Oplevelser i efterårsferien: Lav lanterner, roer og stoftryk på Skenkelsø Mølle Museum

Oplevelser i efterårsferien: Lav lanterner, roer og stoftryk på Skenkelsø Mølle Museum

Ingen efterårsferie uden en hyggelig efterårsaktivitet for børnefamilierne på Skenkelsø Mølle Museum.

Tirsdag den 17. oktober 2023 kl. 13-15 kan du lære at lave og dekorere lanterner, roelygter og stoftryk.

Fremstil din egen lanterne og dekorer den med flotte mønstre. Du vil komme til at besøge Mosekonen i den nye stævningsskov, der ligger i tilknytning til møllen. Men mosekonen er ikke uhyggelig: Hun kan godt lide at få den mørke tid lyst op. For at forberede dit besøg hos mosekonen, skal du fremstille din egen lygte og pynte den. I år vil man også kunne lave de særlige danske roelygter (og ikke græskar). Traditionen med græskarlygter var oprindeligt en keltisk tradition, men siden eksporteret til USA, hvorfra vi jo kender traditionen med at sætte lys i den mørke tid til Halloween.

I Danmark brugte man tidligere roer eller kålrabi til at lave uhyggelige lygtemænd, som kunne bruges til at skræmme naboer, venner og uvenner med, men også til at tænde lys i den mørke tid. For at mosekonen skal kunne kende dig, skal du også kunne synge lygtemandens sang, som vi øver os på, inden vi i samlet flok og med tændte lygter går ud i skoven.

For ikke at glemme græskarrene helt, bliver der tændt op i formidlingshytten, hvor der bliver lavet græskarsuppe over åben ild.

Efterårsferien blev tidligere kaldt kartoffelferien. Nogle husker måske endnu, da man på denne tid af året tog kartoflerne op i gamle dage. I stedet for kartoffeltryk har museet i år valgt at lave stoftryk, hvor man kan trykke med klodser og bogstaver. Efter arbejdet byder museet på boller og kakao i formidlingshytten.

Arrangementet er primært for børn i alderen 6 – 10 år, forældre og bedsteforældre er også velkomne på museet. Skenkelsø Mølle Museum, Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke

Der er gratis adgang.

roelygter

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…