Aflyst: Byrumsforsøg skruer op for biodiversiteten i Ølstykke Stationsby

Aflyst: Byrumsforsøg skruer op for biodiversiteten i Ølstykke Stationsby

Opdatering:
Åbningsfesten er desværre aflyst, da det ikke kan holdes indenfor gældende Corona-restriktioner.
Der arbejders i øjeblikket på at formidle de mange tiltage på anden vis, så borgere selv kan opleve den vilde bibliotekshave på egen hånd. Så undgår vi, at mange mennesker forsamles samtidig i Ølstykke bibliotekshave.

Byrumsforsøgene i Ølstykke Stationsby fortsætter, og skruer nu op for biodiversiteten i Ølstykke Stationsby. Bibliotekshaven bliver vildere med spiselige urter og bær – og gode gemmesteder for insekter.

Kom med til åbningen lørdag den 26. september kl. 14-16.

Først var der kunst i bymidten, så var der andefødder der viste vej til naturen. Nu handler det om natur og biodiversitet og om at styrke bibliotekets rolle som kulturelt samlingssted i byen. Derfor åbnes bibliotekshaven op; hækken fjernes og erstattes med spiselige biodiversitetsbede, så der bliver en bedre visuel og fysisk forbindelse mellem bymidten og biblioteket. Samtidig udsmykkes facaden på biblioteket med værker af illustrator Birde Poulsen, der forstiller de dyr og insekter, der findes i naturen rundt om Ølstykke Bibliotek, og som vil få stor glæde af biodiversitets-bedene. Krible-krable-kunstværkerne på facaden er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen pulje til sommeraktiviteter i Danmark.

– Ølstykke Bibliotek er en væsentlig del af byens DNA. En oase for kulturen med stor kulturel diversitet på hylderne. Nu gør vi oasen grønnere og gør det nemmere at bruge naturen i hverdagen. Det er et af kommunens fokuspunkter og håbet er, at vi til foråret vil se børn der kigger på insekter og spiser bær mens andre borgere slapper af i bibliotekshaven – måske med en god bog, fortæller Charlotte Haagendrup, der er formand for Kultur- og Erhvervsudvalget og som åbner Bibliotekshaven sammen med borgmester Karsten Søndergaard.

Til åbningsarrangementet serveres der bla. insektsnack og andre biodiversitets-lækkerier. Dagen vil også byde på leg, litteratur og sjove aktiviteter for børn og voksne.

Forsøg før helhedsplan

Byrumsforsøgene i Ølstykke Stationsby er et led i arbejdet med en helhedsplan for Ølstykke og følger op på de input, som borgere kom frem med, da der blev afholdt Projektkontor på Ølstykke Bibliotek sidste år. Her pegede borgere på at byens nærhed til naturen er en af de væsentligste kvaliteter.

Egedal Kommune ønsker at støtte borgernes adgang til naturen og styrke biodiversiteten. Netop nu udarbejdes vejledningen ”Vild med Egedal”: Et katalog over hvordan man kan skabe mere biodiversitet i parker, rabatter, vandhuller, villahaver og i byudviklingen. Egedal Bibliotekerne har i hele 2020 naturen som tema. Til åbningsarrangementet fortæller Bo Vesth, formand for Teknik- og Miljøudvalget mere om kommunens arbejde med biodiversitet.

Bygger på borgerdialog.

Egedal Kommune arbejder med borgerdialog som et fundament for verdens bedste hverdag. Kommunens borgere skal inddrages inden de politiske beslutninger træffes. Når byrumsforsøgene er afsluttet skal det vurderes om arbejdet med biodiversitet og levende grønne områder skal være en del af Helhedsplanen for Ølstykke Stationsby.

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

Kunstværker i Egedal, Smørum, Kunstværket Fællesskab ved Smørum Kulturhus i Egedal Kommune.

Skulpturen “Fællesskab” i Smørum

Skulpturen FÆLLESSKAB forestiller tre tykke mænd, der hjælper hinanden op. Du finder den ved Kulturhuset i Smørum. Den er udført ...
20220418 103830

Forhindringsbane ved Stenløse Stadion

Trænger du til at få sved på panden og udfordre dig selv undervejs, så er forhindringsbanen i Stenløse værd at ...
Nye Baner 3766608157

Jyllinge Minigolf Klub

Jyllinge Minigolf Klub er en forholdsvis nyopstartet klub, der tilbyder minigolf for deres medlemmer, så det er muligt at spille ...
312437228 554284793363690 7565027038658924048 N

Den lille trold i Byparken i Ølstykke

Egedals egen trold gemmer sig i Byparken i Ølstykke. Han er ikke så stor, som de kæmpe trolde, som bliver ...
File5

Skenkelsø Sø

Her er plads til romantiske ture hånd i hånd, men også alene-ture med mulighed for at lade tankerne flyve. Jeg ...
Bastruptårnet

Bastruptårnet

Bastruptårnet er også kaldet Bastrup Tårnet, Bastrup Stenhus eller Bastrup Ruin. En middelalderruin, som du finder ca. 50 meter nord ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…