Borgernes idéer bliver til virkelighed

Borgernes idéer bliver til virkelighed

Som noget helt nyt skal Egedals borgere for første gang føre deres egne kommunale projekter ud i livet. Ideerne finansieres af borgerbudgettet. Der er i første omgang bevilget penge til i alt 9 ideer fra borgere som havde søgt penge i borgerbudgettet. Temaet der går igen i forslagene er kultur og fritid. Politikerne vil gerne give området et boost.

Kun meget få kommuner har et borgerbudget, deres erfaringer viser, at borgerbudgetterne har medvirket til at styrke demokrati og lokalt engagement og ejerskab. Nu er turen kommet til Egedal Kommune. Her har vedtagelsen af borgerbudgetter kastet 26 gode ideer fra borgere af sig. I alt 500.000 kroner har borgerne kunnen søge om andel i, for at leve deres lokale idedrøm ud.

De indkomne Idéer spænder prismæssigt fra 10.000 kr. op til 0,5 mio. kr. Tilsammen er der søgt om 2.729.244 kr.
Forslagene byrådet har vedtaget, og som kan ses nederst i artiklen, har en samlet udgift på 500.000 kroner. Alle de vedtagne forslag får hvad de søgte om, undtagen det dyreste, der handler om et sted at mødes i Søsum. Her regnede man lidt baglæns og i stedet for de ansøgte cirka 153.000 kroner, gives beløbet op til 500.000 kroner modregnet de andre projekter.

Fælleskab, kultur og idræt
Idéerne er altså valgt ud fra et tema om kultur og idræt og understøtter det politiske fokusområde ” Vi dyrker kultur og idræt i fællesskaber alle steder”. Idéerne vil skabe værdi for fire lokalsamfund, hhv. Ganløse, Søsum, Ølstykke og Ledøje, ligesom andre ideer kommer til gavn for borgere i hele Egedal Kommune.
Idéerne understøtter ” Vi dyrker kultur og idræt i fællesskaber alle steder” ved, at borgerne bliver bragt sammen af læseglæde, film, musik, idræt og fælleskaber. Nogle idéer tilgodeser kulturelle områder, andre ideer samler borgerne ved at give muligheder for idrætsaktiviteter.

Ideerne er mange. Én idé vil kunne bruges de næste mange år frem af børn fra 6-18 år, der kan mødes og dyrke forskellige former for sport om eftermiddagen eller om aftenen. En anden idé vil kunne skabe værdi for alle borgere i Egedal Kommune med en fælles idrætsdag, samtidig med, at det vil give god mulighed for kommunens foreninger for at vise, hvilke tilbud de kan tilbyde og skabe grobund for flere medlemmer – og dermed give et øget fokus på idræt, som kan være med til at øge sundheden i Egedal. En tredje kan skabe værdi som samlende for alle borgere i Egedal Kommune ved deling af borgernes egne øjeblikke i Egedal, både i det enkelte lokalsamfund, men også på tværs af kommunen. Og så får Søsum et sted hvor alle borgere kan mødes i fælleskab.

Kommunen vil i den kommende tid tage fat i alle de projekt-ejere, der har fået bevilget penge, og hjælpe dem videre i processen. Desuden vil der være endnu en runde i 2023, hvor Egedlas borgere kan søge om midler i borgerbudgettet – også med en pulje på 500.000 kr.

De forslag byrådet vedtog var følgende:
Nr. 1: Små øjeblikke – i Egedal.
Nr. 2: Egedal – Bogfest.
Nr. 15: Musik på Grønningen.
Nr. 17: Ølstykke Open Air.
Nr. 20: Multibane i Ledøje.
Nr. 24: Idrættens dag: Idræt på tværs – på tværs af Egedal.
Nr. 10: Anløbsbro Værebro å Tangbjerg fællesareal.
Nr. 6: Fremme af biodiversitet på græskilen mellem Kelsted og Korshøj.
Nr. 19: Et sted at mødes i Søsum for 100.250 kr.

Beskrivelsen af hvad forslagene dækker over kan ses her: https://www.egedalkommune.dk/media/15852/borgerbudgetideer-valgt-af-byraadet-27-april-2022.docx

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Vinterhjul & Nye dæk!

Tid til at skifte til vinterhjul - Lad Service Centret skifte dem for dig!

Nu er det den tid på året, hvor min mand plejer at bruge en formiddag på at slæbe hjul frem og tilbage fra skuret, bande over stramme bolte - og i det hele taget være lidt halvsur… Det er tid til at skifte til vinterhjul på bilen! Det anbefales, at man skifter fra sommerdæk til vinterdæk, før temperaturen når under 7°C

Jeg er sikker på at han bliver glad, når han ser, at Johnny og Jonathan fra Service Centret i Ølstykke tilbyder at klare det for ham!

Service Centret har også altid gode dæktilbud, hvis de gamle dæk trænger til at blive skiftet ud!

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…