Aktiv i corona-tiden: 6.a fra Ganløse Skole gik til Rom!

Aktiv i corona-tiden: 6.a fra Ganløse Skole gik til Rom!

6.a fra Ganløse Skole gik til Rom! Naturligvis ikke i bogstavelig forstand. Det må man jo ikke i disse coronatider!! Men det var netop coronaen, der fik benene på eleverne i 6.a. til at gå som trommestikker i en hel uge. Baggrunden var en gå-konkurrence igangsat af klassens forældreråd.

Forældrerådet i 6.a. har gennem nedlukningsperioderne prøvet at holde forskellige sociale arrangementer for klassen,  for at opretholde det sociale miljø i klassen. Men det er ikke nemt at blive ved med at finde på nye tiltag –  og slet ikke arrangementer, der ikke foregår foran skærmen.

Væk fra skærmen og ud i det blå

Under et møde fik klasserådet ideen, der blev en overraskede stor succes., og som i den grad fik eleverne op af stolene og ud på veje, fortove og stier i Ganløse og omegn.

Konkurrencen gik kort sagt ud på, at klassen tilsammen skulle gå 1.250.000 skridt (svarende til 10.000 skridt per elev per dag) fra mandag morgen i uge 4 til fredag eftermiddag i samme uge. Lykkedes det at nå op på det antal skiridt, lovede klassens matematiklærer at give dem en fritime, hvor de kunne hygge sig sammen. Klassen blev delt op i hold af 5 elever. Det vindende hold ville desuden få en meget stor vaffelis hos Peter Beier Chokolade i Egedal Centret. Den elev, der på en uge havde gået flest skridt fik samtidig en kasse med iskugler med hjem.

Klassens hold skulle hver især navngive deres hold – og det blev til meget opfindesomme holdnavne som Walkietalkie, GO4IT, Enhjørninge-prutterne, Why are you running og Hikerne.

Elev gik knap 46 km på en skoledag

Forældrerådet og matematiklæreren var meget spændte på, om det var en konkurrence, som 6.A. ville tage til sig – men deres tvivl blev i den grad gjort til skamme: De unge mennesker gik og gik og gik …. Næsten samtlige pauser i løbet af en undervisningsdag blev brugt på at gå. I løbet af ugen blev der slået forskellige personlige rekorder.

Hver aften inden eleverne gik i seng, skulle de sende deres gåede skridt for dagen ind i en facebookgruppe. Her kunne alle følge med, og da det blev fredag eftermiddag kl. 15 var det tydeligt, at Enhjørninge-prutterne var rendt med holdsejren med ikke færre end 524.939 skridt, som de tilsammen havde tilbagelagt i løbet af ugen.

Den elev, der havde gået allerflest skridt var Christian, som alene havde gået 184.112 skridt. Hans bedste dag var torsdag, hvor han gik 70.063 skridt, hvilket svarer til lidt over 46 km!!!

Total set havde 6.A. gået 1.931.829 skridt – en distance, der med deres skridtlængde svarer til en gåtur til Rom!

Succesen fortsætter …

Successen med gå-konkurrencen i 6.a er nu blevet bredt ud til resten af lærerne på Ganløse Skole og flere klasser er allerede ude og gå på gader og stræder. Men det stopper ikke der! Planen er, at 6.A. nu tilmelder et hold til Stafet for Livet – Egedal, som løber af stablen den 12.+13. juni.

Igen i år bliver det en begivenhed, hvor man ikke mødes ved Smørum Kulturhus, men i stedet går eller løber rundt, der hvor man bor. Klassen vil ud over deres tilmeldelsesgebyr, som går til Kræftens Bekæmpelse, prøve at få forældre, bedsteforældre, virksomheder mm. til at give et beløb per gået km for på den måde at samle endnu mere ind i  den gode sags tjeneste. Og går man sammen i mindre grupper, så er der også en personlig social gevinst ved at deltage.

Opfordringen til resten af Egedal lyder:
Giv stafetten videre og tag dine nærmeste med ud og gå den 12.-13. juni. Man kan tilmelde sig på stafetforlivet.dk/egedal.

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…