Egedals Frivillighedsstafet: Trine Lauridsen, næstformand i Egedal Flygtningenetværk

Egedals Frivillighedsstafet: Trine Lauridsen, næstformand i Egedal Flygtningenetværk

Vores Egedal har sat gang i en ny serie af historier. Egedal Frivillighedsstafetten sætter spot på de mange frivillige i Egedal, som på hver deres måde byder ind til fællesskabet.
Vores Egedal ønsker at at sætte fokus på alt hvad frivillige kræfter løfter og skaber af værdi i lokalsamfundet, og forhåbentlig også inspirere andre til at engagere sig i lokale initiativer og frivilligt arbejde.

Denne gang har vi inviteret Trine Lauridsen i den varme stol. Trine er frivillig i Egedal Flygtningenetværk.

Hvorfor har du valgt at være frivillig?
Jeg kunne ikke lade være. Jeg elsker sprog, kultur, kommunikation og det sjov som barrierer derimellem kan medføre. Da der pludselig dukkede en masse flygtninge op i Egedal og de, iflg. Pernille Blochs historie på Vores Egedal, gerne ville have besøg og lære dansk, så måtte jeg se om jeg kunne hjælpe til med at få dem lært alt om Danmark. Derfor valgte jeg at involvere mig i deres liv i Egedal. Udover at jeg kunne lære dansk fra mig, kunne jeg lære en masse om vores danske system og vores rettigheder.

Hvad består dit frivillige arbejde i – hvilke opgaver udfører du?
Som frivillig hjælper jeg nye som gamle flygtninge med alt hvad jeg kender til. Jeg kan jo sproget og kan læse en besked fra det offentlige. Jeg ved hvor man skriver sig op til institution, skole og bolig. Jeg kan godt lide at arrangere ture og fester. Så derfor jeg er tit med til at afholde div. ture, sommer- og julefester osv.  Vi har også lavet foredrag om madpakker, opdragelse, social kontrol og det dansk politiske system. Vi spørger ind til hvad flygtningene ønsker at høre om for derefter at finde nogle der kan komme.
Som næstformand laver jeg også budgetter sammen med bestyrelsen og søger penge fra kommunen og andre fonde.

Er der kompetencer du har fået som frivillig, som du kan bruge professionelt?
Min viden om andre kultur har jeg kunne bruge i mit arbejde på henholdsvis Aalborg Universitet og DTU i mødet med udenlandske studerende og undervisere. Jeg ved hvornår der festes og fastes, hvordan man tiltaler hinanden og finder rundt i systemet. Der er jo ikke forskel på om en flygtning eller exchange student skal have rejsekort eller finde lejlighed.

Vil du anbefale andre at blive frivillig – og hvorfor/hvorfor ikke?
At være frivillig kan tage alt din tid eller intet tid. Du bestemmer jo selv hvor meget du vil engagere dig, men man kan hurtigt blive opslugt af arbejdet. Så hvis man brænder for et område, synes jeg, at man skal kigge nærmere på det og finde ligestillede. Det er sjovt at møde andre med samme interesser og som sagt det er op til den enkelte at finde de timer, der vil bruges på det.

Hvordan bliver man frivillig hos jer – Har I brug for flere kræfter?
Vi kan altid bruge flere hænder. Vi har medlemmer med flere forskellige interesser, nogle hjælper med tøjrummet, andre har lektie/samtale café og andre igen reparere cykler. Mange har også en kontaktfamilie som de mødes med og hjælper med det daglige. Så man kan være frivillig på mange måder. Hvis man er interesseret i være frivillig hos Egedal flygtningenetværk skal man henvende sig til os via vores hjemmeside. Derefter vil vores formand tage kontakt.

Hvilke udfordringer ser du som frivillig?
Der er mange udfordringer, da man ikke kender systemet fra flygtningenes side. Som frivillig vil man gerne hjælpe med alt, men må kende ens egne begrænsninger.

Om foreningen:
Egedal Flygtningenetværk støtter lokale flygtninges møde med det Danmark, der skal blive deres nye hjem.
Vi er frivillige, der byder ind med den tid, vi har til at indføre vores nye naboer i dansk hverdag og kultur.

Læs mere på hjemmesiden:
http://www.egedal-flygtningenet.dk/

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Vinterhjul & Nye dæk!

Tid til at skifte til vinterhjul - Lad Service Centret skifte dem for dig!

Nu er det den tid på året, hvor min mand plejer at bruge en formiddag på at slæbe hjul frem og tilbage fra skuret, bande over stramme bolte - og i det hele taget være lidt halvsur… Det er tid til at skifte til vinterhjul på bilen! Det anbefales, at man skifter fra sommerdæk til vinterdæk, før temperaturen når under 7°C

Jeg er sikker på at han bliver glad, når han ser, at Johnny og Jonathan fra Service Centret i Ølstykke tilbyder at klare det for ham!

Service Centret har også altid gode dæktilbud, hvis de gamle dæk trænger til at blive skiftet ud!

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…