler til Friluftsliv og Brødrene Hartmanns Fond.

Læs også historien om idékvinden bag: https://voresegedal.dk/lone-nyhuus-er-kvinden-bag-egedals-nye-kulturattraktion-frank-jaeger-land/

Anmeldelser

Skriv en anmeldelse

Anbefal
Uddyb gerne din oplevelse
Hvor mange stjerner
Publicer ...
Din anbefaling er afsendt
Venligst udfyld alle felter
Captcha check failed