Centerkiosken Skjold Burne – God atmosfære, smil og velsmag

Centerkiosken Skjold Burne – God atmosfære, smil og velsmag

Når jeg udveksler barndomsminder med mine venner og familie bliver vi helt nostalgiske, når snakken falder på Centerkiosken. Alle husker vi tydeligt lykkefølelsen som barn, når der skulle snoldes i byens hyggeligste kiosk.

Centerkiosken har altid været noget helt særligt, og er det så sandelig også i dag. Både for mine børn, der plager om byens bedste is om sommeren, jeg selv der kigger langt efter flødebollerne og delikatesserne, og min mand som får julelys i øjnene, når han går på udkig efter gode flasker. Og vi er så absolut ikke de eneste. Centerkiosken har med god grund en ret stor “fanklub” både i og udenfor Egedal 🙂

Minderne

Jeg har altid ELSKET at komme ind i Centerkiosken. Der er, og har alle tider været, en helt særlig og rar atmosfære. Velkendte og imødekommende ansigter….og masser af fristelser for en livsnyder som mig 🙂

Som barn var det bedste at få penge til en af de rød/hvid-stribede slikposer i papir blandet med den helt særlige favoritslik: Labre larver, de store stærke uglebolcher, bær-vingummier, pinnochio-kugler, og måske et par tyggegummier Jenka, Funny eller Shake. Så var lykken gjort!
Det var dengang Birthe stod bag disken og tålmodigt blandede posen for byens børn.

Altid smil og god betjening, også selvom det bare var et par kroner der blev solgt for og kunden havde mælketænder.

Senere var lykken, når det tyske Bravo-blad udkom og midterplakaten var med George Michael eller et andet idol, som forsigtigt blev pillet ud og hængt på væggen med tegnestifter. Andre af mine veninder var vilde med “Vi Unge” eller “Penny” for de hesteinteresserede. Der var det hele i den hyggelige kiosk.

Et besøg i baglokalet

I dag er jeg taget på “officielt besøg”. Jeg har glædet mig meget til min snak med Carsten. Den mellemste af de tre søskende, der sammen ejer og driver forretningen. Et trekløver, der har formået at løfte den lille kiosk til i dag at være en stor og moderne specialhandel.

Vi sidder i det store baglokale med hver vores kop kaffe. Jeg bliver fortalt, at baglokalet også er stedet, hvor de meget populære smagninger finder sted. Carsten fortæller, at der ved hver eneste smagning er fyldt helt op i baglokalet med smagslystne folk. Der dækkes op til 70 personer ved langbordene. ….og jeg som glædede mig til at kunne prale med at have siddet i Centerkioskens baglokale ….ja, så er jeg jo en af mange kan jeg nok høre 🙂

Det er egentlig sjovt. Jeg føler at jeg kender familien, og så alligevel ikke. For de har på trods af at være “Stenløses alle-mands-eje”, alligevel formået at være ret private.

Jeg glæder mig til at komme lidt tættere på, og høre historien fra den anden side af disken.

Familien Nielsen

Familieforretningen

Først skal jeg lige have præciseret familiemedlemmerne. Carsten griner: Anette er storesøster, skarpt efterfulgt af Carsten med 1½ år imellem, og der er 3½ år ned til Brian, som er yngst. Alderen kredser omkring de 50 bliver afsløret.

Anette har det daglige ansvar for konfekture, chokolade, the og kaffe. Brian står for tobak, blade og bogholderiet, mens Carsten har det overordnede ledelsesansvar overfor bl.a. leverandører. Han er herudover bestyrelsesformand i Centerforeningen og sidder i indkøbsudvalget i Skjold Burne.

Centerkiosken har eksisteret siden 1975, hvor forældrene Birthe og Poul Erik blev en del af Skjold Burne-kæden. Butikken åbnede i de mindre nabolokaler i centret, og bød på et varesortiment bestående af is & slik, tobaksvarer, vin & spiritus, spil og billetter, aviser og blade. Siden overtog de SUMAs lokaler og fik meget mere plads i de lokaler vi kender i dag.

Det er nu 25 år siden de tre søskende overtog forretningen fra deres forældre, og forretningen har været gennem en forrygende udvikling.

At de tre søskende skulle overtage forretningen lå egentlig ikke i kortene til at starte med. Anette har altid haft arbejde i Centerkiosken, mens Carsten “var ude” i nogle år og blev købmandsuddannet, og Brian tog en handelskoleuddannelse indenfor regnskab.

Fra lille kiosk til stor og moderne specialhandel – med fokus på høj kvalitet, serviceniveau og nytænkning

De tre søskende har altid været meget enige om, at der både skulle hårdt arbejde og nytænkning til for at udvikle forretningen. Hvor forældrene måske ikke helt så det potentiale der rent faktisk lå i udvikling af deres gode forretning, så turde de unge satse lidt mere og sprang ud i nye tiltag, når der dukkede muligheder op, men samtidig med fokus på at bevare de stærke værdier – kvaliteten og den gode kundekontakt.

De store lokaler og et mindre behov for lagerplads gav mulighed for at udnytte baglokalerne på en helt ny måde. Samtidig oplevede Carsten en stigende interesse for de lidt mere luksuriøse produkter indenfor spiritus, og deraf opstod idéen.

