Egedals Frivillighedsstafet: Trine Lauridsen, næstformand i Egedal Flygtningenetværk

Egedals Frivillighedsstafet: Trine Lauridsen, næstformand i Egedal Flygtningenetværk

Vores Egedal har sat gang i en ny serie af historier. Egedal Frivillighedsstafetten sætter spot på de mange frivillige i Egedal, som på hver deres måde byder ind til fællesskabet.
Vores Egedal ønsker at at sætte fokus på alt hvad frivillige kræfter løfter og skaber af værdi i lokalsamfundet, og forhåbentlig også inspirere andre til at engagere sig i lokale initiativer og frivilligt arbejde.

Denne gang har vi inviteret Trine Lauridsen i den varme stol. Trine er frivillig i Egedal Flygtningenetværk.

Hvorfor har du valgt at være frivillig?
Jeg kunne ikke lade være. Jeg elsker sprog, kultur, kommunikation og det sjov som barrierer derimellem kan medføre. Da der pludselig dukkede en masse flygtninge op i Egedal og de, iflg. Pernille Blochs historie på Vores Egedal, gerne ville have besøg og lære dansk, så måtte jeg se om jeg kunne hjælpe til med at få dem lært alt om Danmark. Derfor valgte jeg at involvere mig i deres liv i Egedal. Udover at jeg kunne lære dansk fra mig, kunne jeg lære en masse om vores danske system og vores rettigheder.

Hvad består dit frivillige arbejde i – hvilke opgaver udfører du?
Som frivillig hjælper jeg nye som gamle flygtninge med alt hvad jeg kender til. Jeg kan jo sproget og kan læse en besked fra det offentlige. Jeg ved hvor man skriver sig op til institution, skole og bolig. Jeg kan godt lide at arrangere ture og fester. Så derfor jeg er tit med til at afholde div. ture, sommer- og julefester osv.  Vi har også lavet foredrag om madpakker, opdragelse, social kontrol og det dansk politiske system. Vi spørger ind til hvad flygtningene ønsker at høre om for derefter at finde nogle der kan komme.
Som næstformand laver jeg også budgetter sammen med bestyrelsen og søger penge fra kommunen og andre fonde.

Er der kompetencer du har fået som frivillig, som du kan bruge professionelt?
Min viden om andre kultur har jeg kunne bruge i mit arbejde på henholdsvis Aalborg Universitet og DTU i mødet med udenlandske studerende og undervisere. Jeg ved hvornår der festes og fastes, hvordan man tiltaler hinanden og finder rundt i systemet. Der er jo ikke forskel på om en flygtning eller exchange student skal have rejsekort eller finde lejlighed.

Vil du anbefale andre at blive frivillig – og hvorfor/hvorfor ikke?
At være frivillig kan tage alt din tid eller intet tid. Du bestemmer jo selv hvor meget du vil engagere dig, men man kan hurtigt blive opslugt af arbejdet. Så hvis man brænder for et område, synes jeg, at man skal kigge nærmere på det og finde ligestillede. Det er sjovt at møde andre med samme interesser og som sagt det er op til den enkelte at finde de timer, der vil bruges på det.

Hvordan bliver man frivillig hos jer – Har I brug for flere kræfter?
Vi kan altid bruge flere hænder. Vi har medlemmer med flere forskellige interesser, nogle hjælper med tøjrummet, andre har lektie/samtale café og andre igen reparere cykler. Mange har også en kontaktfamilie som de mødes med og hjælper med det daglige. Så man kan være frivillig på mange måder. Hvis man er interesseret i være frivillig hos Egedal flygtningenetværk skal man henvende sig til os via vores hjemmeside. Derefter vil vores formand tage kontakt.

Hvilke udfordringer ser du som frivillig?
Der er mange udfordringer, da man ikke kender systemet fra flygtningenes side. Som frivillig vil man gerne hjælpe med alt, men må kende ens egne begrænsninger.

Om foreningen:
Egedal Flygtningenetværk støtter lokale flygtninges møde med det Danmark, der skal blive deres nye hjem.
Vi er frivillige, der byder ind med den tid, vi har til at indføre vores nye naboer i dansk hverdag og kultur.

Læs mere på hjemmesiden:
http://www.egedal-flygtningenet.dk/

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Få bilen gennem syn første gang – Bestil et gratis synstjek!

Skal din bil synes? Så få et gratis synstjek af Johnny og Jonathan hos Service Centret i Ølstykke.

På værkstedet gennemgås bilen efter et særligt synsskema. Bilens vitale dele kontrolleres for slør, bremserne tjekkes på prøvestand, støddæmpere, fjedre, hjulophæng, udstødningssystem m.m. kontrolleres. Bilens karosseri tjekkes for rustangreb.

Du får en fast pris for en evt. reparation. 
Ingen gebyr ved omsyn. Gratis omstilling, hvis bilen ikke synes første gang.

Service Centret starter med at lave et synseftersyn på bilen. Det er gratis. Herefter udformer de et tilbud på hvad det vil koste at få bilen sikkert gennem syn. (Fast tilbud).
Viser der sig at være mange fejl på bilen, kan der tales om der evt. er ting, der kan spares væk, men det bliver så på kundens egen risiko, og derfor ingen garanti for at bilen bliver synet første gang.

Bestil tid på hjemmesiden: https://service-centret.dk

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…