“Projekt Fuglehus” – Lokalt snedker- og tømrerfirma sætter håndværksfaget på skoleskemaet

“Projekt Fuglehus” – Lokalt snedker- og tømrerfirma sætter håndværksfaget på skoleskemaet

“Projekt Fuglehus” har netop fundet sted for andet år i træk.

Den lokale snedker- og tømrervirksomhed Beatræ i Ganløse satte alle sejl til og forvandlede i to dage deres snedkerværksted til en fuglehusfabrik, hvor 8. klasse-elever fra Ganløse Skole har dykket ned i håndværksfaget, designet og skabt et væld af flotte fuglehuse.

For Beatræ har det igen i år været en kilde til begejstring, at få lejlighed til at møde eleverne og være med til at øge kendskabet til de erhvervsfaglige uddannelser.

Måske endda, at andre skoler og virksomheder kan lade sig inspirere til lignende samarbejder, lyder opfordringen.

Fra venstre: Henrik, Malthe og Villads

“Projekt Fuglehus” tog sin begyndelse under en virksomhedssafari, hvor skolelærere og erhvervskonsulenter besøgte erhvervslivet i Egedal Kommune. En af de deltagende skolelærere, Jon Ammendrup fra Ganløse Skole, blev fra starten henrykt over tanken om, at 8. klasserne fra Ganløse skulle besøge snedkerværkstedet hos Beatræ, som ligger i nærheden af skolen.

I samarbejde med Naturvidenskabernes Hus blev et møde arrangeret for at drøfte muligheden for, at eleverne kunne besøge virksomheden. Enighed blev hurtigt opnået om, at et almindeligt virksomhedsbesøg ville være for traditionelt. Tanken om, at eleverne skulle være direkte involveret i at skabe noget fysisk tog form, og valget faldt på at bygge fuglehuse.

Projektet blev planlagt som et tværfagligt projekt for at trække tråde til Tømrer-/Snedkeruddannelsen. Eleverne skulle designe, planlægge og udføre byggeriet af fuglehusene, hvilket krævede arbejdstegninger, dekorationstænkning og endda valget af fuglearter til husene.

På selve værkstedet blev projektet forberedt, hvor værktøj blev sponsoreret af Carl Ras og Trælasten Johannes Fog. Efterfølgende blev værktøjet og overskudsmaterialerne doneret til Ganløse Skoles sløjdlokale.

Reaktionen fra eleverne oversteg alle forventninger, og deres engagement og mod har gjort “Projekt Fuglehus” til en tilbagevendende tradition. Lærlingene og ansatte fra Beatræ har støttet projektet og givet indsigt i tømrer- og snedkerfaget.

For Beatræ har motivationen været, at bidrage til at vise de unge mulighederne ved erhvervsfaglige uddannelser. Virksomheden har et brændende ønske om at ændre opfattelsen af deres branche og byde unge velkommen til at udforske håndværksfaget.

OM BEATRÆ A/S

Beatræ er en lokal tømrer- og snedkervirksomhed ledet af Ole Thorgersen og beliggende i Toppevad ved Ganløse.
Kvalitetsarbejde er virksomhedens kerneværdi – “Et godt stykke arbejde taler for sig selv”.

Med 45 medarbejdere fordelt på kontor, værksted, service og entreprise, håndterer Beatræ store entrepriseopgaver, servicearbejde samt værkstedsproduktion fra deres eget snedkerværksted på Ringbakken 5.

Virksomheden har fokuseret på at integrere bæredygtighed i deres arbejdsprocesser og opnåede ISO14001 miljøcertificeringen i 2023. Deres skolevirksomhedssamarbejde er et socialt bæredygtigt projekt med navnet “Beadygtighed”.

Beatræ’s 1200 kvadratmeter store snedkerværksted er udstyret til at producere inventar, køkkener, trapper, og specialopgaver til blandt andet pharma-sektoren. Med en CNC-maskine kan de bearbejde alt fra træplader til hårde laminater og to dage om året omdannes værkstedet til en fuglehusfabrik. Virksomhedens serviceafdeling tilbyder tagudskiftninger, terrasser, udskiftning af døre og vinduer, hegn, skure, ovenlysvinduer samt andre boligdrømme. Entrepriseafdelingen håndterer komplekse byggeprojekter i samarbejde med bygherrer, rådgivere, ingeniører og andre fagfolk for at sikre vellykkede resultater.

Du kan læse mere om Beatræ på hjemmesiden: https://beatrae.dk

 

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

Den lille trold i Byparken i Ølstykke

Den lille trold i Byparken i Ølstykke

Egedals egen trold gemmer sig i Byparken i Ølstykke. Han er ikke så stor, som de kæmpe trolde, som bliver ...
Smørum Golfbane

Smørum Golfbane

Hos Smørum Golfklub i Smørum finder du en række flotte og udfordrende golfbaner i smukke omgivelser. Smørum Golfklub har i ...
Enhjørningen i Ganløse Skovene

Enhjørningen i Ganløse Skovene

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Enhjørningen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fascinerende træskulptur, der ...
Hundeskoven ved Sperrestrup Skov (Tennisskoven)

Hundeskoven ved Sperrestrup Skov (Tennisskoven)

En dejlig hundeskov, hvor der både er mulighed for at træne med sin hund, og også bare gå en tur ...
Brøns Mose i Veksø, Egedal Kommune

Brøns Mose

En absolut anbefalelsesværdig gåtur er ved Brøns Mose i Veksø. Der er så fantastisk smukt og en skøn natur. Jeg ...
Forhindringsbane ved Stenløse Stadion

Forhindringsbane ved Stenløse Stadion

Trænger du til at få sved på panden og udfordre dig selv undervejs, så er forhindringsbanen i Stenløse værd at ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…