Home Begivenheder Høstmarked på møllen: Sprøde grøntsager, jazztoner & vild Vikingekamp

Høstmarked på møllen: Sprøde grøntsager, jazztoner & vild Vikingekamp

Sommeren går på hæld, og markerne er snart færdighøstet. Det skal fejres, når det sidste neg er båret ind. Kom med til det traditionsrige og festlige høstmarked med aktiviteter på Skenkelsø Mølle lørdag d. 7. september kl. 10-14.

Søris, den lokale producent af grøntsager, der allerede har fejret 30 års jubilæum som økologisk landbrug vil være tilstede. Der vil være mulighed for at købe friske økologiske grøntsager fra Søris.

Børnene får lejlighed til at fremstille mel eller havregryn på møllens små demonstrationsmøller.

Da museet stadig står midt i en ombygning, vil der være begrænset aktivitet på dagen, men det er lykkedes at overtale Frederikssund Vikingerne til at besøge møllen. Og der vil være demonstration på ægte vikingekamp, hvor det er en dyst på liv og død. Oplev vikingerne formidle fortidens kampmetoder med sværd og økser – det går ikke stille af.

Der vil også være sprøde jazztoner på museet: StarDust SwingBand med orkesterleder Erik Hjortkær Andersen spiller koncert i møllehaven. Et klassisk bigband med fokus på swingende jazzmusik fra 1930-erne og 40-erne. Musik man bliver i godt humør af at høre.

Møllelauget vil fortælle om møllens indretning og vingerne ville snurre. Der kan købes friskmalet mel fra stenkværn. Benyt lejligheden til at besøge museet og få mere at vide om Egedals spændende historie – herunder særudstillingen om ’Flittige hænder’, hvor man kan opleve genstande og dragter fra museets store samling.

Nyd en kop frisklavet kaffe eller te med kage i møllehaven, under æbletræerne.

Arrangementet sker i samarbejde mellem museet, Møllelaug og Historisk Forening.

Skenkelsø Mølle Museum
Maglehøjvej 42
Ølstykke

Dato

07. sep 2019

Tidspunkt

10:00 - 14:00

Sted

Ølstykke
QR Code