Egedal er klar til at hjælpe ukrainske flygtninge

Egedal er klar til at hjælpe ukrainske flygtninge

Egedal Kommune står klar med mulighed for indkvartering til ukrainske krigsflygtninge.

Udlændingestyrelsen har bedt alle landets kommuner om at melde tilbage, hvor ukrainske krigsflygtninge vil kunne bo. Egedal Kommune forventer at kunne huse en del ukrainske flygtninge, bl.a. i forbindelse med de tomme aflastningsboliger på Porsebakken i Smørum og Langekær-blokkene i Ølstykke. Beboerne på Porsebakken har allerede i denne uge fået nye naboer, da otte afghanske flygtninge flyttede ind i hhv. pedelboligen og en aflastningsbolig i går. Det er Udlændingestyrelsen der vurderer, hvilke steder, der bør anvendes til indkvartering af de ukrainske asylansøgere.

Lige nu henvender mange borgere sig med ønske om at hjælpe. Nedenfor kan du finde links til at komme videre.

Vil du hjælpe?
Hvis du som borger ønsker at hjælpe nu og her, kan du kontakte en af nødhjælpsorganisationerne.  Flere af dem har meldt ud, at den bedste måde at hjælpe lige nu er ved at donere penge i stedet for tøj.

Derudover kan du melde dig som frivillig gennem Røde Kors’ landsdækkende netværk ‘Parat’, som er et netværk af mennesker, der er klar til at hjælpe flygtninge fra Ukraine og herboende ukrainere her og nu. Netværket er lige nu ved at organisere forskellige hjælpeopgaver.

Link til Røde Kors´ hjælpenetværk “Parat”: https://www.rodekors.dk/parat.

Er dine børn bekymret?
Mange børn gør sig bekymringer lige nu, da det er uundgåeligt at høre om krigen på den ene eller anden måde, bl.a. på de sociale medieplatforme, hvor mange børn og unge færdes. Børns Vilkår har lavet fem gode råd til at tale om krigen med sine børn.

Link til gode råd: Børns Vilkår.

Information til ukrainske statsborgere i Danmark
På hjemmesiden nyidanmark.dk/ukraine er der målrettet information til ukrainske statsborgere, der opholder sig i Danmark eller som gerne vil til landet; bl.a. om betingelser for at rejse visumfrit ind i Danmark, om visumregler og biometrisk pas, muligheder for indkvartering og for at søge asyl.

Link: https://www.nyidanmark.dk/da/Ord-og-begreber/F%C3%A6lles/Information-til-ukrainske-statsborgere

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Få bilen gennem syn første gang – Bestil et gratis synstjek!

Skal din bil synes? Så få et gratis synstjek af Johnny og Jonathan hos Service Centret i Ølstykke.

På værkstedet gennemgås bilen efter et særligt synsskema. Bilens vitale dele kontrolleres for slør, bremserne tjekkes på prøvestand, støddæmpere, fjedre, hjulophæng, udstødningssystem m.m. kontrolleres. Bilens karosseri tjekkes for rustangreb.

Du får en fast pris for en evt. reparation. 
Ingen gebyr ved omsyn. Gratis omstilling, hvis bilen ikke synes første gang.

Service Centret starter med at lave et synseftersyn på bilen. Det er gratis. Herefter udformer de et tilbud på hvad det vil koste at få bilen sikkert gennem syn. (Fast tilbud).
Viser der sig at være mange fejl på bilen, kan der tales om der evt. er ting, der kan spares væk, men det bliver så på kundens egen risiko, og derfor ingen garanti for at bilen bliver synet første gang.

Bestil tid på hjemmesiden: https://service-centret.dk

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…