Egedal bliver Solsikkekommune: Gør de usynlige handicaps synlige

Egedal bliver Solsikkekommune: Gør de usynlige handicaps synlige

Egedal Kommune bliver nu som en af de første kommuner i landet Solsikkekommune.

Ikke alle handicap er synlige. Solsikkesnoren er med til at gøre det usynlige synligt. Som borger kan man få udleveret en solsikkesnor og signalere til sin omverden, at man lever med et skjult handicap og kan have brug for mere hjælp, tålmodighed eller tid.

Det har været et ønske fra bl.a. borgere og handicaporganisationer, at Egedal Kommune skulle være en del af Solsikkeprogrammet

“Egedal Kommune skal være en kommune. hvor alle har mulighed for at deltage i samfundslivet på deres egne præmisser, og det kan Solsikkeprogrammet hjælpe til. ”, lyder budskabet fra Henriette Thirup-Bielefeldt (S), formand for Social- og arbejdsmarkedsudvalget i Egedal Kommune.

Solsikkesnoren kan bæres af alle, der lever med et ikke synligt handicap. Foto: Shutterstock

Borgere eller medarbejdere, der lever med et ikke synligt handicap, kan med Solsikkesnoren få bedre mulighed for at blive mødt og hjulpet i deres omgivelser – om det er på arbejdspladsen, i butikker, i kulturinstitutioner, til begivenheder eller i mødet med kommunen. Solsikkesnoren kan bæres af alle, der lever med et ikke synligt handicap. Det kan fx være ADHD, tourettes, autisme, hjerneskade, angst eller demens.

“Vi tror på, at Solsikkeprogrammet kan bidrage til en skærpet bevidsthed hos borgere, virksomheder og organisationer om ikke synlige handicap, og hvordan vi bedst tager hensyn til hinanden. ” fortæller Henriette Thirup-Bielefeldt.

Som led i Solsikkeprogrammet er der udarbejdet træningsvideoer og kommunikationsmateriale til alle medarbejdere i de institutioner, der uddeler snorene. Det skal udbrede forståelsen af, hvordan man kan hjælpe borgere med et ikke synligt handicap.

Solsikkesnoren deles gratis ud til borgere i borgerservice og på biblioteker. Snorene kan også fås på apoteket. Man skal ikke opfylde særlige krav for at få udleveret en Solsikkesnor, og man skal ikke kunne dokumentere sit handicap for at få den udleveret.

Administrationen vil nu gå i dialog med resten af kommunen og erhvervslivet, transportselskaber og andre om, hvordan de kan bidrage til programmet.

Også andre kommuner er på vej ind i programmet.

Solsikkeprogrammet og Solsikkesnoren blev introduceret i Gatwick Lufthavn i London i 2016 for at give passagerer med skjulte handicap en bedre og mere tryg rejseoplevelse
Solsikkeprogrammet og Solsikkeprodukterne er en del af Hidden Disabilities Sunflower Scheme Limited, der har base i Storbritannien, og er en selvejende privat virksomhed, der arbejder for at skabe bedre forhold for borgere med et skjult handicap
Hjemmeside: https://hiddendisabilitiesstore.com/dk/

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Få bilen gennem syn første gang – Bestil et gratis synstjek!

Skal din bil synes? Så få et gratis synstjek af Johnny og Jonathan hos Service Centret i Ølstykke.

På værkstedet gennemgås bilen efter et særligt synsskema. Bilens vitale dele kontrolleres for slør, bremserne tjekkes på prøvestand, støddæmpere, fjedre, hjulophæng, udstødningssystem m.m. kontrolleres. Bilens karosseri tjekkes for rustangreb.

Du får en fast pris for en evt. reparation. 
Ingen gebyr ved omsyn. Gratis omstilling, hvis bilen ikke synes første gang.

Service Centret starter med at lave et synseftersyn på bilen. Det er gratis. Herefter udformer de et tilbud på hvad det vil koste at få bilen sikkert gennem syn. (Fast tilbud).
Viser der sig at være mange fejl på bilen, kan der tales om der evt. er ting, der kan spares væk, men det bliver så på kundens egen risiko, og derfor ingen garanti for at bilen bliver synet første gang.

Bestil tid på hjemmesiden: https://service-centret.dk

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…