Egedal Fjernvarme orienterer om igangværende projekter og tiltag

Egedal Fjernvarme orienterer om igangværende projekter og tiltag

En varm hilsen fra direktør Jørn Arne Nielsen fra Egedal Fjernvarme, som orienterer nuværende og kommende kunder og beboere i Stenløse, Egedal By og Ølstykke om igangværende projekter og tiltag. Læs om bæredygtig fjernvarme i Stenløse Øst, miniudbud på etablering af solfelt på Maglevad, god nyhed om fjernvarmepriserne og sidst men ikke mindst hædring af de miljøbevidste superbrugere. God læselyst!

Direktør Jørn Arne Nielsen ved indvielsen af Fjernvarmeværket Maglevad

Bæredygtig fjernvarme i Stenløse Øst

I november 2018 sendte vi et fornyet Projektforslag (PF) om konvertering til Fjernvarme for de rigtig mange familieboliger m.m., der ligger i Stenløses østlige del – nord og syd for Frederikssundsvej, fra Gravhøjvej i nord til Havrevænget i syd. Projektforslaget bærer det ambitiøse navn ”Projektforslag for bæredygtig FJV i Stenløse Øst”.

PF er udarbejdet med baggrund i de mange ændringer for beregning af samfundsøkonomien, som Energistyrelsen og Finansministeriet har strikket sammen i løbet af 2018.

PF blev godkendt på Byrådsmødet den 19. december 2018, og blev straks derefter sendt til høring hos de andre operatører/interessenter på energimarkedet, herunder HMN (som nu hedder gasnet.dk).

Høringsfristen varer frem til den 24. januar 2019, hvorefter forvaltningen som ansvarlig for kommunens varmeplanlægning skal komme med en indstilling til Byrådet med udgangspunkt i evt. høringssvar.
Forventer, at byrådet senest på marts mødet 2019 kan godkende PF, hvorefter vi kan gå i gang med at detailprojektere gravearbejdet, give tilbud til kunderne i området, bestille rør etc.

Mini-udbud på etablering af solfelt på Maglevad

Selskabet har brugt tiden omkring Jul/Nytår til at gennemføre et miniudbud på etablering af et 3.500 m2 solfelt på Maglevad. Et projekt, der for alvor vil gøre selskabet og kommunen ”grøn”.

Sammen med vores rådgivere er vi i færd med at granske tilbuddene, idet det er tanken, at anlægget skal stå klar til ibrugtagning fra den 25. juni 2019, således at vi for alvor kan få glæde af sommerens solindstråling.

Solfeltet skal, som anført i lokalplan 39 af 22. juni 2016, placeres umiddelbart vest for det nye Fjernvarmeværk på Maglevad.

Den just etablerede og ibrugtagne akkumuleringstank på Maglevad er netop dimensioneret, så den matcher varmeproduktionen på et 3.500 m2 stort solfelt. Vi ser frem til at blive endnu grønnere!

Skrækhistorier om stigende fjernvarmepriser
– Ikke hos Egedal Fjernvarme!

I de seneste måneder har avisernes spalter jævnligt været fyldt med skrækhistorier og – scenarier om stigende FJV-priser grundet bortfald af det såkaldte ”grundbeløb” til lokale kraftværker, som vi har 3 af på: Toftehøjskolen, Stengårdsskolen og Lærkeskolen.

Bortfaldet af grundbeløbet har været kendt i mere end 10 år, men mange har lidt overoptimistisk troet, at politikerne nok fandt en anden pose penge – det gjorde de ikke.

Her i selskabet har vi de seneste 4 år ageret ud fra det faktum, at pengestrømmen ophørte med udgangen af 2018.
Derfor sker der IKKE prisstigninger hos os for 2019 – tværtimod holder vi på 3. år prisen for 1 MWh på samme niveau – og prisen per m2 får yderligere et nyk nedad.

Hvis man holder det for 2019 gældende prisniveau op imod de ordinære løn- og prisreguleringer i de seneste 3 år samt inflationen, vil det faktisk svare til en relativ prisnedsættelse på hele 9%. Og det er ikke så værst.
Således er prisen per m2 sænket med 1,25 kr. fra den 1. januar 2019.

Rødvin til “månedens superbrugere”

Vi har med stor glæde ved aflæsningen per den 31. december 2018 konstateret, at der er rigtig mange energibevidste blandt vores reelt 875 forbrugere.

Forbrugere, som sætter en ære og energi i at tage flest mulige kalorier ud af fjernvarmevandet, når det løber igennem primærsiden på Unit´en.

Jo bedre afkøling hos den enkelte kunde, jo lavere temperatur på returvandet, jo mindre varmetab i rørene i jorden, jo mindre drift på kedlerne, jo mindre forbrug af brændsler – jo bedre økonomi generelt – og dermed lavere priser på fjernvarme – og det kan ALLE da GLÆDE sig over.

VI har derfor besluttet at honorere superforbrugerne med 1 flaske rødvin, som vil blive bragt til deres dør i løbet af de næste 8 dage.

Og hvad er så en superforbruger – det ligger der IKKE en fast definition på – men vi har besluttet, at alle, der afkølede mere end 35 grader i december 2018, skal kaldes månedens superforbrugere.

Ikke mindre end 17 forbrugere afkølede i intervallet 35,17 – 42,36 grader, meget FLOT og TILLYKKE med afkølingen – rødvinen bliver bragt!

Henset til de mange nye regler om personhenførbare data må jeg ikke liste de 17 heldige ved navn – desværre ! – de må nøjes med rødvinen.

De bedste hilsner
Jørn Arne Nielsen
Adm. direktør

Egedal Fjernvarme A/S
Dam Holme 4B
3660 Stenløse

Mail: 
Hjemmeside: http://egedalfjernvarme.dk

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

Veksø Kirke i Egedal Kommune

Veksø Kirke

Veksø Kirke er fra ca. 1150. Den er opført i teglsten og tilhuggede kampestenskvadrer. Først i 1860'erne blev kirken forlænget ...
Smorumgolf2

Smørum Golfbane

Hos Smørum Golfklub i Smørum finder du en række flotte og udfordrende golfbaner i smukke omgivelser. Smørum Golfklub har i ...
Bastruptårnet

Bastruptårnet

Bastruptårnet er også kaldet Bastrup Tårnet, Bastrup Stenhus eller Bastrup Ruin. En middelalderruin, som du finder ca. 50 meter nord ...
20220821 194507

Den kromatiske passage – rød lyskunst i tunnel

I slutningen af 2021 blev kunstprojektet Den Kromatiske Passage til i form af lyskunst på vægge og lofter i to ...
Panoptikon1. Don(10of10)

Panoptikon i Smørum

Panoptikonet fortæller Værebro Ådals tusindårige historie: Flinteøkser, hjortetakøkse, spydspidser, bronzehjelme, guldarmringe og ofrede mennesker. Det er en storslået udsigt og ...
20220418 103830

Forhindringsbane ved Stenløse Stadion

Trænger du til at få sved på panden og udfordre dig selv undervejs, så er forhindringsbanen i Stenløse værd at ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…