Corona-krisen påvirker de lokale virksomheder

Corona-krisen påvirker de lokale virksomheder

Egedal Erhverv har undersøgt, hvordan corona-krisen påvirker de lokale virksomheder.

Krisen kan mærkes, men giver også nye muligheder, og mange er fortsat optimistiske. Mange er glade for de tiltag, som Egedal Kommune har sat i gang for at støtte virksomhederne.

66 lokale virksomheder har besvaret undersøgelsen, størrelsesmæssigt er de fordelt fra enkeltmandsvirksomheder og op til knap 200 ansatte. Og resultaterne viser, at corona-krisen har påvirket langt de fleste.

”Vi kan se, at hele 75% af virksomhederne har oplevet et fald i deres omsætning, efter at landet lukkede ned på grund af corona-krisen”, siger Mikkel Davisen fra Egedal Erhverv. ”For 24% af virksomhederne er faldet mellem 75 og 100% – så her taler vi altså virksomheder, som er lukningstruede eller som midlertidigt har helt lukket ned”.

Omkring 80% af virksomhederne har endnu ikke måttet gribe til afskedigelser af medarbejdere. Og ca. lige så mange – 86% – har ikke oplevet, at corona-krisen har påvirket sygefraværet hos medarbejderne. 

En del af virksomhederne har allerede benyttet sig af nogle af de støtteordninger, som regeringen har lanceret. Det gælder især muligheden for lønkompensation (25%), midlertidig udskydelse af betalingsfrister for skat og moms (29%) og endelig muligheden for kompensation til selvstændige (35%).

”Optimismen hos virksomhederne er heldigvis stadig stor. Kun knap 14% forventer, at corona-krisen betyder at de kommer til at lukke ned, fordi de allerede er hårdt ramte”, siger Mikkel Davidsen fra Egedal Erhverv.

Og mange opfordrer da også til, at man husker at bruge de lokale virksomheder – og ikke glemmer dem, der har måttet lukke midlertidigt ned.

”Undersøgelsen viser, at knap 22% af virksomhederne har benyttet sig af rådgivning hos kommunens erhvervsteam, det er jeg selvfølgelig glad for. Men der skal også lyde en opfordring til, at flere kontakter os – vi hjælper altid gerne” siger Karsten Søndergaard, borgmester i Egedal Kommune. Han er også glad for, at mange henviser til at man skal købe lokalt og bruge lokale håndværkere, et fokus man netop har i kommunen.

”Med vores køb lokalt-kampagne opfordrer vi helt klart til at lægge sine indkøb lokalt, og til at bruge lokale håndværkere. Det har vi også fokus på internt i kommunen”, siger Karsten Søndergaard.

Hvis genåbningen af Danmark kommer til at trække ud, kan påvirkningen af virksomhederne selvfølgelig blive mere markant. Derfor har Egedal Erhverv planer om at gentage undersøgelsen på et senere tidspunkt.

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

394634462 766954362110944 4124268210695860463 N

Fitness-skulpturerne på skolestien mellem Ganløse Skole & Slagslunde

Fitness-skulpturerne af Hr. og Fr. Danmark finder du på skolestien mellem Ganløse Skole og Slagslunde. Fitnessskulpturerne inviterer dig til leg ...
20240307 150531 (1)

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann finder du på pladsen ved Ølstykke Station. Jeg elsker de finurlige figurer, som Søren ...
Bastruptårnet

Bastruptårnet

Bastruptårnet er også kaldet Bastrup Tårnet, Bastrup Stenhus eller Bastrup Ruin. En middelalderruin, som du finder ca. 50 meter nord ...
20140722 203413

Vikingelandsbyen ved Risby

Har du besøgt Vikingelandsbyen og Vikingebroen i Risby, som ligger 2-3 km. fra Ledøje. Et besøg værd og et pragtfuldt ...
Ve..buresØ.efterår.21.(22of26)

Baronen ved Buresø

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Baronen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fantastisk træskulptur, der ...
312437228 554284793363690 7565027038658924048 N

Den lille trold i Byparken i Ølstykke

Egedals egen trold gemmer sig i Byparken i Ølstykke. Han er ikke så stor, som de kæmpe trolde, som bliver ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…