Centerkiosken Skjold Burne i Egedal Centret - Vores Egedal

Dækket op til smagning i baglokalet

Smagninger

Det er nu 13 år siden Centerkiosken startede deres berømte smagnings-arrangementer op. Til at starte med var det vin- og whisky-smagninger der var interesse for.

I dag er interessen for disse arrangementer eksploderet. Når et arrangement bliver offentliggjort går der typisk nogle få dage før det er udsolgt. Lige nu er det whisky, rom og gin-smagninger der er på programmet.

Smagningerne er også populære blandt producenterne. Der har bl.a. været gæstebesøg fra udlandet af winemaker fra Italien.

Carsten fortæller, at det også er muligt at holde private arrangementer med smagninger, enten i baglokalet eller udebesøg. Det kan f.eks. være firma-arrangementer, polterabend og runde fødselsdage.

I det hele taget er det med at få lov at smage på varerne af høj prioritet i Centerkiosken. Carsten fortæller, at hvis de skal skille sig ud i forhold til f.eks. supermarkederne, så er de nødt til at have noget mere at byde på.

Derfor er Centerkiosken faktisk et af de meget få steder, hvor du har mulighed for at “smage det hele”. Her er både smagsprøver på det lækre Summerbird-chokolade, Johan Bülow-lakrids og også vin og spiritus er der mulighed for at smage inden man køber.

Carsten uddyber: “Når man vælger at kigge efter kvalitetsprodukter, er det også vigtigt at komme hjem med det rigtige. Derfor er det vigtigt for os at give vores kunder den bedste oplevelse ved at handle hos os”.

Men hvad drikker “eksperten” så selv, når han helt selv kan vælge? Jo, Carsten er vild med gin. “Med citrus og en god tonic …slet ikke så tosset på en sommerdag på terrassen”.

Populære hos leverandørerne

Carsten fortæller, at de har opnået en status hos de mange leverandører gennem årene, der gør at de ofte bliver tilbudt de eftertragtede produkter, der kun fås i begrænset antal. Leverandørerne og producenterne har fundet ud af, at Centerkiosken Skjold Burne har rigtig godt fat i lige netop den type kunder der sætter pris på noget særligt

Han uddyber ved at fortælle om den lokale gin-producent i Knardrup “Radius”, der blev inviteret ud i butikken til udskænkning i showteltet på torvet. På 1½ time var de medbragte gin udsolgt og mange gik forgæves…

Med den fantastiske modtagelse hos kunderne, er det ekstra sjovt både at købe ind og at sælge!

Dygtige ungarbejdere 

En af de ting jeg mange gange har bidt mærke i er Centerkioskens søde ungarbejdere. Jeg nyder altid at møde unge mennesker i iskiosken med overskud til at smile og snakke med både store og små. Selvom det kan tage lang tid for nogle børn at beslutte sig hvilken is det skal være, så er der altid smil på læben og søde kommentarer.

Carsten fortæller, at de sætter en ære i at de unge mennesker får en god oplæring, og bliver sat ind i hvordan man giver kunderne en god oplevelse.
Der bliver stillet krav til de unge mennesker, men til gengæld bliver de også behandlet godt og vi kan godt lide at forkæle dem.

“Vi har også hørt i byen, at vores unge mennesker er attraktive at ansætte, når de har været hos os, og det er vi selvfølgelig glade for”, smiler Carsten.

Tiden er ved at være gået, og jeg takker Carsten for besøget! Jeg er blevet bekræftet i, at man ikke kommer sovende til succes, og at flid, vedholdenhed i kombination med nytænkning betaler sig. 

Inden jeg smutter ud af døren byder Anette mig på en smagsprøve af Johan Bülows helt nye kollektion af sommer-lakridser. Med smag af blåbær og havtorn.  De kan absolut godt gå hen og blive vanedannende. 

Centerkiosken Skjold Burne er bare stedet med den gode smag!

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

394634462 766954362110944 4124268210695860463 N

Fitness-skulpturerne på skolestien mellem Ganløse Skole & Slagslunde

Fitness-skulpturerne af Hr. og Fr. Danmark finder du på skolestien mellem Ganløse Skole og Slagslunde. Fitnessskulpturerne inviterer dig til leg ...
Veksø Kirke i Egedal Kommune

Veksø Kirke

Veksø Kirke er fra ca. 1150. Den er opført i teglsten og tilhuggede kampestenskvadrer. Først i 1860'erne blev kirken forlænget ...
20240307 150531 (1)

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann finder du på pladsen ved Ølstykke Station. Jeg elsker de finurlige figurer, som Søren ...
Legeplads Roarsvej2 Scaled

Legeplads ved Roarsvej i Gl. Ølstykke

Legepladsen ligger bag Roarsvej i Ølstykke ud til et stisystem. Her er både rutsjebane, forhindringsbane, to dækgynger og en babygynge ...
Nye Baner 3766608157

Jyllinge Minigolf Klub

Jyllinge Minigolf Klub er en forholdsvis nyopstartet klub, der tilbyder minigolf for deres medlemmer, så det er muligt at spille ...
File5

Skenkelsø Sø

Her er plads til romantiske ture hånd i hånd, men også alene-ture med mulighed for at lade tankerne flyve. Jeg ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…