Egedal Bibliotekerne inviterer til litteraturgåture, skovbadning m.m. i “Vores Natur”

Egedal Bibliotekerne inviterer til litteraturgåture, skovbadning m.m. i “Vores Natur”

Egedal Bibliotekerne inviterer til en række forskellige arrangementer under temaet ’den danske natur’.

Oplev f.eks. den mørke skov om natten, diskussioner om ’den vilde have’, litteratur-gåture og skovbadning. Kort sagt, der vil være noget for alle. 

Dy Plambeck Foto: Les Kaner

2020 er udnævnt til naturens år – og året hvor kampagnen ”Vores natur” vil gøre danskerne mere nysgerrige på den danske natur, som er lige på den anden side af hækken. Naturen og dens ressourcer er et højaktuelt emne, der har hele verdens bevågenhed – og nu kan du komme i kontakt med din indre Søren Ryge på biblioteket. Temaet om “Vores natur” sker i samarbejde mellem landets biblioteker, DR, Friluftsrådet, De Naturhistoriske Museer og Naturstyrelsen og er en national kampagne, hvor du mange steder i landet kan opleve aktiviteter i og omkring dansk natur.

På Egedal Bibliotekerne vil de gerne inspirere alle til at komme ud og udforske, opleve og tage aktivt del i naturen. Bibliotekerne har en masse litteratur om naturen, og Egedal Bibliotekerne inddrager naturen i forbindelse med fx arrangementer, hvor højtlæsning foregår i naturen eller på steder, som litteraturen handler om.

I sensommeren sætter biblioteket fokus på naturen med fire forskellige arrangementer.

Det første arrangement foregår på Ølstykke Bibliotek og de tre andre i skoven. Her vil der være noget til alle – til børnefamilierne, som kan opleve den natmørke skov; til de have-interesserede, som gerne vil give plads til lidt mere vild natur i havens bede; til de litterært interesserede og til dem, der er klar til skovbadning og mindfulness i skoven.

Arrangementsprogram

Tirsdag den 25. august kl. 19.00 sætter to indbudte gæster fokus på naturen i haven. Hvordan inviterer man den vilde natur ind i haven – og i vores daglige liv? Mød forfatter Jens Thejsen og digter Christian Yde Frostholm til en samtale om haven som et sted for både blomster og planter, kulturhistorie og poesi – og om hvad det vil sige at være en del af naturen, ikke mindst i denne klimakrisetid.

Torsdag den 3. september kan man komme med på gåtur ved Buresø sammen med forfatteren Dy Plambeck, som er vokset op i Buresø. På gåturen læser forfatteren op af udvalgte passager fra sin bog Buresøfortællinger, og en frivillig fra Naturpark Mølleåens Venner præsenterer naturen undervejs.

Lørdag den 5. september kan familien tage med i skoven til en aften med lejrbål og (u)hygge. Kom og oplev den mørke skov og bliv overrasket, når skuespillere giver en dramatisk oplæsning af en børnegyserbog. Der vil være en hyggelig historie for de mindre børn. Man kan også overnatte i skoven på eget ansvar.

Søndag den 13. september kan man komme til ”skovbadning” med natur- og stressvejleder Lene Larsen. En skovbader går langsomt i skoven, er opmærksom, mærker sig selv og finder ro med alle sanser åbne.

Formålet med arrangementerne er at skabe opmærksomhed om, hvordan litteratur og natur kan berige hinanden; og hvordan vi kan blive ved med at bevare de rum, som både litteraturen og naturen kan skabe for fordybelse. Billetter kan købes på bibliotekets hjemmeside eller i den bemandede åbningstid fra uge 32.

Egedal Bibliotekernes hjemmeside: https://egedalbibliotekerne.dk

Lokalnyt

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden