“Kom til Egedal” lyder borgmesterens opfordring til flyttelystne københavnere

“Kom til Egedal” lyder borgmesterens opfordring til flyttelystne københavnere

Frisk luft, skøn natur, god økonomi og dejlige huse er blot nogle af de ting, borgmesteren i Egedal nu vil tilbyde til coronafortvivlede københavnere, der ønsker at flytte fra hovedstaden.

En dugfrisk måling blandt borgere over 18 år fra Københavns Kommune, som Epinion har foretaget for Altinget, viser, at 50.000 københavnere lige nu tænker på at fraflytte kommunen, på grund af situationen med corona og befolkningstætheden i København.

Undersøgelsen bakkes op af afdelingsdirektøren for boligøkonomi ved Realkredit, Mikkel Høegh, der forventer, at coronakrisen vil få flere til at træffe den endelige beslutning om, at søge væk fra København.

– Corona har gjort boligejerne meget opmærksomme på værdien af frisk luft og områder med lavere befolkningstæthed, siger Mikkel Høegh til Altinget.

Derfor slår Egedals borgmester nu armene ud, da han kan tilbyde det, som de mange Københavnere efterspørger.

– Jeg synes I skal flytte til Egedal. Vi har alt det I efterspørger og mere til. En enestående natur, masser af nybyggeri, billige boliger, en solid økonomi og Egedal er i markant vækst. Samtidig ligger vi tæt på København, uanset om man tager bilen eller S-toget, siger Karsten Søndergaard.

Coronapandemien har ikke lagt en dæmper på folks lyst til at købe boliger. I Egedal Kommune har der også været rift om boligerne. Netop i Egedal er man ved at bygge en hel ny bydel, tæt på Egedal Station og Rådhuset. Det er arkitektegnede og klimavenlige lejligheder og huse, kombineret med lækre materialer og udsigt over grønne marker og skove. En hel unik beliggenhed, hvor husene er til at betale, hvis man gerne vil ud af byen og stadig være tæt på København.

Folk fra byen får øjnene op for Egedal

– Jeg vil gerne invitere samtlige københavnere, der er i tvivl om, hvor de skal bo i fremtiden til et møde med mig her i Egedal. Jeg lover, at en stor del af dem vil få øjnene op for, hvor unik en beliggenhed vi har og hvor tæt på byen vi stadig er. Vi har en klar ambition om at skabe verdens bedste hverdag. Det handler om gode vilkår for erhvervslivet, det handler om optimal udnyttelse af naturen og så handler det i høj grad om ældre, børn, unge, familier.

Der er ifølge borgmesteren al mulig grund til at pakke lejligheden på Østerbro, Nørrebro ,Vesterbro eller en af de andre bydele i København ned og rykke de godt 30 kilometer nordpå til Egedal, hvor man får meget mere bolig for pengene Og ikke mindst skoleplanerne og naturen mener borgmesteren man kan sælge til Københavnerne. En fortsat udvikling og tiltrækning af nye borgere til Egedal ser borgmesteren som en mulighed for yderligere udvikling i idræts- og kulturfaciliteter, børneinstitutioner og skoler.

– I Egedal er vores socioøkonomiske grundlag et af de bedste i landet. Vi har mange resursestærke børn og familier. Vores elever får gennemsnitligt høje afgangskarakterer og vi har netop afsat 500 millioner kroner at forbedre de fysiske rammer for eleverne. Oveni, har vi nogle fantastiske udendørs rammer og muligheder for at komme tæt på naturen og frisk luft. Og vi har i budgettet for 2021 sat endnu en million kroner af til shelters, bålhytter og udendørs læringsrum, siger borgmesteren.

Der kommer flere og flere nye borgere i Egedal Kommune og kommunen har gennem de seneste år oplevet vækst i indbyggertallet, derfor har man taget et nyt initiativ i brug, som skal give tilflyttere et godt grundlag for at knytte sig til deres lokalområde og en mulighed for at blive en del af fællesskabet på tværs af kommunens i alt 17 bysamfund.

– En forudsætning for at blive en del af et fællesskab, er at blive budt godt indenfor. Derfor gør vi nu en ekstra indsats. Når nye borgere i fremtiden flytter til kommunen, så skal de opleve kommunen. De bliver inviteret med på en bustur rundt i kommunen, hvor jeg vil tage med for vise egedalborgernes yndlingssteder frem. Hvis de nye borgere får en god og positiv start på deres liv i Egedal, er jeg sikker på, at de ikke kan forestille sig et bedre sted at bo, siger Karsten Søndergaard.

Pressemeddelelse

Lokalnyt

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden