Vil du med på FC Prostata-holdet i Herlev – Sammenhold, grin og fællesskab

Vil du med på FC Prostata-holdet i Herlev – Sammenhold, grin og fællesskab

Privatfoto

Prostatakræft er den mest udbredte kræftform blandt mænd. 4500 rammes årligt. I “Vi Samler Kræfterne” samarbejder med fodboldklubben B1973 i Herlev og tilbydes mænd med prostatakræft et fællesskab i fodboldtræning på FC Prostata-holdet.

Finn Olesen fra Egedal spiller med på holdet og kører to gange om ugen fra Stenløse til Herlev for at være med. Han sætter stor pris på sammenholdet og de mange grin til træningen. At møde andre mænd, som har stået i samme alvorlige situation og hver især har har måtte tackle udfordringer. Vi behøver ikke nødvendigvis at snakke så meget, men vi kan godt, og alle har en forståelse for hinanden, fortæller Finn. 

Fodbold styrker både kroppen og humøret. Det har et stort forskningsprojekt allerede slået fast, og derfor er det oplagt at lave et fodboldhold, hvor mænd med prostatakræft både spiller fodbold og støtter hinanden.

Det er Klubben B1973 i Herlev som står for træningen, og træner Carl-Erik sørger for at alle kan være med. Han har fokus på det sundhedsfremmende aspekt, og træningen er en vigtig del af mændenes genoptræning. Det handler ikke om at skabe nye spillere, men derimod om at styrke kroppen med motionsfodbold. Det kan faktisk næsten være en fordel ikke at have tidligere fodbolderfaring.
Carl-Erik fortæller, at der er plads til alle på holdet. Både den aldrende Messi og den absolutte nybegynder.

Opbakning via tværsektorielt samarbejde

FC Prostata-holdet i Herlev er startet op som et samarbejde mellem “Vi Samler Kræfterne”, B1973, Komiteen for Sundhedsoplysninger og DBU.

“Vi Samler Kræfterne” er et samarbejde mellem de ni kommuner: Rødovre, Gladsaxe, Furesø, Egedal, Herlev, Ballerup, Gentofte, Lyngby-Taarbæk, Rudersdal og Herlev Hospital.

I Egedal Sundhedscenter, der står for fysisk træning af mænd, der har eller har haft prostatakræft, kan mændene få information om holdet. Ligeledes er der informationer om holdet på Herlev Hospital, hvor en video om FC Prostata fra tid til anden ruller over skærmen.

Det var også på hospitalet at en anden af holdets spillere, Simun Fuglø, første gang hørte om det lokale hold fra en sygeplejerske. Siden da har Simun spillet med. Han har oplevet en positiv betydning af træningen på egen krop, da han nu er mindre forpustet under træningen, end da han startede.

Alle velkomne uanset fodbolderfaring

Alle er velkomne uanset tidligere fodbolderfaring og bopælskommune.

“Det skal ikke være en hindring, at man ikke har et par fodboldstøvler. Man kan altid møde op til træningen og se om det er noget for én. Og så kan man finde et par fodboldstøvler efterfølgende”, fortæller Finn Olesen fra Stenløse.

De fem spillere på holdet i B1973 synes, at det bedste ved holdet er det gode fællesskab og sammenholdet. Finn og hans holdkammerater vil meget gene have et par holdkammerater mere.

Tid og sted
Træningen finder sted i Boldklubben 1973 Herlev, Elverhøjen 64, 2730 Herlev, hver tirsdag og torsdag klokken 15-16. Det koster 250 kr. halvårligt.

Læs mere om FC Prostata på http://www.dbu.dk/fcprostata

 

 

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

Smorumgolf2

Smørum Golfbane

Hos Smørum Golfklub i Smørum finder du en række flotte og udfordrende golfbaner i smukke omgivelser. Smørum Golfklub har i ...
20220418 103830

Forhindringsbane ved Stenløse Stadion

Trænger du til at få sved på panden og udfordre dig selv undervejs, så er forhindringsbanen i Stenløse værd at ...
Nye Baner 3766608157

Jyllinge Minigolf Klub

Jyllinge Minigolf Klub er en forholdsvis nyopstartet klub, der tilbyder minigolf for deres medlemmer, så det er muligt at spille ...
Ve..buresØ.efterår.21.(22of26)

Baronen ved Buresø

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Baronen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fantastisk træskulptur, der ...
Shelter Bastrupsø7

Shelterplads ved Bastrup Sø

En hyggelig shelterplads ved Bastrup Sø inviterer gæster til en naturskøn oplevelse. Lille shelter med plads til op til fire ...
Legeplads Roarsvej2 Scaled

Legeplads ved Roarsvej i Gl. Ølstykke

Legepladsen ligger bag Roarsvej i Ølstykke ud til et stisystem. Her er både rutsjebane, forhindringsbane, to dækgynger og en babygynge ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…