Egedals børn får verdens første SuperZOOkelsti

Egedals børn får verdens første SuperZOOkelsti

Du behøver ikke at være bange for at cykle i skole på cykelstien fra Veksø til Stenløse i den mørke vintertid, når du bliver fulgt i skole af lysende zoo-dyr .

Den teknologiske udvikling og de muligheder den giver er altså fascinerende. Vores Egedal elsker historier som denne…

Et lysende næsehorn blinkede Lærkeskolens børn i møde en tidlig fredag morgen. Næsehornet besøgte Lærkeskolen som opfølgning på en workshop om Supercykelstien mellem Veksø og Stenløse.

Egedal Kommune arbejder gennem projektet Lighting Metropolis med at skabe en smart og interaktiv cykelsti, der skal være med til at motivere eleverne til at cykle i skole – og bruge hjelmen. Til det formål var 70 elever fra Lærkeskolen i maj inviteret til workshop om deres ønsker og idéer til en bedre cykeloplevelse. Eleverne bidrog med en bunke gode ideer, og fredag morgen var ideerne klar til at blive præsenteret for børnene – i form af et lysende næsehorn.

ZOOdyr skaber tryghed
På workshoppen fortalte flere børn, at de i den mørke vintertid savner de levende dyr, der i sommerperioden går og græsser langs cykelstien. Nu kommer dyrene igen. Langs cykelstien opsættes ni lysende ZOO-dyr, i naturlig størrelse. Dyrene vil følge eleverne på vej, pynte i landskabet og skabe glæde for de forbipasserende.

– De lysende dyr er ikke bare en sjov gimmick, men et reelt tiltag til at få flere børn til at cykle og til at bruge cykelhjelm. Med smart teknologi kan vi i kommunen opmuntre folk til nye vaner på en sjov måde. Og det fungerer bedre end formaninger, ikke kun blandt børn, siger Bo Vesth, der er formand for Egedal Kommunes Teknik- og Miljøudvalg.

Kommunens samarbejdspartner – ingeniør- og opfindervirksomheden Lolle & Nielsen – har udviklet en prototype på et lysdyr, som blev præsenteret på Lærkeskolen. I løbet af foråret vil alle ni dyr have fundet deres rette plads langs cykelstien.

Cykelhjelm skaber muligheder
Lærkeskolens elever har foreslået, at kun dem, der bruger cykelhjelm, skal belønnes med ZOOdyrenes sjove og visuelle effekter. Derfor vil Egedal Kommune tilbyde en chip, der kan sættes på cykelhjelmen. IDadvice har udviklet et system, der gør, at når man kommer forbi de særlige områder med hjelmen på hovedet, vil den aktivere lyset på dyrene. Jo flere gange man cykler forbi, jo flere dyr vil det være muligt at aktivere. Chippen vil blive uddelt til skoleelever og andre interesserede i løbet af foråret.

Lyset følger børnene på vej
Første delprojekt er allerede færdigt. En af børnenes mange gode ideer var blandt andet, at der skulle være lys på cykelstien, men også at lyset skulle følge de enkelte cyklister på vej til skole. I november blev anlægsarbejdet afsluttet og der er nu indsat lys og bevægelsessensorer i hver enkelt mast på strækningen. Sensorerne reagerer på alle trafikanter og blænder op for lyset, når der kommer forbipasserende, og ned igen, når de er videre. Det sparer på strømmen. Allerede i den første måned er der brugt op imod 70 % mindre strøm.

Egedal SuperZOOkelsti støttes af Supercykelstipuljen og InterReg. Projektet er det første af i alt tre Lighting Metropolis EU-projekter, hvor Egedal Kommune samarbejder med otte andre kommuner, universiteter og virksomheder i Øresundsregionen om at skabe fremtidens urbane og intelligente lys. Vil du vide mere om Lighting Metropolis: http://www.egedalkommune.dk/lysoveregedal

Foto: Sune Schøning
Børn til workshop: Lærkeskolens børn kommer med gode ideer til en sjovere og mere sikker cykelsti, til Sune (i midten).

Et smugkig i Kalenderguiden...

Det sker i Egedal

Loader…

Tag ud og oplev vores skønne steder

I Turguiden kan du finde masser af gode bud på steder du kan tage hen...

Kunstværker i Egedal, Smørum, Kunstværket Fællesskab ved Smørum Kulturhus i Egedal Kommune.

Skulpturen “Fællesskab” i Smørum

Skulpturen FÆLLESSKAB forestiller tre tykke mænd, der hjælper hinanden op. Du finder den ved Kulturhuset i Smørum. Den er udført ...
Ve..buresØ.efterår.21.(22of26)

Baronen ved Buresø

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Baronen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fantastisk træskulptur, der ...
20220821 194507

Den kromatiske passage – rød lyskunst i tunnel

I slutningen af 2021 blev kunstprojektet Den Kromatiske Passage til i form af lyskunst på vægge og lofter i to ...
Bastruptårnet

Bastruptårnet

Bastruptårnet er også kaldet Bastrup Tårnet, Bastrup Stenhus eller Bastrup Ruin. En middelalderruin, som du finder ca. 50 meter nord ...
283352013 1417068958764742 5572969545849930119 N

Enhjørningen i Ganløse Skovene

Tag på opdagelse i vores skønne lokalområde. "Enhjørningen" er en af besøgsmålene i Frank Jæger Land. En fascinerende træskulptur, der ...
Dsc 0340 660x330 1

Hundeskoven ved Sperrestrup Skov (Tennisskoven)

En dejlig hundeskov, hvor der både er mulighed for at træne med sin hund, og også bare gå en tur ...

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil.

Bestil tid til service! Kom overraskelserne i forkøbet med tjek af din bil. 

Bremser * Udstødning * Dæk * Undervogn * Batteri * Kølesystem * Olie * Lygter * Viskerblade * Sprinklervæske.

Johnny & Jonathan fra Service Centret i Ølstykke servicerer og reparerer alle bilmærker, og du beholder naturligvis din fabriksgaranti.

Her bruges kun reservedele af original kvalitet – og du får 3 års garanti på reservedele. Service Centret har altid både lille og stort service til gode priser!

Få en service-aftale med masser af fordele!

Med service-aftalen slipper du for en stor regning. Service fordeles over alle årets 12 måneder og alle eventuelle ekstra reparationer får du 10% rabat på.

Herudover får du: Gratis pæreskift mellem service – Gratis skift af viskerblade mellem service – Gratis skift af sprinklervæske mellem service, så tit du ønske det – 10% rabat på alle reparationer udover service – 20-45% rabat på dæk og fælge – rabat på hjulskift og opbevaring – gratis synstjek og kørsel til syn.

Du kan læse mere på hjemmesiden, hvor du også kan booke tid. Følg også med på Service Centrets Facebookside, der byder på aktuelle nyheder og tilbud.

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35
3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…