Egedal fik ministerbesøg af Thyra Frank

Egedal fik ministerbesøg af Thyra Frank

Mandag den 20. august fik Egedal besøg af ældreminister Thyra Frank. Her fik ministeren syn for sammenhæng og gode relationer i Plejecenter Egeparken.

Plejecenter Egeparken stod klar i 2016 og er kendetegnende ved at være bygget sammen med Egedal Rådhus og Egedal Sundhedscenter. Her har sygeplejersker, terapeuter og plejepersonalet gang på samme matrikel som myndighedsfunktionen og det skaber gode samarbejder blandt medarbejderne. For borgerne betyder det een indgang til kommunens ældre-omsorg.

For Thyra Frank var det første gang hun kunne opleve et plejecenter bygget sammen med rådhus og sundhedscenter. En smart måde at udnytte ressourcerne, udtalte ministeren efter rundturen.

Udfordringer omkring demens
Erik Petersen er Centerchef for Sundhed og Omsorg og dermed også chef for plejecentrene. Han benyttede besøget til at få talt fremtidens udfordringer frem:

– 90 % af vore beboere på plejehjemmene lider af en eller anden form for demens. De er dårligere end tidligere tiders beboere og det skaber et stort behov for plejepersonale. Men vi har, ligesom alle andre plejecentre, svært ved at rekruttere nok personale. Vi mangler 20 SoSu’er til ældreområdet og vi mangler også elever, fortalte Erik Petersen.
Thyra Frank delte den lokale bekymring for det manglende plejepersonale og fortalte, at det er vigtigt at få fortalt de gode historier, så unge kan se sig selv i et job, som for Thyra Frank selv, har været meget givende. – Vi skal dele de gode oplevelser og huske at fortælle, når det går godt, sagde Thyra Frank.

Lokal udfordring på national dagsorden
Vicky Holst Rasmussen, formand for Social- og Sundhedsudvalget var glad for at få delt kommunens lokale udfordringer med ældreministeren: – Det er ikke kun et Egedal problem at sikre fremtidens plejepersonale til vores ældre, så jeg er meget tilfreds med, at vi har fået det videre på den nationale dagsorden. Allerede nu møder vi ældre borgere, der har brug for mere pleje end tidligere og den udvikling vil fortsætte, så der skal gang i rekrutteringen på uddannelserne, vurderer Vicky Holst Rasmussen.

Også borgmester Karsten Søndergaard var tilfreds med besøget: – Vi har fået vist ministeren, at Egedals nyeste plejecenter skaber bedre rammer for det sundhedsfaglige arbejde og dermed også for borgerne. At samle fagligheden på en matrikel giver bedre grobund for det samarbejde omkring borgerne, der er så vigtigt.

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

Ve..buresØ.efterår.21.(22of26)

Baronen ved Buresø

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Baronen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fantastisk træskulptur, der ...
20240307 150531 (1)

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann

Tjek-ind / Tjek-ud af Søren Nellemann finder du på pladsen ved Ølstykke Station. Jeg elsker de finurlige figurer, som Søren ...
Nye Baner 3766608157

Jyllinge Minigolf Klub

Jyllinge Minigolf Klub er en forholdsvis nyopstartet klub, der tilbyder minigolf for deres medlemmer, så det er muligt at spille ...
Panoptikon1. Don(10of10)

Panoptikon i Smørum

Panoptikonet fortæller Værebro Ådals tusindårige historie: Flinteøkser, hjortetakøkse, spydspidser, bronzehjelme, guldarmringe og ofrede mennesker. Det er en storslået udsigt og ...
Veksø Kirke i Egedal Kommune

Veksø Kirke

Veksø Kirke er fra ca. 1150. Den er opført i teglsten og tilhuggede kampestenskvadrer. Først i 1860'erne blev kirken forlænget ...
Kunstværker i Egedal, Smørum, Kunstværket Fællesskab ved Smørum Kulturhus i Egedal Kommune.

Skulpturen “Fællesskab” i Smørum

Skulpturen FÆLLESSKAB forestiller tre tykke mænd, der hjælper hinanden op. Du finder den ved Kulturhuset i Smørum. Den er udført ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…