Egedal hitter: Indtager førstepladsen i korteste liggetider ved hussalg

Egedal hitter: Indtager førstepladsen i korteste liggetider ved hussalg

Der er ingen tvivl om at Egedal Kommune er en populær kommune at bosætte sig i – og her på Vores Egedal ved vi bestemt godt hvorfor 🙂

Med kort afstand til de store byer og en smuk natur og aktivt foreningsliv er der masser af gode argumenter for at bosætte sig her i vores kommune.

84 dage. Så kort tid tager det i gennemsnit at sælge sit hus i Egedal, og dermed placerer Egedal sig på førstepladsen for korteste liggetider.

Boligmarkedsstatistikken fra Finans Danmark viser, at Egedal i første kvartal 2019 overtog topplaceringen den kommune, hvor der er mest rift om parcelhuse og villaer. Egedal blandt andet overhalet Glostrup, Albertslund og Tårnby, som lå i top i 2018.

På landsplan tog det i første kvartal hele 180 dage at få solgt sin bolig, mens gennemsnittet i Københavns omegnskommuner var 114 dage.

Karsten Søndergaard - Borgmester i Egedal Kommune - Vores EgedalEn meget stolt borgmester
“Vi ligger ikke kun i top 10, som vi tidligere har gjort, men på en flot førsteplads, og det er jeg som borgmester i Egedal selvfølgelig meget stolt over”, siger Karsten Søndergaard. Karsten bor selv i Smørum, og har siddet i byrådet helt tilbage fra 2001 i den daværende Ledøje-Smørum Kommune. Borgmesterposten overtog han i 2017.

“Jeg har kunnet følge kommunens udvikling både som borger og som lokalpolitiker gennem de seneste mange år, og der er sket en rivende udvikling, ikke mindst med den byudvikling og de mange nye boliger, som skyder op”, fortæller Karsten. Hvor mange ofte nævner nærheden til hovedstaden og de rimelige huspriser som et argument for at flytte til kommunen, lægger Karsten Søndergaard også vægt på andre ting.

“Vi har en fantastisk smuk natur – og så har vi hele 17 levende og aktive lokalsamfund, hvor man som nytilflytter bliver budt velkommen af et aktivt naboskab og et rigt foreningsliv. Lige præcis derfor kan jeg kun anbefale at flytte til vores smukke kommune”.

Jeg har boet præcist halvdelen af mit liv i Egedal. Jeg har boet samme sted på Hvedevej 11 i Smørum.

Pasningsgarantien lokkede i 1993

Ved spørgsmålet om hvad der i sin tid fik Karsten Søndergaard til at købe hus i Egedal fortæller han, at han i 1992 boede i Rødovre med sin tidligere kone. Her fik de deres første datter Pernille. På det tidspunkt var det umuligt at få plads i vuggestue eller dagpleje i Rødovre, og efter barsel måtte Karstens daværende svigermor træde til og passe Pernille i næsten 12 måneder.

Karsten arbejdede i Unibank (Nordea) i Måløv, og havde en del kunder fra Smørum. Derudover boede to gode vennepar i Smørum.

I den tidligere Ledøje-Smørum Kommune var der pasningsgaranti indenfor tre måneder. Derfor besluttede familien at sælge huset i Rødovre og købe et hus i Smørum, som de overtog den 1. september 1993.

Karsten er selv født og opvokset i Herlev, så det var ikke så “langt hjemmefra”, som han siger – og at vores borgmester har været glad for valget af bopæl er der vist ikke nogen tvivl om. I dag er det Anni han deler adressen med.

Lad os glæde os over den flotte placering – og også takke vores dygtige lokale ejendomsmæglere for et veludført arbejde!

 

Lokalnyt

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden