“En flue på væggen” til ginsmagning hos Centerkiosken Skjold Burne

“En flue på væggen” til ginsmagning hos Centerkiosken Skjold Burne

Det var meningen jeg bare skulle være “Flue på væggen” til ginsmagning i Skjold Burnes baglokale – men skæbnen ville det anderledes :-)Der er dækket op til 74 gæster. 16 er skrevet på venteliste. Det er nok ikke sidste gang i år, der bliver arrangeret ginsmagning. Interessen har i hvert fald været overvældende for arrangementet i Centerkioskens baglokale.

Men hvorfor er der så stor rift efter pladserne på de smagninger Centerkiosken arrangerer? Det har jeg sat mig for at finde ud af….

Flue på væggen til ginsmagning

Kl. er 18. Forberedelserne er i fuld gang.

Jeg hilser på Micki Høyer fra 1975 by Simon, som er “eksperten” i aften. Han er i godt humør. Er netop ankommet fra ferie i Barcelona. Landede tidligere i dag, og har faktisk afkortet sin ferie for at være med i dag. En rigtig sød og karismatisk fyr.

Udenfor er der rigtig varmt – 28 grader – men temperaturen i baglokalet er faktisk helt behageligt. Der er også gjort brug af både gulvventilatorer og der er tændt for aircondition.

De er der allesammen: Carsten, Anette, Brian og Jeanette. Alle har de hver deres ansvarsområde og opgave – borddækning, opskænkning af de første smagsprøver, anrette snacks og få styr på de sidste detaljer. Stemningen er god, mens der arbejdes indforstået og på højtryk for at blive helt klar til “gæsterne” kommer.

Der er linet gin og tonic op i alle afskygninger. Lækre gaveæsker, flotte flasker i forskellige farver, og tonic en masse. Jeg ser dog hverken “Gordons” eller Schweppes i udvalget.

Ginsmagning i Egedal Centret hos Skjold Burne - Vores Egedal

Micki med sin “lædersnor”

Jeg falder over et meget specielt “ritual” som gin-eksperten Micki ser ud til at gøre. Han står med hvad der ligner en sort lædersnor og pisker på alle glassene. Jeg bliver nødt til at spørge ham, hvad han er i færd med…det er altså for besynderligt.
Han griner, da han afslører, at det skam ikke er en lædersnor, men en vanillestang han slår mod glassets kant for at få vanillekorn og aroma ud i glasset.

Allerede kl. 18.25 melder de første gæster sig. Det er dog lige tidligt nok, så de væbner sig med tålmodighed, og går en tur i centret. Der er heller ikke grund til at komme synderligt før tid, for alle gæster er på forhånd placeret på en bordplan, så de kommer til at sidde sammen med de andre de har købt billet med.

Jeg har fået en placering på en skammel ved et lille rundt bord, så jeg har overblik over alle langbordene og kan følge med i det hele. Det viser sig dog, at en af gæsterne er blevet syg, og at der derfor er en enkelt ledig plads ved et af langbordene…og det bliver mit held 🙂

Gæster fra nær og fjern

Jeg falder i snak med en jævnaldrende fyr overfor mig, der er kommet alene i dag. Det er hans kammerat, der var blevet syg. Han VILLE dog med alligevel. Han kommer fra Roskilde. Har ikke nogen tilknytning til Egedal, men er ret begejstret for de Rom- og  Whiskysmagninger han tidligere har været med til her. Hans kammerat kommer fra Vesterbro, og de to tager rundt omkring til smagninger. Det er ikke første eller sidste gang han er i Stenløse.

Jeg møder mange velkendte ansigter: Venindegruppen i højt humør med frisørerne og Sia fra zumba. Ham fra løbeklubben og min barndomskammerats forældre. Herreklubben på tur, og min tidligere “nabo” fra kontorfællesskabet. Parrene der skal have en god aften. De der er her for allerførste gang, og de der har været her mange gange. Allesammen nyder de at sidde bænket i baglokalet ved de lilla velourduge, franske kartofler og saltstænger – og blive præsenteret for et helt særligt tilrettelagt program af kvalitets-drikkevarer, og efterfølgende få muligheden for at købe ind med rabat.

