Home Begivenheder Folkeuniversitet i Egedal: Foredrag: Kan maskiner tænke? Hvor langt er robotteknologien?

Folkeuniversitet i Egedal: Foredrag: Kan maskiner tænke? Hvor langt er robotteknologien?

Folkeuniversitetet i Egedal står bag det spændende foredrag: Kan maskiner tænke? Hvor langt er robotteknologien? Tirsdag den 14. januar 2020 kl. 19.30

”Kan maskiner tænke?” –For at besvare dette spørgsmål foreslog den britiske matematiker Alan Turing i 1950 et eksperiment, det såkaldte imiteringsspil: En person og en computer er i ét rum, og begge kan kommunikere skriftligt med en person uden for rummet. Hvis denne person ikke er i stand til at afgøre, hvem computeren er, og hvem personen er, så er svaret på ovenstående spørgsmål ”ja”. Dette er blevet kaldt Turingtesten. Fremskridt inden for kunstig intelligens kan ses som skridt hen imod at bestå Turing-testen.

En vigtig milepæl på den vej blev nået, da IBM-supercomputeren Deep Blue besejrede den regerende verdensmester i skak, Kasparov, i 1997. I dag er kunstige neurale netværk allerede bedre end mennesker på mange områder (såsom ansigtserkendelse eller tumordiagnostik). Historien om AI er tæt knyttet til udviklingen inden for to relaterede felter: (1) den meget hurtige stigning i stadig billigere computerkraft og (2) brugen af stadig mere komplekse robotter.

I vort foredrag giver vi en intuitiv adgang til de forskellige metoder til AI (for eksempel neurale netværk eller symbolplanlægning) og beskriver deres interaktion med computer- og robotteknologi. Den fælles tråd vil være at skitsere de fremskridt, der er gjort med hensyn til beståelsen af Turingtesten.

Foredragsholdere: Professor Norbert Krüger og lektor Ole Dolriis

Kontaktperson: Jacob Løve, 2015 3056,jacobottoloeve@gmail.com

Sted:
Egedal Gymnasium & HF,
Gymnasievej 1,
3660 Stenløse

Pris:
Det koster 70 kr. at deltage i et foredrag.
Beløbet kan indbetales på konto: Reg.nr. 1345, kontonr. 4382598283

Husk at skrive hvilket foredrag, der betales til, og email-adresse
Det er også muligt bare at møde op og betale kontant ved indgangen.

Dato

14. jan 2020
Expired!

Tidspunkt

19:30 - 21:30

Pris

70 kr.

Sted

Stenløse

Arrangør

Folkeuniversitetet i Egedal