Egedal Frivillighedsstafet: Anne-Mette Rathsach er frivillig i Røde Kors Egedal

Egedal Frivillighedsstafet: Anne-Mette Rathsach er frivillig i Røde Kors Egedal

Egedal Frivillighedsstafetten sætter spot på de mange frivillige i Egedal, som på hver deres måde byder ind til fællesskabet.
Vores Egedal ønsker at at sætte fokus på alt hvad frivillige kræfter løfter og skaber af værdi i lokalsamfundet, og forhåbentlig også inspirere andre til at engagere sig i lokale initiativer og frivilligt arbejde.

Denne gang har vi inviteret Anne-Mette Rathsach i den varme stol. Anne-Mette er frivillig i Røde Kors Egedal.

Hvorfor har du valgt at være frivillig?

Jeg har altid ønsket at være frivillig, men først når jeg blev pensioneret. Jeg ønsker at bruge mit personlige overskud til at hjælpe, hvor der er et behov, som jeg kan opfylde. Jeg har været heldig i mit liv, så jeg vil gerne betale noget tilbage.

Hvad består dit frivillige arbejde i – hvilke opgaver udfører du?

Jeg er formand for bestyrelsen. Bestyrelsen i Røde Kors Egedal har ansvar for for hele afdelingen. Vi har mange aktiviteter: flygtningehjælp, hjælp til sårbare familier i form af fællesspisning og samvær, vågetjenesten våger hos ensomme døende, demensbesøgstjenesten besøger familier med demenssygdom, og vores nørklere strikker og syr. Desuden har vi vores butik, der indtjener penge til vores arbejde i kommune og til internationalt hjælpearbejde. I samarbejde med bestyrelsen tilrettelægger jeg rammer for alle aktiviteterne og følger deres arbejde tæt. Jeg har desuden kontakten udadtil, til kommunen, til Røde Kors Landskontor og til andre RK afdelinger,
Det er fantastisk spændende og engagerende arbejde, som jeg elsker.

Er der kompetencer du har fået som frivillig, som du kan bruge professionelt?

Ja, bestemt. Evnen til at vende på en tallerken er essentiel. Når planer går i vasken, skal man hurtigt kunne finde et relevant alternativ, for der står måske nogle sårbare borgere, der har sat deres lid til RK, og de må ikke svigtes. Altid at komme modparten i møde er lige så vigtigt. Hvis man ikke er i stand til at samarbejde vil der ikke være frivillige. Evnen til samarbejde kan efter min mening ikke overvurderes i det moderne samfund.

Vil du anbefale andre at blive frivillig – og hvorfor/hvorfor ikke?

Jeg vil bestemt anbefale alle at blive frivillig, hvis man mener, at man har noget at bidrage med. Jeg mener ikke uddannelse eller penge, men et ønske om at gøre noget, der giver mening – både for en selv og for en anden person. Det giver mening for mig at vide, at min indsat har givet en lille pige fra en sårbar familie en vidunderlig ferie på Røde Kors Ferielejr, som hun kar fortælle hele klassen om efter sommerferien.

Man sover godt om natten, når man ved, at arbejdet i butikken giver flygtninge mulighed for at komme i Zoologisk have, og at vågning hos døende giver familien et pusterum midt i sorgen.

Men det kræver også lidt. Man skal kunne afsætte et par timer om ugen og så skal man have lyst til. Det går ud over sårbare borgere, hvis man melder fra hver anden gang. Eller sagt med andre ord, man skal tage det seriøst og være ansvarlig.

Hvordan bliver man frivillig hos jer – Har I brug for flere kræfter?

Vi modtager nye frivillige med åbne arme, og vi kan altid bruge flere engagerede medarbejde. Der er garanteret en af vore aktiviteter, hvor en ny frivillig vil gøre lige præcis den forskel for en sårbar borger, der giver mening – for både borgeren og den frivillige.
Man bliver frivillig ved at kontakte mig som formand på annrat@rodekors.dk eller telefon 2977 0392, så sender jeg videre til den aktivitetsleder, hvis aktivitet er interessant og relevant.

Hvilke udfordringer ser du som frivillig?

Udfordringen er først og fremmest, at vi er nødt til at begrænse os. Vi vil så gerne det hele, men vi er ikke nok til at hjælpe alle de steder, hvor vi gerne vil, og hvor der helt tydeligt er et behov for hjælp.
Jeg tror, at civilsamfundet og dermed Røde Kors kommer til at spille en endnu større rolle i fremtiden, hvis vores velfærdssamfund skal overleve.

Om Røde Kors Egedal

Røde Kors Egedal har mange aktiviteter:
– Flygtningehjælp
– Hjælp til sårbare familier i form af fællesspisning og samvær
– Vågetjenesten våger hos ensomme døende
– Demensbesøgstjenesten besøger familier med demenssygdom
– Nørklerne strikker og syr.
– Røde Kors Butikken indtjener penge til vores arbejde i kommune og til internationalt hjælpearbejde.

Du kan læse om Røde Kors Egedal på Vores Egedal her og på deres egen hjemmeside:
https://www.rodekors.dk/afdelinger/egedal og Facebook: https://www.facebook.com/rodekorsbutikegedal

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Få bilen gennem syn første gang – Bestil et gratis synstjek!

Skal din bil synes? Så få et gratis synstjek af Johnny og Jonathan hos Service Centret i Ølstykke.

På værkstedet gennemgås bilen efter et særligt synsskema. Bilens vitale dele kontrolleres for slør, bremserne tjekkes på prøvestand, støddæmpere, fjedre, hjulophæng, udstødningssystem m.m. kontrolleres. Bilens karosseri tjekkes for rustangreb.

Du får en fast pris for en evt. reparation. 
Ingen gebyr ved omsyn. Gratis omstilling, hvis bilen ikke synes første gang.

Service Centret starter med at lave et synseftersyn på bilen. Det er gratis. Herefter udformer de et tilbud på hvad det vil koste at få bilen sikkert gennem syn. (Fast tilbud).
Viser der sig at være mange fejl på bilen, kan der tales om der evt. er ting, der kan spares væk, men det bliver så på kundens egen risiko, og derfor ingen garanti for at bilen bliver synet første gang.

Bestil tid på hjemmesiden: https://service-centret.dk

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…