Home Begivenheder Mølledag med møllevinger, mel og modeshow

Mølledag med møllevinger, mel og modeshow

Søndag den 16. juni kl. 10-16 fejres Dansk Mølledag. Her vil blive malet mel og der vil være historisk modeshow, og børnene kan bygge deres egen lille legetøjsmølle.

Hør Møllelauget fortælle om møllens brug og tekniske indretning og om de forskellige processer, der er forbundet med at male korn til mel. De vil også fortælle om forskellige gamle kornsorter, der atter er blevet populære: spelt, svedjerug og ølandshvede. Og om hvordan man kan bruge disse gamle kornsorters specielle smagsindtryk i sin brødbagning. Hvis der er vind på dagen, snurrer møllevingerne og maler friskt mel af ølandshvede, svedjerug og spelt, der kan købes til hjemmebagning.

Fra klokken 10 kan børn fremstille deres egen lille legetøjsmølle eller knytte nøgleringe/armbånd.

Historisk mad og mode
På Mølledagen markeres 50-års jubilæet for Ølstykke Historiske Forening med et historisk tilbageblik på mad og mode.

Kl. 12 er der historisk modeshow, der viser udviklingen af tøjmoden i de sidste 50 år fra 1969 – 2019. Etnolog og historisk eventmager Frederikke Heick vil causere og beskrive den historiske udvikling gennem den skiftende tøjmode kombineret med tidens melodier og musik. Oplev modellerne på catwalken iført originalt tøj som fx trompetbukser, islandsk sweater eller store skulderpuder.

Der vil også være smagsprøver på gastronomi fra 1970’erne samt en demonstration af Ballerup Mixeren, enhver husmors bedste køkkenmaskine, ved kulturhistoriker Carsten Hess. Ballerup Mixeren kunne næsten ikke slides op, og med mixerens mange ekstra dele kunne den meget mere end at røre fars.

Af anden gastronomi kan man i møllehavens café nyde en kop god kaffe fra Jus af friskmalede bønner med friskbagt kage til.

Alsang koret vil også medvirke til at gøre dagen ekstra festlig med et musikalsk indslag, hvor der er mulighed for selv at synge med.

Dagens program i cirka tider
Kl. 10.30 – Demonstration af Ballerup mixeren

Kl. 12.00 – Historisk modeshow

Kl. 13.00 – Officiel åbning med fødselsdagstale v/ Charlotte Haagendrup, formand for Kultur- og erhvervsudvalget

Kl. 13.30 – Alsang kor

Tid og sted
Dansk Mølledag finder sted søndag den 16. juni kl. 10-16.

Skenkelsø Mølle Museum, Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke.

Der er gratis adgang og alle er velkomne.

Arrangører: Dansk Mølledag arrangeres i samarbejde med Dansk Møllerforening og Møllepuljen.

Arrangementerne på dagen sker i samarbejde med Ølstykke Historiske Forening samt Møllelauget, der står for mølledriften af Skenkelsø Mølle.

Skenkelsø Mølle er en af de ganske få, endnu fungerende vindmøller i Nordsjælland. Skenkelsø Mølle er i dag omdannet til et velbesøgt museum, der blev etableret med Ølstykke Historiske Forening som den drivende kraft. Foreningen blev oprettet for 50 år siden, da de mange store, nyopførte parcelhusområder i Ølstykke blev befolket af nye beboere. Samtidig med nytilflytterne opstod der en massiv interesse for egnens spændende historie og for at bevare den flotte vindmølle. I dag sørger Møllelauget, der er oprettet i samarbejde med Skenkelsø Mølle Museum, for at møllen stadig fungerer.

Dato

16. jun 2019
Expired!

Tidspunkt

10:00 - 16:00