Bliv spiseven og gør en forskel for plejecentrenes beboere

Bliv spiseven og gør en forskel for plejecentrenes beboere

Spisevenners selskab løfter humør og appetit, og når man er i godt selskab og hygger sig over maden, bliver måltidet en god oplevelse. Ved at spise med, være nærværende og holde samtalen i gang, er du med til at gøre en kæmpe forskel. Det er selvfølgelig gratis at spise med.

Som frivillig spiseven spiser du sammen med en eller flere beboere på et plejecenter. Din opgave er at være nærværende, og at hjælpe med at holde samtalen i gang under måltidet. Du vil som gæst ved måltidet være et frisk pust i beboernes hverdag. Der vil være personale til stede, som står for det professionelle sundheds- og omsorgsarbejde.

Hyggelige måltider med beboerne

Ved at spise med, være nærværende og holde samtalen i gang, er du med til at gøre måltiderne hyggelige for beboerne.

De livligste og udadvendte beboere er rigtig glade for at have nogen at tale med, mens de mere indadvendte også nyder godt af ordningen, idet spisevenner bliver siddende og det giver ro ved bordene. De ansatte sørger for alt det praktiske omkring måltidet og kan ikke sidde med på samme måde. Men det gør spisevennerne og på den måde kan de tale med beboerne om maden. Det betyder meget, for det virker mere deltagende. Det, at der sidder én ved bordet og bidrager med nyt udefra, gør også, at borgerne under måltidet får fokus på noget større end deres egen begrænsede verden, og så glider maden bedre ned.

Sådan foregår det praktisk

I samarbejde med personalet på det plejecenter, du ønsker at komme hos, vælger du en fast dag om ugen, hvor du spiser med. De fleste steder, kan det enten være til frokost eller til aftensmad. Det kan også være to gange om ugen. Det er selvfølgelig gratis at spise med.

Inden du begynder som frivillig spiseven, vil du få en snak om dine forventninger, og om hvordan du kan føle dig klædt på til at være spiseven. Se en lille film her om konceptet.

Samarbejde med Ældre Sagen

Egedal Kommune samarbejder med Ældre Sagen om frivillige spisevenner på Egedals plejecentre. Som frivillig er du derfor dækket af Ældre Sagens forsikring. Du behøver ikke at være medlem af Ældre Sagen for at være frivillig.

Vil du være med?

Ring og få fat i rette vedkommende gennem receptionen i Egedal Sundhedscenter på 7259 7400.