Klik på knappen og vis på kort

Adresse & Kontakt

Vores adresse

Ledøjevej 35, 2620 Albertslund

GPS

55.6901475, 12.3227149

Telefon

-

Email

-

Web

-

Har du besøgt Vikingelandsbyen og Vikingebroen i Risby, som ligger 2-3 km. fra Ledøje. Et besøg værd og et pragtfuldt område at gå tur!

Vikingelandsbyen er et historisk værksted, drevet af Albertslund Kommune. Landsbyen er smukt beliggende med udsigt over St. Vejleådalen.

I landsbyen findes tre små grubehuse og et unikt stuehus, Salshuset, som er farverigt og smukt indrettet med håndskårne genstande og broderede tekstiler.

Vikingebroen

Haralds Bro stod færdig i 2019. Den i alt 700 meter lange vej- og brokonstruktion står som en imponerende levendegørelse af vikingernes infrastruktur og håndværk. Ingen andre steder i verden kender vi til lignende rekonstruktioner, og flere tusinde børn, håndværkere og frivillige har hjulpet til.

Vejforløbet er blevet bygget i forskellige materialer og vil give indblik i, hvordan vikingerne har færdedes ad både stenbrolagt vej, svellevej, hulvej og gren- og risvej.

Som tilfældig besøgende må man godt gå rundt og kigge, men husene er kun åbne ved særlige lejligheder.

Vikingelandsbyen blev oprettet i 1992. Stedet bliver støttet af mere end 130 medbyggere organiseret i Vikingelandsbyens Venner.

Du kan læse mere på Vikingelandsbyens egen hjemmeside: https://vikingelandsbyen.albertslund.dk/

Kilde: Vikingelandsbyens hjemmeside 

Vikingelandsbyen
Ledøjevej 35
2620 Albertslund

Anmeldelser

Skriv en anmeldelse

Anbefal
Uddyb gerne din oplevelse
Hvor mange stjerner
Publicer ...
Din anbefaling er afsendt
Venligst udfyld alle felter
Captcha check failed