Egedal Kommune nomineret til Byplanprisen 2021

Egedal Kommune nomineret til Byplanprisen 2021

Dansk Byplans Laboratorium har indstillet Egedal Kommune til Byplansprisen blandt to andre kommuner. Begrundelsen er kommunens langsigtede visioner for byudvikling.

I Egedal er der bygget en helt ny bydel på markerne tæt på Egedal Station. En bydel der byder på både sundhedshus, et nyt rådhus samt 600 boliger. Bydelen realiserer Fingerplanens vision om at bygge tætte og levende byer op mod de stationer, som ligger som perler på en snor gennem kommunen.

Egedal kommune nomineres for byfortætningen nær stationerne. Der er skabt mulighed for nye boligformer, så alle aldersgrupper og familietyper har mulighed for at bo i fremtidens forstad.

Vinderen afsløres 30. september 2021 på Byplanmødet I Cirkusbygningen i København.

Læs hele nyheden på Egedal Kommunes hjemmeside: https://www.egedalkommune.dk/nyheder/nyheder/2021/september/egedal-kommune-nomineres-til-byplanprisen-2021/

Læs mere om Egedal Kommunes byudvikling her: https://www.egedalkommune.dk/borger/by-bolig-og-trafik/byudvikling-og-ejendomme-til-salg/byudviklingsomraader/
Læs mere om byplanprisen her: https://www.byplanlab.dk/byplanprisen
Læs mere om fingerplanen her: https://planinfo.erhvervsstyrelsen.dk/fingerplanen

Byplanprisen blev indstiftet i 1996 af Dansk Byplanlaboratorium og Arkitektforeningen, og tildeles hvert år til en kommune, en region eller en organisation, som har gjort ”en særlig indsats for at fremme gode, smukke eller innovative bymiljøer.

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden