Søg
Home Begivenheder AFLYST: Byrumsforsøg skruer op for biodiversiteten i Ølstykke Stationsby

AFLYST: Byrumsforsøg skruer op for biodiversiteten i Ølstykke Stationsby

Opdatering:
Åbningsfesten er desværre aflyst, da det ikke kan holdes indenfor gældende Corona-restriktioner.
Der arbejders i øjeblikket på at formidle de mange tiltage på anden vis, så borgere selv kan opleve den vilde bibliotekshave på egen hånd. Så undgår vi, at mange mennesker forsamles samtidig i Ølstykke bibliotekshave.

Byrumsforsøgene i Ølstykke Stationsby fortsætter, og skruer nu op for biodiversiteten i Ølstykke Stationsby. Bibliotekshaven bliver vildere med spiselige urter og bær – og gode gemmesteder for insekter.

Kom med til åbningen lørdag den 26. september kl. 14-16.

Først var der kunst i bymidten, så var der andefødder der viste vej til naturen. Nu handler det om natur og biodiversitet og om at styrke bibliotekets rolle som kulturelt samlingssted i byen. Derfor åbnes bibliotekshaven op; hækken fjernes og erstattes med spiselige biodiversitetsbede, så der bliver en bedre visuel og fysisk forbindelse mellem bymidten og biblioteket. Samtidig udsmykkes facaden på biblioteket med værker af illustrator Birde Poulsen, der forstiller de dyr og insekter, der findes i naturen rundt om Ølstykke Bibliotek, og som vil få stor glæde af biodiversitets-bedene. Krible-krable-kunstværkerne på facaden er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen pulje til sommeraktiviteter i Danmark.

– Ølstykke Bibliotek er en væsentlig del af byens DNA. En oase for kulturen med stor kulturel diversitet på hylderne. Nu gør vi oasen grønnere og gør det nemmere at bruge naturen i hverdagen. Det er et af kommunens fokuspunkter og håbet er, at vi til foråret vil se børn der kigger på insekter og spiser bær mens andre borgere slapper af i bibliotekshaven – måske med en god bog, fortæller Charlotte Haagendrup, der er formand for Kultur- og Erhvervsudvalget og som åbner Bibliotekshaven sammen med borgmester Karsten Søndergaard.

Til åbningsarrangementet serveres der bla. insektsnack og andre biodiversitets-lækkerier. Dagen vil også byde på leg, litteratur og sjove aktiviteter for børn og voksne.

Forsøg før helhedsplan
Byrumsforsøgene i Ølstykke Stationsby er et led i arbejdet med en helhedsplan for Ølstykke og følger op på de input, som borgere kom frem med, da der blev afholdt Projektkontor på Ølstykke Bibliotek sidste år. Her pegede borgere på at byens nærhed til naturen er en af de væsentligste kvaliteter.

Egedal Kommune ønsker at støtte borgernes adgang til naturen og styrke biodiversiteten. Netop nu udarbejdes vejledningen ”Vild med Egedal”: Et katalog over hvordan man kan skabe mere biodiversitet i parker, rabatter, vandhuller, villahaver og i byudviklingen. Egedal Bibliotekerne har i hele 2020 naturen som tema. Til åbningsarrangementet fortæller Bo Vesth, formand for Teknik- og Miljøudvalget mere om kommunens arbejde med biodiversitet.

Bygger på borgerdialog.
Egedal Kommune arbejder med borgerdialog som et fundament for verdens bedste hverdag. Kommunens borgere skal inddrages inden de politiske beslutninger træffes. Når byrumsforsøgene er afsluttet skal det vurderes om arbejdet med biodiversitet og levende grønne områder skal være en del af Helhedsplanen for Ølstykke Stationsby.

Dato

26. sep 2020
Expired!

Tidspunkt

14:00 - 16:00

Mærker

Arrangementet er aflyst

Arrangør

Egedal Kommune
Hjemmeside
http://egedalkommune.dk