Egedal Bibliotekerne inviterer til litteraturgåture, skovbadning m.m. i “Vores Natur”

Egedal Bibliotekerne inviterer til litteraturgåture, skovbadning m.m. i “Vores Natur”

Egedal Bibliotekerne inviterer til en række forskellige arrangementer under temaet ’den danske natur’.

Oplev f.eks. den mørke skov om natten, diskussioner om ’den vilde have’, litteratur-gåture og skovbadning. Kort sagt, der vil være noget for alle. 

Dy Plambeck Foto: Les Kaner

2020 er udnævnt til naturens år – og året hvor kampagnen ”Vores natur” vil gøre danskerne mere nysgerrige på den danske natur, som er lige på den anden side af hækken. Naturen og dens ressourcer er et højaktuelt emne, der har hele verdens bevågenhed – og nu kan du komme i kontakt med din indre Søren Ryge på biblioteket. Temaet om “Vores natur” sker i samarbejde mellem landets biblioteker, DR, Friluftsrådet, De Naturhistoriske Museer og Naturstyrelsen og er en national kampagne, hvor du mange steder i landet kan opleve aktiviteter i og omkring dansk natur.

På Egedal Bibliotekerne vil de gerne inspirere alle til at komme ud og udforske, opleve og tage aktivt del i naturen. Bibliotekerne har en masse litteratur om naturen, og Egedal Bibliotekerne inddrager naturen i forbindelse med fx arrangementer, hvor højtlæsning foregår i naturen eller på steder, som litteraturen handler om.

I sensommeren sætter biblioteket fokus på naturen med fire forskellige arrangementer.

Det første arrangement foregår på Ølstykke Bibliotek og de tre andre i skoven. Her vil der være noget til alle – til børnefamilierne, som kan opleve den natmørke skov; til de have-interesserede, som gerne vil give plads til lidt mere vild natur i havens bede; til de litterært interesserede og til dem, der er klar til skovbadning og mindfulness i skoven.

Arrangementsprogram

Tirsdag den 25. august kl. 19.00 sætter to indbudte gæster fokus på naturen i haven. Hvordan inviterer man den vilde natur ind i haven – og i vores daglige liv? Mød forfatter Jens Thejsen og digter Christian Yde Frostholm til en samtale om haven som et sted for både blomster og planter, kulturhistorie og poesi – og om hvad det vil sige at være en del af naturen, ikke mindst i denne klimakrisetid.

Torsdag den 3. september kan man komme med på gåtur ved Buresø sammen med forfatteren Dy Plambeck, som er vokset op i Buresø. På gåturen læser forfatteren op af udvalgte passager fra sin bog Buresøfortællinger, og en frivillig fra Naturpark Mølleåens Venner præsenterer naturen undervejs.

Lørdag den 5. september kan familien tage med i skoven til en aften med lejrbål og (u)hygge. Kom og oplev den mørke skov og bliv overrasket, når skuespillere giver en dramatisk oplæsning af en børnegyserbog. Der vil være en hyggelig historie for de mindre børn. Man kan også overnatte i skoven på eget ansvar.

Søndag den 13. september kan man komme til ”skovbadning” med natur- og stressvejleder Lene Larsen. En skovbader går langsomt i skoven, er opmærksom, mærker sig selv og finder ro med alle sanser åbne.

Formålet med arrangementerne er at skabe opmærksomhed om, hvordan litteratur og natur kan berige hinanden; og hvordan vi kan blive ved med at bevare de rum, som både litteraturen og naturen kan skabe for fordybelse. Billetter kan købes på bibliotekets hjemmeside eller i den bemandede åbningstid fra uge 32.

Egedal Bibliotekernes hjemmeside: https://egedalbibliotekerne.dk

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

Dsc 0340 660x330 1

Hundeskoven ved Sperrestrup Skov (Tennisskoven)

En dejlig hundeskov, hvor der både er mulighed for at træne med sin hund, og også bare gå en tur ...
Smorumgolf2

Smørum Golfbane

Hos Smørum Golfklub i Smørum finder du en række flotte og udfordrende golfbaner i smukke omgivelser. Smørum Golfklub har i ...
Ve..buresØ.efterår.21.(22of26)

Baronen ved Buresø

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Baronen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fantastisk træskulptur, der ...
20240307 150531 (1)

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann finder du på pladsen ved Ølstykke Station. Jeg elsker de finurlige figurer, som Søren ...
Legeplads Roarsvej2 Scaled

Legeplads ved Roarsvej i Gl. Ølstykke

Legepladsen ligger bag Roarsvej i Ølstykke ud til et stisystem. Her er både rutsjebane, forhindringsbane, to dækgynger og en babygynge ...
Kunstværker i Egedal, Smørum, Kunstværket Fællesskab ved Smørum Kulturhus i Egedal Kommune.

Skulpturen “Fællesskab” i Smørum

Skulpturen FÆLLESSKAB forestiller tre tykke mænd, der hjælper hinanden op. Du finder den ved Kulturhuset i Smørum. Den er udført ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…