Elevrådsrepræsentanter fra alle Egedals skoler samler kommunens unge til EGEDAGEN

Fredag den 18. maj bliver en festdag for kommunens udskolingselever. Egedals Fælles Elevråd inviterer for første gang alle kommunens 7., 8., og 9. klasser til EGEDAGEN – netværksdag med skoledyster, live musik og fest. Egedals Fælles Elevråd består af elevrådsrepræsentanter fra alle Egedal Kommunens skoler. 

Egedagen løber af stablen fredag den 18. maj kl. 14-16, hvor de unge mødes Hampelandsskolens græsarealer. Mini-festivalen involverer og engagerer alle, hvad enten man er til fodbold, BMX, vil male graffiti eller høre og spille musik… mulighederne er mange og formålet er at mødes på tværs af skolerne og lære hinanden at kende. Om aftenen fortsætter Egedagen med fest på Hampen.

Matilde Hommelgaard Schleisner er 14 år og fra Maglehøjskolen. Hun er med i Egedal Fælles Elevråd.
Mathilde fortæller, at hun er med for at skabe en fælles front for eleverne, hvor der er mulighed for at dele både gode og dårlige erfaringer, og arbejde på at skabe bedre skoler for alle elever i Egedal. Hun oplever, at de får en stærkere stemme, og at de bliver taget alvorligt i en anden grad end tidligere.

Et godt formål: Børn, Unge & Sorg
Egedal Fælles Elevråd har arbejdet på at samle penge ind til organisationen Børn, Unge & Sorg, som overrækkes på Egedagen.
– Eleverne har skrevet til lokale virksomheder og fået sponsorer, og på Egedagen vil der blive solgt mad, som bliver lavet af valgfagsholdene i Egedal Kommune.

Baggrunden for at støtte organisationen Børn, Unge & Sorg skyldes, at der er nogle af os, som har oplevet at miste et familiemedlem. Lige nu er der et års ventetid, og det er alt for lang tid for et barn at vente for at få hjælp, fortæller Sofie Aarhus, 16 år fra Boesagerskolen, der også er med i Egedal Fælles Elevråd.

Fællesskab i Fælles Elevrådet
Eleverne i Egedals Fælles Elevråd har fundet rigtig godt sammen og fået et godt fællesskab. Elevrådet består af elevrådsrepræsentanter fra alle kommunens skoler .

Det gode fællesskab skal på Egedagen gerne smitte af, så alle unge kan møde hinanden på tværs af skoler.

Om Egedagen bliver en fast årlig begivenhed? Det må tiden vise :-)