Tag med på bioblitz i Naturpark Mølleåen

Tag med på bioblitz i Naturpark Mølleåen

Kom og vær med til en bioblitz. En begivenhed hvor naturelskere og videnskabsfolk samles for at registrere så mange arter som muligt i løbet af en dag.

Sæt kryds i kalenderen den 3. juni og tag med på en dag i naturens tegn.

Bioblitz er en fantastisk mulighed for at lære mere om den biologiske mangfoldighed og samtidig bidrage til vores viden om naturen. Du behøver ikke at have nogen særlige forudsætninger, da vi vil være inddelt i hold med erfarne biologer og naturvejledere, der vil guide os gennem undersøgelserne. Deltagerne vil arbejde i hold, og vil undersøge alt fra insekter og planter til pattedyr og fugle i Klevads Eng, der ligger i området nord for Ganløse Ore – lige syd for Mølleåen.

Målet er at opdage og registrere så mange arter som muligt, mens vi bliver vejledt af erfarne biologer og naturvejledere. Resultaterne vil blive samlet ind i en database, som kan bruges til at overvåge udviklingen af områdets biodiversitet over tid.

Sjovt og lærerigt for hele familien

Det er en sjov og lærerig aktivitet for hele familien. Man lader sig rive med af naturen og naturparkens mange små stier og åndehuller. Det bliver en dag fyldt med nye indsigter og oplevelser, der vil give både børn og voksne mulighed for at lære mere om den lokale natur og dens betydning for vores planet. Denne intensive undersøgelse af den biologiske mangfoldighed på et specifikt område, giver alle interesserede mulighed for at bidrage til vores viden om naturen.

Egedal Naturcenter

Farum Nyvang er også stedet, hvor Egedal Kommunes nye naturcenter kommer til at ligge – netop på grund af områdets forskelligartede og naturskønne landskab.

Bo Brøndum fra Egedal Kommunes byråd og formand for Naturparkrådet, byder velkommen, og fortæller om planerne for det kommende naturcenter inden dagens bioblitz.

Program for dagen: 

Vi mødes kl 10 ved bålpladsen nord for Farumvej. Man kan holde på P-pladsen ved Farumvej 127.

Efter en velkomst af Bo Brøndum fra Egedal Kommune og formand for Naturparkrådet, vil der være en bioblitz. Her prøver vi at finde så mange planter, svampe, insekter, fugle mm. som muligt. Der vil være eksperter tilstede, der kan hjælpe med identifikation.

Vi spiser vores medbragte madpakke ved shelterne og bålpladsen, og der vil blive budt på kaffe og saftevand.

Arrangementet forventes at vare ca. 3 timer.

Turen er gratis.

Se flere detaljer om her: https://npmaa.dk/events/bioblitz-i-farum-nyvang/

Dansk Naturfredningsforening Egedal og Naturpark Mølleåen har i samarbejde arrangeret begivenheden, ligesom en række andre events i løbet af året. Du finder dem alle i naturparkens egen kalender: https://npmaa.dk/kalender/

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Få bilen gennem syn første gang – Bestil et gratis synstjek!

Skal din bil synes? Så få et gratis synstjek af Johnny og Jonathan hos Service Centret i Ølstykke.

På værkstedet gennemgås bilen efter et særligt synsskema. Bilens vitale dele kontrolleres for slør, bremserne tjekkes på prøvestand, støddæmpere, fjedre, hjulophæng, udstødningssystem m.m. kontrolleres. Bilens karosseri tjekkes for rustangreb.

Du får en fast pris for en evt. reparation. 
Ingen gebyr ved omsyn. Gratis omstilling, hvis bilen ikke synes første gang.

Service Centret starter med at lave et synseftersyn på bilen. Det er gratis. Herefter udformer de et tilbud på hvad det vil koste at få bilen sikkert gennem syn. (Fast tilbud).
Viser der sig at være mange fejl på bilen, kan der tales om der evt. er ting, der kan spares væk, men det bliver så på kundens egen risiko, og derfor ingen garanti for at bilen bliver synet første gang.

Bestil tid på hjemmesiden: https://service-centret.dk

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…