Ikke fyrrenåle-smag

Gin er efterhånden ved at blive en ny trend, og for de der tror at en ginsmagning udelukkende ville byde på smag af fyrrenåle i forskellig styrke, så kan du godt tro om. De nye gin-varianter kan altså byde på det hele, og kan begejstre enhver smag er min påstand.

Vi smagte gin med noter af bl.a. vanille, lakrids, jordbær/hyldeblomst og citrus.

Micki bød på masser af sjove anekdoter og gode tips til hvordan du mikser en velsmagende drink. Hvordan du fremhæver smagsstofferne alt efter hvilken gin du sætter på bordet. Der blev præsenteret forskellige typer af tonic med flere varianter af bobler. Fra det blide brus til den “robuste bobbel”, som vakte stor begejstring på mit bord.

Jeg fandt hurtigt et hyggeligt fællesskab med dem jeg sad ved siden af – fyren fra Roskilde og et skønt nytilflytter-par med “lige min humor”, og vi havde en ret fantastisk aften. Hver gang vi fik lov at smage en ny drink, der faldt i vores smag var vi enige: “Orv, den er god – lige til terrassen”!

Vi grinede og hyggede os – og jeg må indrømme at sidst på aftenen var det ikke notater til denne historie jeg gjorde mig mest i. Men stemningen var i top, og jeg fik masser af indsigt i gin-verdenen og smagt en masse både gin og tonic-typer som jeg ikke kendte til.  Jeg blev vist hvordan man selv kan skabe intense smagsoplevelser ved at fremhæve smagsstoffer ved f.eks. at presse lidt appelsinskal over glasset – ikke frugtsaft, men skal. Og denne aften gav mig lyst til at blive endnu klogere på gin.

Arrangementet sluttede kl. 22. En rigtig god aften i godt selskab. Fantastisk at møde så søde nye mennesker! Jeg håber helt sikkert at støde på dem igen, og jeg er helt klart at finde til næste gin-smagning, hvis jeg når at få reserveret en plads 🙂

Stor tak til Micki Høyer fra 1975 by Simon, som absolut formåede at nå publikum. Gode historier, og en god blanding af fakta, inspiration og tips i øjenhøjde og serveret med en god energi og smil.

Hvis du vil være opdateret på nye arrangementer, så kig ind i butikken og bliv skrevet på listen til deres nyhedsbrev, eller hold øje med Centerkiosken Skjold Burnes Facebook-side, hvor de også annonceres.

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

Skenkelsø Sø

Skenkelsø Sø

Her er plads til romantiske ture hånd i hånd, men også alene-ture med mulighed for at lade tankerne flyve. Jeg ...
Den kromatiske passage - rød lyskunst i tunnel

Den kromatiske passage – rød lyskunst i tunnel

I slutningen af 2021 blev kunstprojektet Den Kromatiske Passage til i form af lyskunst på vægge og lofter i to ...
Jyllinge Minigolf Klub

Jyllinge Minigolf Klub

Jyllinge Minigolf Klub er en forholdsvis nyopstartet klub, der tilbyder minigolf for deres medlemmer, så det er muligt at spille ...
Myrestenen

Myrestenen

Vi har mange interessante steder, der er et besøg værd i Egedal. I Ganløse Egede finder du den kæmpestore sten ...
Baronen ved Buresø

Baronen ved Buresø

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Baronen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fantastisk træskulptur, der ...
Legeplads ved Roarsvej i Gl. Ølstykke

Legeplads ved Roarsvej i Gl. Ølstykke

Legepladsen ligger bag Roarsvej i Ølstykke ud til et stisystem. Her er både rutsjebane, forhindringsbane, to dækgynger og en babygynge ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…