Egedal bliver Solsikkekommune: Gør de usynlige handicaps synlige

Egedal bliver Solsikkekommune: Gør de usynlige handicaps synlige

Egedal Kommune bliver nu som en af de første kommuner i landet Solsikkekommune.

Ikke alle handicap er synlige. Solsikkesnoren er med til at gøre det usynlige synligt. Som borger kan man få udleveret en solsikkesnor og signalere til sin omverden, at man lever med et skjult handicap og kan have brug for mere hjælp, tålmodighed eller tid.

Det har været et ønske fra bl.a. borgere og handicaporganisationer, at Egedal Kommune skulle være en del af Solsikkeprogrammet

“Egedal Kommune skal være en kommune. hvor alle har mulighed for at deltage i samfundslivet på deres egne præmisser, og det kan Solsikkeprogrammet hjælpe til. ”, lyder budskabet fra Henriette Thirup-Bielefeldt (S), formand for Social- og arbejdsmarkedsudvalget i Egedal Kommune.

Solsikkesnoren kan bæres af alle, der lever med et ikke synligt handicap. Foto: Shutterstock

Borgere eller medarbejdere, der lever med et ikke synligt handicap, kan med Solsikkesnoren få bedre mulighed for at blive mødt og hjulpet i deres omgivelser – om det er på arbejdspladsen, i butikker, i kulturinstitutioner, til begivenheder eller i mødet med kommunen. Solsikkesnoren kan bæres af alle, der lever med et ikke synligt handicap. Det kan fx være ADHD, tourettes, autisme, hjerneskade, angst eller demens.

“Vi tror på, at Solsikkeprogrammet kan bidrage til en skærpet bevidsthed hos borgere, virksomheder og organisationer om ikke synlige handicap, og hvordan vi bedst tager hensyn til hinanden. ” fortæller Henriette Thirup-Bielefeldt.

Som led i Solsikkeprogrammet er der udarbejdet træningsvideoer og kommunikationsmateriale til alle medarbejdere i de institutioner, der uddeler snorene. Det skal udbrede forståelsen af, hvordan man kan hjælpe borgere med et ikke synligt handicap.

Solsikkesnoren deles gratis ud til borgere i borgerservice og på biblioteker. Snorene kan også fås på apoteket. Man skal ikke opfylde særlige krav for at få udleveret en Solsikkesnor, og man skal ikke kunne dokumentere sit handicap for at få den udleveret.

Administrationen vil nu gå i dialog med resten af kommunen og erhvervslivet, transportselskaber og andre om, hvordan de kan bidrage til programmet.

Også andre kommuner er på vej ind i programmet.

Solsikkeprogrammet og Solsikkesnoren blev introduceret i Gatwick Lufthavn i London i 2016 for at give passagerer med skjulte handicap en bedre og mere tryg rejseoplevelse
Solsikkeprogrammet og Solsikkeprodukterne er en del af Hidden Disabilities Sunflower Scheme Limited, der har base i Storbritannien, og er en selvejende privat virksomhed, der arbejder for at skabe bedre forhold for borgere med et skjult handicap
Hjemmeside: https://hiddendisabilitiesstore.com/dk/

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Vinterhjul & Nye dæk!

Tid til at skifte til vinterhjul - Lad Service Centret skifte dem for dig!

Nu er det den tid på året, hvor min mand plejer at bruge en formiddag på at slæbe hjul frem og tilbage fra skuret, bande over stramme bolte - og i det hele taget være lidt halvsur… Det er tid til at skifte til vinterhjul på bilen! Det anbefales, at man skifter fra sommerdæk til vinterdæk, før temperaturen når under 7°C

Jeg er sikker på at han bliver glad, når han ser, at Johnny og Jonathan fra Service Centret i Ølstykke tilbyder at klare det for ham!

Service Centret har også altid gode dæktilbud, hvis de gamle dæk trænger til at blive skiftet ud!

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…