Egedal i bevægelse med borgerinddragende forestilling

Egedal i bevægelse med borgerinddragende forestilling

Egedal Kommune har inviteret dansekompagniet recoils ind i kommunens hverdag og bedt dem oversætte svarene til en forestilling i fuld bevægelse.

Kom med og bliv klogere på din kommune og dine medborgere. Arrangementet afholdes i overensstemmelse med gældende Corona-restriktioner.

Dansekompagniet recoil performance group, ledet af prisvindende Tina Tarpgaard, har igennem efteråret interviewet et udvalg af Egedals borgere om, hvad de drømmer om – og hvad de frygter. Det omsætter truppen til en unik forestilling, hvor alle sanserne tages i brug.
– Det bliver virkelig en helt særlig oplevelse. En blanding af dans, lyd, filmkunst og et fald i skumklodser – og så oven i købet med input fra borgere om vores kommune. Det lyder som enhver Kulturformands drøm. Og det er det også, siger Charlotte Haagendrup, der er formand for Kultur- og Erhvervsudvalget.
Hun uddyber:
– I Egedal Kommune har vi fokus på borgerdialogen som det værktøj, der skal bringe os tættere på vores ambition; at skabe verdens bedste hverdag. Vi har brug for at kende borgernes drømme for fremtiden og her er Extended Falls to Humanity en sjov måde at få ny viden. Jeg glæder mig til at se resultatet og jeg vil opfordre mine politiker-kollegaer til at komme og se forestillingen på Egedal Rådhus, så vi har nye fælles input til vores videre arbejde.

Et ægte møde mellem mennesker

Extended Falls To Humanity er et borgerinddragende og koreografisk værk, der bliver skræddersyet til Egedal. Truppen skaber en koreografisk, visuel og musikalsk oplevelse af den enkeltes og gruppens stemme i det politiske rum. Ved hjælp af 3D lydteknik, og sammen med en scenografi bestående af 20 m3 skumkuber, skaber recoil en ny oplevelse i rådhuset.
– Jeg er interesseret i, hvordan vi som mennesker håndterer forskellighed: Forskel i holdninger, forskel i interesser og forskellighed i, hvad vi synes er vigtigt. Meget af det kommer jo til udtryk igennem politik. Derfor har vi valgt at opføre værket på rådhuset i Egedal, fortæller værkets skaber Tina Tarpgaard.
– Vi lever i en tid, hvor algoritmer og sociale medier er med til at fremprovokere mere ekstreme holdninger, og hvor tonen er meget hård. Det gør noget ved os som mennesker og den måde, hvorpå vi navigerer i vores demokrati. Med Extended Falls to Humanity ønsker jeg at sætte fokus på det fysiske møde mellem mennesker, både mennesket som individ, og de grupperinger vi jo også er inddelt i, siger Tina Tarpgaard.

Elever: Hvad sker der i 2050?

Recoil har besøgt Balsmoseskolen og arbejdet med fremtidsscenarier sammen med elever fra 6. og 7. klasse; hvad er det værste og hvad er det bedste de kan forestille sig i deres fremtid i året 2050? Igennem interviews, bevægelsesworkshops og spekulation over fremtiden, har klasserne lavet en række kortfilm om fremtiden, som også vil vises på rådhuset som en del af installationen.
Derudover har gruppen interviewet en række Egedal-borgere via eksempelvis Star Dust Swing Band, Smørum Rulleskøjte Klub, et lokalt bylaug, en børnehave, et plejehjem og mange flere. Byrådet har udpeget de borgergrupper der er er interviewet.
Interviewsne indgår i forestillingen, hvor de bidrager med forskellige fortællinger om Egedal Kommune. Værket der vises på Egedal Rådhus består, foruden forestillingen, af mange forskellige stationer som publikum kan besøge og hvor de bliver inviteret til at deltage i forskellige aktiviteter. Man har bl.a. mulighed for at lægge sig i det bløde skum og komme på en lydrejse via 3D lyd i de særlige høretelefoner, som bruges i installationen, eller deltage i samtalespil.

Det har du ikke set før!

Som en del af værket laver recoil en slow-motion-film af borgerne, der falder. Dette klippes sammen til et videoværk som bagefter foræres til rådhuset.
– Faldet repræsenterer ’det frie fald’, at kaste sig ud i noget, og kun have tilliden med sig. Tillid er også grundstenen i et demokrati. Hvis vi ikke stoler på hinanden, falder det demokratiske samfund fra hinanden, slutter Tina.

Performanceteater i en Corona-tid

Arrangementet afholdes i overensstemmelse med gældende Corona-restriktioner. Hvert publikumshold får tildelt en farvekode så deres ophold i de forskellige installationer kan tidsbegrænses – som i svømmehallen i ”gamle dage”. Danserne og ansatte bærer visir og handsker efter behov og publikum får også udleveret mundbind og handsker, som de kan bruge. Flere steder skal publikum bruge høretelefoner: Der udleveres et par til hver gæst ved indgangen og sættet afsprittes ved udgangen inden de udleveres til næste hold.
Afmærkninger skal sørge for, at publikum holder afstand til hinanden og til danserne og ved spilbordene vil alt blive rengjort efter hvert besøg.
Arrangørerne følger med i udviklingen af corona-retningslinjer og vil tilpasse arrangementet efter de gældende retningslinjer.

Afprøv din tillid og bliv klogere på dit sted – kom med til Extended Falls to Humanity.
Vi lover at du garanteret ikke har set det før!

Fakta:
Gratis men kræver billet.
Arrangementet afholdes i overensstemmelse med gældende corona-retningslinjer.
Forestillingen kører fredag den 13. november og lørdag den 14. november begge dage fra 16.30 – 20.30. Der lukkes 10 borgere ind af gangen hver halve time.

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

Legeplads Roarsvej2 Scaled

Legeplads ved Roarsvej i Gl. Ølstykke

Legepladsen ligger bag Roarsvej i Ølstykke ud til et stisystem. Her er både rutsjebane, forhindringsbane, to dækgynger og en babygynge ...
Dsc 0340 660x330 1

Hundeskoven ved Sperrestrup Skov (Tennisskoven)

En dejlig hundeskov, hvor der både er mulighed for at træne med sin hund, og også bare gå en tur ...
394634462 766954362110944 4124268210695860463 N

Fitness-skulpturerne på skolestien mellem Ganløse Skole & Slagslunde

Fitness-skulpturerne af Hr. og Fr. Danmark finder du på skolestien mellem Ganløse Skole og Slagslunde. Fitnessskulpturerne inviterer dig til leg ...
312437228 554284793363690 7565027038658924048 N

Den lille trold i Byparken i Ølstykke

Egedals egen trold gemmer sig i Byparken i Ølstykke. Han er ikke så stor, som de kæmpe trolde, som bliver ...
20220821 194507

Den kromatiske passage – rød lyskunst i tunnel

I slutningen af 2021 blev kunstprojektet Den Kromatiske Passage til i form af lyskunst på vægge og lofter i to ...
Smorumgolf2

Smørum Golfbane

Hos Smørum Golfklub i Smørum finder du en række flotte og udfordrende golfbaner i smukke omgivelser. Smørum Golfklub har i ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…