Egedal Frivillighedsstafet: Mariann Vendelbo Borregaard er frivillig i Natteravnene

Egedal Frivillighedsstafet: Mariann Vendelbo Borregaard er frivillig i Natteravnene

Egedal Frivillighedsstafetten sætter spot på de mange frivillige i Egedal, som på hver deres måde byder ind til fællesskabet. Vores Egedal ønsker at at sætte fokus på alt hvad frivillige kræfter løfter og skaber af værdi i lokalsamfundet, og forhåbentlig også inspirere andre til at engagere sig i lokale initiativer og frivilligt arbejde.

Denne gang har vi inviteret Mariann Vendelbo Borregaard i den varme stol. Mariann er formand for Natteravnene i Stenløse

Vores Egedal var med Mariann på Natteravnetur i 2017

Hvorfor har du valgt at være frivillig?
I første omgang var jeg, som så mange andre, nysgerrig efter at vide, hvordan det “foregik” derude, når de unge gik i byen. Da min yngste pode nærmede sig den alder, hvor man begynder at interessere sig for at gå i byen, var min mand og jeg så heldige, at den daværende formand for Natteravnene til et forældremøde på skolen fortalte om det at være Natteravn.

Det syntes vi begge lød rigtig godt og som noget, vi godt kunne tænke os at være med til. Den 22. maj 2003 blev vi begge Natteravne. Min mand stoppede efter 6 år, medens jeg til gengæld ikke er til at slippe af med 😂

Hvad består dit frivillige arbejde i – hvilke opgaver udfører du?
Som Natteravn er man med til at tage et ansvar og til at være der for de unge, som færdes ude fredag og lørdag aften/nat, og som evt. skulle have brug for en uvildig voksen at snakke med. Det er ikke alt, man har lyst til at snakke med mor/far om. Her kan man altid snakke med Natteravnene, som har tavshedspligt.

Ellers kan man som ung få en skulder at græde ud ved, et bolche og/eller et kondom samt hjælp til at komme hjem, hvis man skulle få brug for det.

Samtidig virker det præventivt, når tre gule jakker kommer gående. Statistikkerne viser, at vold og hærværk er faldet med ca. 50% i de områder, hvor Natteravnene færdes.

Alt i alt er Natteravnene med til at skabe tryghed i lokalområdet.

Er der kompetencer du har fået som frivillig, som du kan bruge professionelt?
Hmmm!!! Det vil nok være, at man lærer at omgås andre mennesker på en god måde, at være tålmodig over for andre samt at respektere og acceptere, at vi mennesker nu engang er forskellige og har lov til at være det. Man lærer at LYTTE til andre mennesker og at ikke alting absolut skal dreje sig om én selv.

Vil du anbefale andre at blive frivillig – og hvorfor/hvorfor ikke?
Jeg vil så absolut anbefale andre at blive frivillig. Det er utrolig givtigt at gå derude, at gøre noget for andre. Men man skal komme med et åbent sind og ikke være negativt indstillet. Det kommer man ganske enkelt ingen vegne med.

Hos Natteravnene har vi en god og positiv tone mellem hinanden og overfor de unge iblandet lidt godmodigt smådrilleri. Jeg er overbevist om, at det samme gælder for frivillige i andre foreninger. Kan man ikke det, skal man ikke være frivillig.

Hvordan bliver man frivillig hos jer – Har I brug for flere kræfter?
For at blive Natteravn skal man som sagt have et åbent sind overfor de unge.

Man kan melde sig til en uforpligtende prøvetur via facebook (Natteravnene i Stenløse), via e-mail til formanden = stenloese@natteravnene.dk eller ved at udfylde skemaet her https://socialtansvar.dk/bliv-frivillig/bliv-frivillig-i-natteravnene/

Vi har kraftigt brug for flere Ravne, så vi kan få et hold på gaden stort set hver fredag og lørdag året rundt. Det kan vi ikke i øjeblikket, da vi er for få. Og det “koster” kun 4 aftener ud af 365 på ét år samt en ren børneattest 10 år tilbage i tiden.

Desværre er der til stadighed nogle, som tror, vi er et vagtværn, hvilket vi så absolut IKKE er. Vi er ganske almindelige voksne uden beføjelser. Jeg vil derfor anbefale, at man går ind på flg. sider for at læse mere om Natteravnene: http://stenløse.natteravnene.dk/Om-Natteravnene og http://stenløse.natteravnene.dk/Om-Natteravnene/de-5-gyldne-regler

Hvilke udfordringer ser du som frivillig?
Jeg tror ikke, der reelt er andre udfordringer end dem, der alle dage har været der. Det er og bliver svært at få folk op af stole og sofaer for at være med til at tage et ansvar og gøre noget for både sig selv og andre. Det letteste har altid været at overlade det til andre.

Fakta om foreningen/fællesskabet:
Natteravnene i Stenløse havde stiftende generalforsamling d. 15. maj år 2000 på initiativ af daværende lokalpolitiker Susanne Barfod og har dermed 25 års jubilæum om to år. Heldigvis har vi kunnet “holde skindet på næsen” i alle årene, selv om det har svinget en del mht. antal frivillige.

Vores forening har været så heldig gennem langt de fleste år at kunne “bo” gratis på centerkontoret i Stenløse – pt. Egedal Centret, hvor vi har alle vore materialer, har mulighed for at holde møde samt lave kaffe til møderne – og pauserne på vore ture. Og det er vi utrolig glade for 😘

Natteravnene på landsplan blev stiftet af Erik Thorsted m.fl., hvor den første forening blev stiftet i Helsingør (25 år siden i dag) d. 6. marts 1998. I september samme år kom Randers med, og siden er det gået slag i slag. I dag hører Natteravnene ind under Fonden for Socialt Ansvar.

Evt. link til hjemmeside/Facebook:
https://socialtansvar.dk/indsats/natteravnene/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100064752696862

Foto øverst: Fotograf: Sara Skytte

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Vinterhjul & Nye dæk!

Tid til at skifte til vinterhjul - Lad Service Centret skifte dem for dig!

Nu er det den tid på året, hvor min mand plejer at bruge en formiddag på at slæbe hjul frem og tilbage fra skuret, bande over stramme bolte - og i det hele taget være lidt halvsur… Det er tid til at skifte til vinterhjul på bilen! Det anbefales, at man skifter fra sommerdæk til vinterdæk, før temperaturen når under 7°C

Jeg er sikker på at han bliver glad, når han ser, at Johnny og Jonathan fra Service Centret i Ølstykke tilbyder at klare det for ham!

Service Centret har også altid gode dæktilbud, hvis de gamle dæk trænger til at blive skiftet ud!

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…