Tag med på bioblitz i Naturpark Mølleåen

Tag med på bioblitz i Naturpark Mølleåen

Kom og vær med til en bioblitz. En begivenhed hvor naturelskere og videnskabsfolk samles for at registrere så mange arter som muligt i løbet af en dag.

Sæt kryds i kalenderen den 3. juni og tag med på en dag i naturens tegn.

Bioblitz er en fantastisk mulighed for at lære mere om den biologiske mangfoldighed og samtidig bidrage til vores viden om naturen. Du behøver ikke at have nogen særlige forudsætninger, da vi vil være inddelt i hold med erfarne biologer og naturvejledere, der vil guide os gennem undersøgelserne. Deltagerne vil arbejde i hold, og vil undersøge alt fra insekter og planter til pattedyr og fugle i Klevads Eng, der ligger i området nord for Ganløse Ore – lige syd for Mølleåen.

Målet er at opdage og registrere så mange arter som muligt, mens vi bliver vejledt af erfarne biologer og naturvejledere. Resultaterne vil blive samlet ind i en database, som kan bruges til at overvåge udviklingen af områdets biodiversitet over tid.

Sjovt og lærerigt for hele familien

Det er en sjov og lærerig aktivitet for hele familien. Man lader sig rive med af naturen og naturparkens mange små stier og åndehuller. Det bliver en dag fyldt med nye indsigter og oplevelser, der vil give både børn og voksne mulighed for at lære mere om den lokale natur og dens betydning for vores planet. Denne intensive undersøgelse af den biologiske mangfoldighed på et specifikt område, giver alle interesserede mulighed for at bidrage til vores viden om naturen.

Egedal Naturcenter

Farum Nyvang er også stedet, hvor Egedal Kommunes nye naturcenter kommer til at ligge – netop på grund af områdets forskelligartede og naturskønne landskab.

Bo Brøndum fra Egedal Kommunes byråd og formand for Naturparkrådet, byder velkommen, og fortæller om planerne for det kommende naturcenter inden dagens bioblitz.

Program for dagen: 

Vi mødes kl 10 ved bålpladsen nord for Farumvej. Man kan holde på P-pladsen ved Farumvej 127.

Efter en velkomst af Bo Brøndum fra Egedal Kommune og formand for Naturparkrådet, vil der være en bioblitz. Her prøver vi at finde så mange planter, svampe, insekter, fugle mm. som muligt. Der vil være eksperter tilstede, der kan hjælpe med identifikation.

Vi spiser vores medbragte madpakke ved shelterne og bålpladsen, og der vil blive budt på kaffe og saftevand.

Arrangementet forventes at vare ca. 3 timer.

Turen er gratis.

Se flere detaljer om her: https://npmaa.dk/events/bioblitz-i-farum-nyvang/

Dansk Naturfredningsforening Egedal og Naturpark Mølleåen har i samarbejde arrangeret begivenheden, ligesom en række andre events i løbet af året. Du finder dem alle i naturparkens egen kalender: https://npmaa.dk/kalender/

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…