Bent R. Nielsen fra Stenløse: I er velkomne!

Bent R. Nielsen fra Stenløse: I er velkomne!

Bent R. Nielsen fra Stenløse har gennem de sidste 8 år haft den glæde at have arbejdet i Mellemøsten som frivillig via Folkekirkens Nødhjælp. I flygtningelejre, på UNRWA´s (FN´s flygtninge-hjælpeorganisation) og andres sundhedsstationer og på hospital. Det har givet ham en række både hårde men også i høj grad dejlige og positive oplevelser. Bent har oplevet en berigende kultur og en række mennesker med fantastiske ressourcer trods deres helt uacceptable livsbetingelser med skyderier og vilkårlige henrettelser uden rettergang.
Herhjemme i vores egen lille andedam har Bent haft lejlighed til at møde nogle af vores nye medborgere fra bl.a. Syrien. Mennesker med traumer, som har været vidne til myrderier og ødelæggelser af deres hjem. Hjem, som de helst ikke ville forlade. De har forladt de af deres kære, som endnu er i live. De har mistet deres arbejde og livsgrundlag. De er nu af forskellige hårde veje kommet til vores land med demokrati, ytringsfrihed, tolerance og forståelse og hjælpsomhed. De medbringer ikke ret meget jordisk gods, men derimod en række kompetencer og en stor vilje til at ville bidrage til det danske samfund og ikke mindst at indordne sig og opføre sig ordentligt. Og de vil alle meget gerne lære dansk så hurtigt som muligt for at kunne kommunikere med os og forstå os og lære den danske kultur at kende. En 53 årig chauffør fra Syrien, der havde mistet familie og venner sagde f.eks.: Jeg går 3 dage om ugen til dansk på sprogskolen, men hvor ville jeg gerne gå 5 dage om ugen, så jeg kan lære endnu mere og hurtigere dansk. Jeg er dybt taknemmelig for, hvad I og kommunen gør for mig.
På denne baggrund kan Bent som dansker ikke forstå hvorfor nogen protesterer mod, at Egedal Kommune stiller nogle midlertidige pavilloner op en parkeringsplads. Bent oplever, at kommunen meget gerne vil gøre det bedre i takt med, at de finder boligerne til flygtningene. Anstændige boliger, hvor man ikke blot sidder og kigger ud på en parkeringsplads. Bent har et stort ønske om at vi  andre i mellemtiden kunne prøve at få en lille snak med flygtningene og vise, at vi er faktisk er venlige og sociale mennesker i Egedal Kommune. Vi kan starte med at sige ”Merhaba”. Det betyder noget i retning af ”hej med dig” på arabisk.
Byvandringer
Bent R. Nielsen har taget initiativ til at gå byvandringer, hvor han viser de nye lokalområdet. Her har han lavet en aftale med Kvickly i Egedal Centret, at turen slutter hos dem med en kop kaffe og en kage, og Kvickly har foræret de nye borgere en lille velkomstgave.
Fotoudstilling
I forbindelse med åbning af det nye kulturhus er Bent blevet valgt ind i fællesrådet. Bent arbejder på at lave et arrangement, hvor vi får mulighed for at møde hinanden og smage lækker mad fra det mellemøstlige køkken. Herudover er Bent i gang med et fotoprojekt sammen med de nye flygtninge. Her har Bent lavet en aftale med Fotohuset i Egedal Centret om fremkaldelse af billeder til en fotoudstilling fra Syrien, så vi kan blive klogere på hvor vores nye medborgere kommer fra og deres kultur og baggrund.

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…