Home Begivenheder Gå med tilbage i tiden ved Hove Langdysse og Absalonstien: Pandekager, historiske vandreture og kaffebord.

Gå med tilbage i tiden ved Hove Langdysse og Absalonstien: Pandekager, historiske vandreture og kaffebord.

Pandekager, historiske vandreture og kaffebord. Egedal Kommune vækker de gode historier til live. Gå med tilbage i tiden. Hove Langdysse og Absalonstien

I samarbejde med Ledøje-Smørum Historisk Forening og Hove Bylaug inviterer Egedal Kommune til en oplevelsesrig vandretur på en forårsaften i maj samt markering af restaureringen af Hove Langdysse.

Charlotte Haagendrup, formand for Kultur- og erhvervsudvalget og Bo Vesth, formand for Teknik- og Miljøudvalget vil markere restaureringen, afsløre de nyopsatte historiske tavler samt Absalonstien med broen over Hove Å.

Langdysse fra Bondestenalderen

Hove Langdysse, der er en af Sjællands længste og flotteste fra Bondestenalderen blev ved en generøs donation fra Lisa og Gudmund Jørgensens Fond i 2017 istandsat og restaureret efter vejledning fra Slots- og Kulturstyrelsen samt Kroppedal Museum. Samtidig har Hove Bylaug arbejdet for at gøre indgangen til Langdyssen mere tilgængelig, og dette er nu lykkes med fint samarbejde fra TDC. Arbejdet er et fint eksempel på samspillet mellem kulturhistorien og miljøet, der skaber gode oplevelser og muligheder for at komme ud i naturen.

Egedal Arkiver og Museum har i samarbejde med Ledøje-Smørum Historisk Forening og Hove Bylaug opsat tre nye skilte med historiske oplysninger i Hove.

Gå ad historiens sti

Absalonstien og broen over Hove Å , blev etableret ved årsskiftet 2018 i samarbejde mellem Egedal og Roskilde Kommune samt velvillige lodsejere. Ruten fra Hove til Herringløse følger et vejforløb fra oldtiden, navngivet efter biskop Absalon. Da det var meget koldt ved indvielsen, er det en god anledning til at opleve Absalonstien fra sin bedste side i forårsvejret.

Under kyndig historisk vejledning vil man denne aften kunne opleve en vandretur langs et vejforløb, der har været i brug siden oldtiden. Absalonstien er del af et 5.500 år gammelt oldtidsstrøg, der førte fra Roskilde over Hove/Smørum til Nordsjælland. Få fortællingen om oldtidshøjene langs vejforløbet og det historisk landskab.

Aftenens program:

Kl. 18.30: Velkomst ved Charlotte Haagendrup og Bo Vesth, Egedal Byråd.
Smagsprøver på nybagte pandekager fra museets tørvefyrede historiske støbejernskomfur. Historier om tørvegravning, der i hele Egedal var en meget vigtig beskæftigelse i bondesamfundet.
kl. 18.50: Guidet historisk vandretur v. Inga Nielsen, Ledøje-Smørum Historisk Forening. Vejstrækningen ad Absalonstien til Herringløse, der følger oldtidens hovedvejstrøg.  Mulighed for tur på 2, 4 eller 6 km (varighed ca. 1½ time)

Kl. 20.30. Kaffebord, Smørum Gl. Skole, Smørum Bygade 35, Smørumovre, 2765 Smørum

Mødested: Det grønne område ved Hove Langdysse, Lundevej/Hove Bygade/Nonnemosen, Hove

Gratis arrangement: Torsdag den 23. maj

Dato

23. maj 2019
Expired!

Tidspunkt

18:30 - 20:30

Pris

Gratis

Arrangør

Egedal Kommune
Hjemmeside
http://egedalkommune.dk