En halv million til borgernes egne idéer

En halv million til borgernes egne idéer

Nu skal borgernes gode ideer føres ud i livet. Med en halv million kroner i kassen har byrådet i Egedal besluttet, at borgere med gode ideer kan søge penge til projekter der skal komme borgerne direkte til gode.

I budgetaftalen for 2022-2025 blev der afsat en halv million årligt i 2022 og 2023 til et forsøg med borgerbudget i Egedal Kommune, hvor borgergrupper og foreninger kan søge penge til at realisere deres helt egen ide. Nu skal den beslutning realiseres.

På Økonomiudvalgsmødet i januar drøftede politikerne således forskellige modeller for hvordan et forsøg med borgerbudget kan se ud. Her blev det besluttet, at bruge en model, hvor alle borgere og foreninger har mulighed for at komme med ideer til brug af midlerne fra borgerbudgettet, og at Byrådet efterfølgende vælger at gå videre med de ideer, der skaber mest værdi for lokalsamfundet i tre af lokalsamfundene i Egedal Kommune.

Løberuter, landsbyforskønnelse og legepladser
Kun få kommuner har indført forsøg med borgerbudget, og Egedal bliver derfor en del af en lille eksklusiv håndfuld kommuner, der har haft succes med at indføre et reelt borgerbudget. Eksempler fra andre kommuner viser, at kreativiteten er stor og at borgerne har god gavn af de projekter, der bliver til virkelighed.
Eksempler på dette er friluftsfaciliteter som shelters, bålpladser, udendørs bordtennisbord og petanquebane. I andre kommuner har borgerne stået bag nye legepladser eller etablering af en skaterpark. Ligesom der findes gode eksempler på at andre projekter har ført til folder og hjemmeside hvor man har kunne se og inspireres af motionsløberuter og gåture. Et andet eksempel er et projekt der havde til formål at gøre hele kommunen dejligere, her valgte kommunen at prioritere et projekt og landsbyforskønnelse.

I sidste ende er det byrådet, der skal prioritere i ideerne. Når ideerne kommer ind fra borgere, borgergrupper eller foreninger, sættes administrationen til at screene de bedste ud fra et princip om, hvilke ideer der kommer flest til gavn. Ideerne vurderes også i forhold til, om de er juridiske holdbare og forslag om anlægs- eller byggeprojekter, vurderes om der er brug for tilladelser mm.

Hvordan kommer min ide med?
Se på www.egedalkommune.dk/borgerbudget/ – her kan du også se, hvad du skal være opmærksom på, inden du ansøger.

Tidsplan:
1. Borgere og foreninger sender forslag om ideer ind til Byrådet (via ansøgningsskema) – (deadline 14.marts 2022)
2. Byrådet udvælger de forslag, som skaber mest værdi for lokalsamfundet i tre lokalsamfund – (maj 2022)
3. Når ideerne er gennemført, vil processen omkring borgerbudget blive evalueret.
Borgerbudget 2023 starter op (start 2023)

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Vinterhjul & Nye dæk!

Tid til at skifte til vinterhjul - Lad Service Centret skifte dem for dig!

Nu er det den tid på året, hvor min mand plejer at bruge en formiddag på at slæbe hjul frem og tilbage fra skuret, bande over stramme bolte - og i det hele taget være lidt halvsur… Det er tid til at skifte til vinterhjul på bilen! Det anbefales, at man skifter fra sommerdæk til vinterdæk, før temperaturen når under 7°C

Jeg er sikker på at han bliver glad, når han ser, at Johnny og Jonathan fra Service Centret i Ølstykke tilbyder at klare det for ham!

Service Centret har også altid gode dæktilbud, hvis de gamle dæk trænger til at blive skiftet ud!

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…