Egedals Frivillighedsstafet: Mikkel Davidsen, formand i Egedal Erhverv

Egedals Frivillighedsstafet: Mikkel Davidsen, formand i Egedal Erhverv

Vores Egedal har sat gang i en ny serie af historier. Egedal Frivillighedsstafetten sætter spot på de mange frivillige i Egedal, som på hver deres måde byder ind til fællesskabet.
Vores Egedal ønsker at at sætte fokus på alt hvad frivillige kræfter løfter og skaber af værdi i lokalsamfundet, og forhåbentlig også inspirere andre til at engagere sig i lokale initiativer og frivilligt arbejde.

Denne gang har vi inviteret Mikkel Davidsen i den varme stol. Mikkel er frivillig i Egedal Erhverv.

Hvorfor har du valgt at være frivillig?

Når man er frivillig, bruger man selvfølgelig nogle ressourcer på det, men man får heldigvis rigtig meget igen den anden vej. For mig ligger der en stor portion glæde i at kunne hjælpe andre uden nødvendigvis at skulle have noget igen i form af løn og så videre.

Hvad består dit frivillige arbejde i – hvilke opgaver udfører du?

 Som formand i Egedal Erhverv forsøger jeg generelt at fremme det lokale erhvervsliv, f.eks. ved at være med til at afholde sociale arrangementer og tale erhvervslivets sag over for kommunen. Det er bestemt ikke givet, at der er tilstrækkeligt med politisk fokus på de lokale virksomheder og på udviklingen af vores erhvervsliv, så vi er nødt til hele tiden at minde politikere og andre om, at det giver rigtig god mening for hele Egedal med et stærkt og blomstrende erhvervsliv. Naturligvis ikke kun for erhvervslivets skyld, men for sammenhængskraften i vores lokalsamfund. Jo flere lokale arbejdspladser, jo bedre. Hvis vi kan lykkes med at videreudvikle det eksisterende erhvervsliv og samtidig tiltrække nye virksomheder til vores område, vil det have mange positive, afsmittende effekter på Egedal. Så selvom vi er en erhvervsforening, forsøger vi altid at kigge helhedsorienteret på det.

Er der kompetencer du har fået som frivillig, som du kan bruge professionelt?

 Jeg har fået en masse viden om Egedals erhvervsliv og også et godt netværk lokalt, som jeg måske kan få brug for på et tidspunkt.

Vil du anbefale andre at blive frivillig – og hvorfor/hvorfor ikke?

Helt klart, ja! Både fordi der er brug for ekstra kræfter mange steder, men også fordi det generelt er sjovt. Det er ikke altid en dans på roser, og der er udfordringer i alle foreninger, vil jeg tro. Men jeg synes bestemt, at det er indsatsen værd i sidste ende.

Hvordan bliver man frivillig hos jer – Har I brug for flere kræfter?

I Egedal Erhverv er vi lidt ramt af, at det ofte er de samme mennesker, der engagerer sig. Tordenskjolds soldater, kan man sige. Sådan er det sikkert mange steder. Derfor er vi meget åbne over for lokale erhvervsdrivende, som har lyst til at gøre en forskel for erhvervslivet. Det kunne være at blive medlem af foreningen eller at melde sig til vores bestyrelse, men det kunne også sagtens være i en selvstændig arbejdsgruppe, som kan arbejde på at stable et bestemt arrangement eller projekt på benene. Uanset hvad hører vi meget gerne fra engagerede folk derude!

Hvilke udfordringer ser du som frivillig?

Jeg var lidt inde på det i mit seneste svar. I mange foreninger er det ofte de samme få personer, der skal trække læsset. Og nogle gange kniber det altså med engagementet hos de medlemmer, man repræsenterer som frivillig bestyrelse. Det kan der være mange årsager til, men det kan godt koste lidt på motivationskontoen hos de frivillige. Så hvis nu der var flere, der ville melde sig under fanerne eller deltage aktivt i deres forening, ville mange ting blive lettere.

Her tror jeg faktisk meget på, at flere lokale arbejdspladser er en del af løsningen. Hvis f.eks. 500 lokale borgere kunne tage cyklen på arbejde og spare 2 x 45 minutters pendling til København, ville der sikkert også være flere med overskud til at tage en frivillig tjans i en lokal forening.

Fakta om foreningen:

Egedal Erhverv er en frivilligt drevet forening med en bestyrelse bestående af lokale erhvervsdrivende. Foreningen har til formål at skabe de bedst mulige rammer og udviklingsmuligheder for eksisterende og kommende virksomheder i Egedal – og dermed flere arbejdspladser i kommunen.

Egedal Erhverv holder løbende dialogmøder med kommunen, hvor erhvervslivets behov og udfordringer er på dagsordenen. Derudover afholder vi en række faglige og sociale arrangementer for medlemsvirksomhederne. Et kontingent koster blot 600 kroner om året.

Læs mere på hjemmesiden: www.egedalerhverv.dk

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Dæktryk

Husk at tjekke dæktrykket på bilen! 
- men ved du egentlig hvorfor?

Dæktrykket har både betydning for dækkets levetid, bremselængde og brændstoføkonomi. Et for lavt dæktryk forlænger bremselængden markant, og kan gøre bilen sværere at styre.

Det anbefales at tjekke dæktryk ca. en gang om måneden.

Du kan se i instruktionsbogen hvad trykket bør være på din bil. Nogle biler har endda et mærkat i venstre døråbning som du også blot kan aflæse.

Trænger din bil til et servicetjek?
Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…