Egedal for alle messen: Egedal foldede sig ud

Egedal for alle messen: Egedal foldede sig ud

Knapt 2500 borgere fandt lørdag vej til Egedal Erhvervsforenings første kombinerede messe for kultur, erhverv og foreningsliv. ’En succes,’ siger tovholder for styregruppen, Henrik Haagendrup.
Buster er fire år gammel. Han elsker racerbiler, og han er helt vild med de mange små fjernstyrede racerbiler, der kører rundt som en del af RC-Egedals stand i den bagerste del af den store hal 1.
Busters mor, Mie Storgaard er til gengæld meget optaget af de mange smagsprøver og de mange lokale producenter, der er mødt op.
’Der er rigtigt meget, der overrasker. Vi har simpelthen brugt ’Egedal for alle’ til at gå på opdagelse i nærområdet,’ siger hun, inden hun sammen med Buster, manden, Klaus, og den 2-årige Camille, fortsætter sin opdagelsestur blandt messens 70 boder.
20150905_110032
Kleines Café er en af de lokale erhvervs-drivende, der har benyttet sig af muligheden for at præsentere sine produkter i en ny sammenhæng. Caféen ejer Susanne Hesthave er med egne ord, ’fuldstændig høj’.

’Det har været en fantastisk dag. Vi har talt med så mange glade kunder, og fået så mange glade tilbage meldinger. Vi har også satset meget på at tage herud,’

siger Susanne Hesthave.
Mens boderne med forskellige ting man kan prøve smage, røre, eller blive rørt ved – for eksempel få en hurtig massage – har haft en udbytterig dag, er det noget anderledes med ’tale’ og snakke-boderne. For eksempel oplyser Egedal Gymnasium, at de ikke lige havde publikum i målgruppen.
’Så det blev til en lang række hyggelige anekdoter med oplevelser fra fjerne gymnasietider. Men nogle nye kunder blev det ikke til,’ fortæller Henrik Østrup, der repræsenterede gymnasiet sammen med en lille håndfuld elever.
Samme fejlskud i forhold til målgruppen oplevede Egedal Whistklub.

’De besøgende på messen, var nok ikke kommet helt op i den alder, hvor man synes at man har tid til whist,’

smiler Jens Hansen fra klubben.
Sådan levede boderne deres eget stille liv. På de to scener kom og gik aktiviteterne. I politiker debatten viste de fire fremmødte politikere, Ib Sørensen (A), Peter Hansen (F), Keld Stenlien (V), Charlotte Haagendrup (C) under ledelse af provst Inge Bastkjær, at de udmærket kunne folde de store ører ud. Michael Vesterskov supplerede med sangen, ’En ganske særlig tid’. Den unge forfatter Maria Wendt læste flot op af sin roman, ’Hjem, kære hjem’; mens den mere erfarne forfatter kunne fortælle om arbejdet med – gennem et helt liv – at holde fast i forfatterambitionerne. Og nogle af kommunens syriske flygtninge, kastede sig ud i glad og medrivende folkedans. For blot at nævne nogle få af de mange aktiviteter, dagen var fyldt med.
Hos Egedal Erhvervsforening var der stor tilfredshed med dagens forløb. Henrik Haagendrup:
’Det har været en super dag, og lige som vi håbede på her i Egedal Erhvervsforening har vi oplevet erhverv, kultur, kunst, politik og foreninger i en stor og skøn blanding. Og det er netop en af måderne, tror vi, som kan fremme væksten i vores Egedal: Ved at lade alle de mange kræfter komme til orde og til syne. Samtidig!’
Om der kommer en messe til næste år, er endnu ikke besluttet:

’Nu skal vi i styregruppen lige trække vejret og evaluere. Men jeg tror og håber, at vi kan byde velkommen til en messe også til næste år,’

slutter Henrik Haagendrup.

 

Lokalnyt

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden