Årets første mølledag på Skenkelsø Mølle Museum lørdag d. 2. maj 2015

Årets første mølledag på Skenkelsø Mølle Museum lørdag d. 2. maj 2015
Majstang – Folkedans – Kor
Årets første mølledag på Skenkelsø Mølle Museum fejres ved afholdelse af majfest lørdag den 2. maj klokken 10.00 – 14.00.
Der er lagt op til en festlig fejring af forårets komme, hvor der bliver rejst en majstang pyntet med blomster og kranse efter alle forskrifter. Selvom majstang oftest forbindes med Sverige, har det også været en dansk tradition i det gamle bondesamfund at markere foråret med en krans. Dette har udviklet sig til en ny tradition i Egedal Kommune.

Program
Fra klokken 10.00 til 10.30 vil majstangen blive pyntet med blomster og forårsløv, hvor de besøgende kan deltage og hjælpe til. Derefter rejses majstangen med hjælp fra folkedanserne kl. 10.30.
Endvidere vil dagen blive fejret ved optræden med Folkedans fra Ølstykke og Omegns Folkedansere, der vil foretage en danseopvisning på museets gårdsplads.
Klokken 10.30 vil MIXOS-koret under ledelse af Sarah Strange Lundtoft synge foråret ind. Og forhåbentlig vil publikum også synge med.
For børnene vil der fra klokken 11.00 blive lejlighed til at fremstille deres helt egen miniature majstang til at tage med hjem pyntet med bånd i flotte og spraglede farver.
Årets særudstilling på museet: ‘Kommunikationsformer’ tager afsæt i historien om telefonen som kommunikationsmiddel. Tidligere var det ikke alle og enhver, der havde telefon. Kom og se, hvordan datidens telefon så ud.
Møllen står klar til at male mel til den nye sæson
I løbet af vintersæsonen har møllelavet passet møllen, så den kan fremstår flot til sæsonstarten – og der har netop været afholdt et møllepasserkursus på Frilandsmuseet, hvor møllens frivillige er blevet uddannet i sikker drift og kørsel med møllen. Møllelavet vil også kunne opleves i deres flotte nye møllertøj.
Benyt også lejligheden til at bese den funktionsdygtige mølle og Egedals eget kulturhistoriske museum. Folderen med museets åbningstider og aktivitetsdage vil kunne findes på Egedal Bibliotekerne eller på hjemmesiden: egedalhistorie.dk
Møllen har igen valgt også at formale spændende kornsorter til mel: årets nyhed er dalarhvede, der er en svensk landhvede med særlig gode bageegenskaber og smag. Endvidere vil der være friskmalet mel på stenkværn af spelt, emmer, enkorn, svedjerug, sort havre og ølandshvede – alt sammen spændende meltyper, der kan give det hjemmebagte brød ekstra smagsindtryk.

Nyd også en kop kaffe eller te med hjemmebagt kage i møllehaven i museets café. Der vil være aktiviteter og oplevelser for hele familien, der er gratis adgang og alle er velkomne.
Arrangementet finder sted i samarbejde med møllelauget og Ølstykke Historiske Forening.

Adresse: Skenkelsø Mølle Museum, Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke.
Kilde: Egedal Kommunes hjemmeside

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

Shelter Bastrupsø7

Shelterplads ved Bastrup Sø

En hyggelig shelterplads ved Bastrup Sø inviterer gæster til en naturskøn oplevelse. Lille shelter med plads til op til fire ...
Ve..buresØ.efterår.21.(22of26)

Baronen ved Buresø

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Baronen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fantastisk træskulptur, der ...
Dsc 0340 660x330 1

Hundeskoven ved Sperrestrup Skov (Tennisskoven)

En dejlig hundeskov, hvor der både er mulighed for at træne med sin hund, og også bare gå en tur ...
312437228 554284793363690 7565027038658924048 N

Den lille trold i Byparken i Ølstykke

Egedals egen trold gemmer sig i Byparken i Ølstykke. Han er ikke så stor, som de kæmpe trolde, som bliver ...
Legeplads Roarsvej2 Scaled

Legeplads ved Roarsvej i Gl. Ølstykke

Legepladsen ligger bag Roarsvej i Ølstykke ud til et stisystem. Her er både rutsjebane, forhindringsbane, to dækgynger og en babygynge ...
Smorumgolf2

Smørum Golfbane

Hos Smørum Golfklub i Smørum finder du en række flotte og udfordrende golfbaner i smukke omgivelser. Smørum Golfklub har i ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…