Egedal Frivillighedsstafet: Anne-Mette Rathsach er frivillig i Røde Kors Egedal

Egedal Frivillighedsstafet: Anne-Mette Rathsach er frivillig i Røde Kors Egedal

Egedal Frivillighedsstafetten sætter spot på de mange frivillige i Egedal, som på hver deres måde byder ind til fællesskabet.
Vores Egedal ønsker at at sætte fokus på alt hvad frivillige kræfter løfter og skaber af værdi i lokalsamfundet, og forhåbentlig også inspirere andre til at engagere sig i lokale initiativer og frivilligt arbejde.

Denne gang har vi inviteret Anne-Mette Rathsach i den varme stol. Anne-Mette er frivillig i Røde Kors Egedal.

Hvorfor har du valgt at være frivillig?

Jeg har altid ønsket at være frivillig, men først når jeg blev pensioneret. Jeg ønsker at bruge mit personlige overskud til at hjælpe, hvor der er et behov, som jeg kan opfylde. Jeg har været heldig i mit liv, så jeg vil gerne betale noget tilbage.

Hvad består dit frivillige arbejde i – hvilke opgaver udfører du?

Jeg er formand for bestyrelsen. Bestyrelsen i Røde Kors Egedal har ansvar for for hele afdelingen. Vi har mange aktiviteter: flygtningehjælp, hjælp til sårbare familier i form af fællesspisning og samvær, vågetjenesten våger hos ensomme døende, demensbesøgstjenesten besøger familier med demenssygdom, og vores nørklere strikker og syr. Desuden har vi vores butik, der indtjener penge til vores arbejde i kommune og til internationalt hjælpearbejde. I samarbejde med bestyrelsen tilrettelægger jeg rammer for alle aktiviteterne og følger deres arbejde tæt. Jeg har desuden kontakten udadtil, til kommunen, til Røde Kors Landskontor og til andre RK afdelinger,
Det er fantastisk spændende og engagerende arbejde, som jeg elsker.

Er der kompetencer du har fået som frivillig, som du kan bruge professionelt?

Ja, bestemt. Evnen til at vende på en tallerken er essentiel. Når planer går i vasken, skal man hurtigt kunne finde et relevant alternativ, for der står måske nogle sårbare borgere, der har sat deres lid til RK, og de må ikke svigtes. Altid at komme modparten i møde er lige så vigtigt. Hvis man ikke er i stand til at samarbejde vil der ikke være frivillige. Evnen til samarbejde kan efter min mening ikke overvurderes i det moderne samfund.

Vil du anbefale andre at blive frivillig – og hvorfor/hvorfor ikke?

Jeg vil bestemt anbefale alle at blive frivillig, hvis man mener, at man har noget at bidrage med. Jeg mener ikke uddannelse eller penge, men et ønske om at gøre noget, der giver mening – både for en selv og for en anden person. Det giver mening for mig at vide, at min indsat har givet en lille pige fra en sårbar familie en vidunderlig ferie på Røde Kors Ferielejr, som hun kar fortælle hele klassen om efter sommerferien.

Man sover godt om natten, når man ved, at arbejdet i butikken giver flygtninge mulighed for at komme i Zoologisk have, og at vågning hos døende giver familien et pusterum midt i sorgen.

Men det kræver også lidt. Man skal kunne afsætte et par timer om ugen og så skal man have lyst til. Det går ud over sårbare borgere, hvis man melder fra hver anden gang. Eller sagt med andre ord, man skal tage det seriøst og være ansvarlig.

Hvordan bliver man frivillig hos jer – Har I brug for flere kræfter?

Vi modtager nye frivillige med åbne arme, og vi kan altid bruge flere engagerede medarbejde. Der er garanteret en af vore aktiviteter, hvor en ny frivillig vil gøre lige præcis den forskel for en sårbar borger, der giver mening – for både borgeren og den frivillige.
Man bliver frivillig ved at kontakte mig som formand på annrat@rodekors.dk eller telefon 2977 0392, så sender jeg videre til den aktivitetsleder, hvis aktivitet er interessant og relevant.

Hvilke udfordringer ser du som frivillig?

Udfordringen er først og fremmest, at vi er nødt til at begrænse os. Vi vil så gerne det hele, men vi er ikke nok til at hjælpe alle de steder, hvor vi gerne vil, og hvor der helt tydeligt er et behov for hjælp.
Jeg tror, at civilsamfundet og dermed Røde Kors kommer til at spille en endnu større rolle i fremtiden, hvis vores velfærdssamfund skal overleve.

Om Røde Kors Egedal

Røde Kors Egedal har mange aktiviteter:
– Flygtningehjælp
– Hjælp til sårbare familier i form af fællesspisning og samvær
– Vågetjenesten våger hos ensomme døende
– Demensbesøgstjenesten besøger familier med demenssygdom
– Nørklerne strikker og syr.
– Røde Kors Butikken indtjener penge til vores arbejde i kommune og til internationalt hjælpearbejde.

Du kan læse om Røde Kors Egedal på Vores Egedal her og på deres egen hjemmeside:
https://www.rodekors.dk/afdelinger/egedal og Facebook: https://www.facebook.com/rodekorsbutikegedal

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Vinterhjul & Nye dæk!

Tid til at skifte til vinterhjul - Lad Service Centret skifte dem for dig!

Nu er det den tid på året, hvor min mand plejer at bruge en formiddag på at slæbe hjul frem og tilbage fra skuret, bande over stramme bolte - og i det hele taget være lidt halvsur… Det er tid til at skifte til vinterhjul på bilen! Det anbefales, at man skifter fra sommerdæk til vinterdæk, før temperaturen når under 7°C

Jeg er sikker på at han bliver glad, når han ser, at Johnny og Jonathan fra Service Centret i Ølstykke tilbyder at klare det for ham!

Service Centret har også altid gode dæktilbud, hvis de gamle dæk trænger til at blive skiftet ud!

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…