Foto: Egedal Kommune

Den årlige rennæssancefestival byder i år på et møntværksted

Hvad kan man få med sig hjem fra en herlig sommerdag på græsset bag Kulturhuset i Smørum, hvor Svenske Slaget hvert år udspiller sig – udover en masse fantastiske oplevelser med familie og venner, selvfølgelig?

Du kan få din helt egen guldmønt, en vaskeægte Egedaler! 

Foto: Egedal Kommune

Egedal Kommune, der står bag den populære renæssancefestival har nemlig fået fremstillet sin egen møntform, så børn og voksne der besøger det nye møntværksted kan slå sin egen værdifulde guldmønt i ægte messing.

– For bare 10 kroner kan man slå sig en gylden Egedaler, der får præget Svenske Slagets historiske mindesten på den ene side og kommunens smukke våbenskjold på den anden. I 1600-tallet kunne man købe et helt får eller en tønde korn for en rigsdaler, men her på markedspladsen har Egedaleren den unikke høje værdi, at den vil minde dig om alle de oplevelser, du får på festivalen sammen med dine børn, venner og familie, siger arkiv- og museumsleder, Rolf Kjær-Hansen og tilføjer:

– Og så kan du bruge den som polet i supermarkedernes indkøbsvogne.

Foto: Egedal Kommune

Renæssancefestival på 7. år

Det er syvende år i træk, at ‘Svenske Slaget i Smørum’ fylder det grønne område bag Kulturhuset i Smørum. I år sker det søndag den 27. maj, hvor der er gratis adgang fra kl. 11.30 til 16.00.

Festivalen tager udgangspunkt i en lokalhistorisk begivenhed fra 1659, hvor en gruppe modige bønder fra Smørum nedkæmpede en gruppe grumme svenske lejesoldater, der hærgede og plyndrede området under den svenske konge Karl Gustavs belejring af København.

Dagen bliver skudt i gang kl. 12 af borgmester Karsten Søndergaard (V) og kultur- og erhvervsudvalgsformand, Charlotte Haagendrup (K), men allerede kl. 11.30 åbner madboderne med helstegt gris og håndbrygget øl. Man kan som altid også medbringe sin egen mad og drikke og holde familiepicnic i det grønne.

‘Sted: Det grønne område bag Kulturhuset i Smørum, Flodvej 68, 2765 Smørum.

Du kan læse mere på Egedal Kommunes hjemmeside:
http://www.egedalkommune.dk/svenskeslaget2018