Klik på knappen og vis på kort

Adresse & Kontakt

Vores adresse

Skenkelsø Mølle Museum, Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke

GPS

55.803316, 12.163115

Telefon

-

Email

-

Web

-

Skenkelsø Mølle Museum er opført i 1891, og i 1972 købte Ølstykke Kommune møllen med det formål at bevare den. Møllen er nu restaureret og fuldt funktionsdygtig, og fungerer som lokalt kulturhistorisk museum, drevet af Egedal Kommune.

Skenkelsø Mølle er absolut et besøg værd.I løbet af året bliver der afholdt flere traditionsrige arrangementer for både børn og voksne. Her kan bl.a. nævnes fastelavn, sommerferie sjov på møllen, og også ved høsttid, hvor der er mulighed for at lave æblemost på gammeldags manér.

Museet har åbent:
Tirsdage 9.00-12.00
Torsdage 9.00-14.00
Den første lørdag i måneden i sommerhalvåret 10.00-14.00

Skenkelsø Mølle Museum
Maglehøjvej 42,
3650 Ølstykke

Hjemmeside: http://www.egedalarkiverogmuseum.dk/index.php/olstykke/skenkelso-molle-museum

Museets har til formål at indsamle, registrere, bevare, forske og formidle, for herved at sikre og belyse Egedals kulturhistorie, herunder især at gøre samlingerne offentligt tilgængelige.

Museets ansvarsområde er koncentreret omkring mølledrift, landsbrugsredskaber, håndværk og beklædning med tilknytning til Egedal Kommune.

Driften af museet og møllen foregår i samarbejde med Ølstykke Historiske Forening. Møllen fungerer således som et arbejdende museum, og et møllelaug forestår pasningen af møllen. Møllen indeholder et intakt inventar bestående af kværne, valse, rensemaskine, afskaller m.m., og er således funktionsdygtig til formaling af korn.

Museet modtager gerne museumsgenstande til samlingen, for at kunne belyse den lokale kulturhistorie så fuldstændigt som muligt.

Anmeldelser

Skriv en anmeldelse

Anbefal
Uddyb gerne din oplevelse
Hvor mange stjerner
Publicer ...
Din anbefaling er afsendt
Venligst udfyld alle felter
Captcha check failed