Egedal dæmper belysningen og sparer på energien

Egedal dæmper belysningen og sparer på energien

Egedal Kommune har lavet en omfattende gennemgang af vejbelysningen for at afdække, om det er muligt at spare på energien i en tid med risiko for energimangel. Det har ført til beslutningen om at skrue ned for lysstyrken i store dele af kommunen.

Borgerne i Egedal går derfor en lidt mørkere tid i møde end normalt på denne tid af året, men der vil samtidig være et stort fokus, at ingen borgere skal føle sig utrygge, når der skrues ned for lysstyrken.

Fra torsdag d. 27.oktober vil der blive skruet ned for lysstyrken i vejbelysningsmaster på kommunale veje, så lysstyrken er på 10% af normal lysstyrke mellem kl. 22 til kl. 06. Endvidere vilvejbelysningsmasternei det resterende tidsrum vedblive at være dæmpet til en lysstyrke mellem 60-80 %, som vi kender det fra i dag.

Det giver en besparelse på 107.000 kWh årligt, og på den måde er Egedal med til at tage et aktivt ansvar for at sænke energiforbruget, hvor det er muligt uden fare for person- og/eller materielskade.

Belysning i signalanlæg, rundkørsler, på fodgængerovergange og bomme på cykelstier dæmpes ikke, da der her er et lovkrav om både at have belysning og til belysningsniveauet.

Du kan læse mere på Egedal Kommunes hjemmeside: https://www.egedalkommune.dk/nyheder/nyheder/2022/oktober/daempet-belysning-sparer-stroem-baade-nat-og-dag/

Hvis du synes, at der er steder, hvor der er foretaget en fejlvurdering eller der er steder, hvor man vil kunne skrue ned for lysstyrken, så giv kommunen et tip på ‘Tip Egedal’: egedalkommune.dk/tip-egedal

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Dæktryk

Husk at tjekke dæktrykket på bilen! 
- men ved du egentlig hvorfor?

Dæktrykket har både betydning for dækkets levetid, bremselængde og brændstoføkonomi. Et for lavt dæktryk forlænger bremselængden markant, og kan gøre bilen sværere at styre.

Det anbefales at tjekke dæktryk ca. en gang om måneden.

Du kan se i instruktionsbogen hvad trykket bør være på din bil. Nogle biler har endda et mærkat i venstre døråbning som du også blot kan aflæse.

Trænger din bil til et servicetjek?
Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…