Egedal Kommune sætter ind mod ensomhed i juledagene

Egedal Kommune sætter ind mod ensomhed i juledagene

Egedal Kommune lavet en aftale med den digitale platform Boblberg. Dette som forlængelse af indsatsen mod ensomhed og behovet for at opbygge netværk, når alt andet er corona-lukket. Aftalen træder i kraft med det samme, for at bekæmpe juleensomhed.

Boblberg er et digitalt mødested med flere end 330.000 brugere, og baner vejen for fællesskab og frivillighed og forhindrer uønsket ensomhed og psykisk sårbarhed. Her kan borgerne møde hinanden og ”boble” om fælles interesser, oplevelser, sociale aktiviteter og meget mere. Det kan være alt lige fra et ønske om at starte en strikkeklub, at finde en fast reservebedste til sine børn eller en løbemakker til en enkelt løbetur i ny og næ. Og så er Boblberg gratis at bruge.

Borgerne i Egedal får også adgang til ”SnakSammen” og ”Julevenner”. ”SnakSammen” er udviklet af Boblberg og Røde Kors under coronapandemien, og er et gratis online-tilbud til borgere, der ønsker nogen at snakke med, når man ikke kan mødes fysisk. I ”SnakSammen” er det frivillige fra Røde Kors, der fungerer som en slags digitale besøgsvenner via video på enten pc, tablet eller smartphone.

Al aktivitet På Boblberg.dk er brugerdrevet af de mere end 330.000 brugere. Her skriver borgere sammen i selvoprettede opslag, hvor de deler fælles interesser, oplevelser og sociale aktiviteter – men også̊ svære emner, som f.eks. ensomhed og psykisk sårbarhed.

Nye venskaber
Brugerne kan finde støtte og skabe nye sociale relationer, som de kan tage med ud i den virkelige verden. Eksemplerne er mange – nogle har fundet træningsmakkere, andre at strikke med, nogle til madhygge eller ganske enkelt nogle med samme ønske om at starte nye venskaber.

På Boblberg bliver brugerne inspireret og inviteret til at bruge lokalsamfundet på nye måder og i fællesskab med andre. På samme måde kan brugerne inspirere hinanden til at blive frivillige i lokalsamfundet.

Det er gratis for alle i Egedal Kommune at oprette en profil på https://Boblberg.dk

Lokalnyt

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden