En mandag aften fuld af sang med Slagslundekoret

En mandag aften fuld af sang med Slagslundekoret

 «Vi mangler mænd, Pernille – kan du hjælpe os?” Louise Speiermann fra Slagslundekoret er på mailen. ”Selvfølgelig kan jeg det”. Jeg kalder straks mine tre mænd i huset sammen (mine to teenagesønner og mand) og beder dem aflægge korprøve i køkkenet. Kan dog allerede ved et par enkelte strofer konstatere, at det ikke er kommende kormedlemmer ….og to af dem er i øvrigt på vej til fodbold.

Jeg elsker musik og sang. Måske det også kunne være noget for mig at prøve. Louise skriver til mig, at jeg er mere end velkommen, de synger hver mandag kl. 19.15-20.45.  Det ér faktisk mandag i dag, og jeg har ikke lige noget på programmet, så jeg sætter mig i bilen og finder ud på den mørke landevej og kører til Slagslunde Skole.

Smil og lystig snak

Allerede på parkeringspladsen ved skolen bliver jeg mødt med et varmt smil og velkommen af en af kordeltagerne. I skolens aula er der en lystig snakken og grinen. Der er allerede kommet en del og man kan høre at de har glædet sig til at synge og se hinanden igen. Alle er smilende og imødekommende, og flere kommer også hen og hilser og byder mig velkommen. Jeg føler mig taget rigtig godt imod.

Jeg bliver fortalt, at jeg på ingen måde skal være nervøs. Korlederen spørger mig hvor jeg ligger stemmemæssigt. “Bedst i de lidt dybere toner” er mit svar. Hun viser mig over til gruppen jeg skal synge med. Jeg er til at starte med en lille smule nervøs for, om jeg kan finde ud af det. Sådan er det faktisk altid med mig. Altid nervøs for nye ting, men plejer at være nem at begejstre. Og det viser sig også at komme til at holde stik denne aften. For hold da helt k…. hvor de bare stryger af sted de 90 minutter. Jeg ELSKER det!

90 minutter i himmerige

Vi starter med at strække ud, og varme ledene i kroppen op og lave stemmeøvelser. Der er masser af plads til grin og latter. Der er ligesom højt til loftet. Det er et sted hvor folk kan lide hinanden, og det gør at man ikke er nervøs for at gøre noget forkert.

Korlederen er fantastisk, og hun har rigtig godt styr på klaveret, når tangenterne får tæsk på den fede måde.

Vi synger nærmest alle mine yndlingssange! Smuk og dejlig, Sweet Dreams, Midt om natten, Vårvisen m.fl.

Jeg bliver fuldstændigt opslugt, og på trods af at jeg ikke kender den “dybe stemme” i sangene, så kan jeg bare ikke lade være med at give den fuld gas. Rammer ret skævt indimellem, men det er slet ikke noget problem. De andre hjælper på bedste vis og jeg får lov at stille mig med øret lige op af nogle af de kraftige stemmer, så de kan guide mig.

Da vi slutter er jeg fuldstændig høj. Det var altså virkelig fedt!

Svend-Erik og Jimmy

En mandesnak

Jeg får en snak med et par af mændene. Jeg skulle jo meget gerne fange lidt af hvad der gør, at de vil bruge mandag aften på korsang og en hulens masse piger og kvinder.

For Jimmy og Svend-Erik er der ingen tvivl: “Det er bare den fedeste måde at starte ugen på!”

Svend-Erik har spillet klaver, men har ikke sunget i kor før. Han fortæller, at der var en mandag, hvor han kom herop og det var aflyst. Da gik det for alvor op for ham, hvor stor betydning koret havde på hans start på ugen. Han griner og fortæller, at hans humør var påvirket helt til om onsdagen over, at han ikke havde fået skrålet ordentligt igennem om mandagen.

Jimmy er enig. Det er bare den allerbedste start på ugen. Han har heller ikke sunget i kor før. Faktisk var han mere til at springe i spandex og ud på mountainbiken i skoven – men han blev lidt varm på at være med, da flere han kendte var begyndt i koret og fortalte i positive toner om det. At synge under bruseren var hans foretrukne – men han blev også bidt af det efter at have prøvet det.

Og der er slet ingen tvivl om at de mørke kraftige stemmer klæder koret! Og der er plads til mange flere – både mænd og kvinder er mere end velkomne til at synge med!

Jeg er slet ikke i tvivl. Det her vil jeg rigtig gerne være en del af!

Om Slagslundekoret
Slagslundekoret er et rytmisk kor for alle. Der synges forskellige genrer. Det handler om glæden ved at synge.
Koret øver mandage 19:15-20:45 på Slagslunde Skole.
Der er omkring 45 medlemmer af koret lige nu, heraf ca. 10 mænd.

Vil du vide mere?

Du kan følge Slagslundekoret på Facebooksiden:
https://www.facebook.com/Slagslundekoret-593812554405867/

 

 

 

 

 

 

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Få bilen gennem syn første gang – Bestil et gratis synstjek!

Skal din bil synes? Så få et gratis synstjek af Johnny og Jonathan hos Service Centret i Ølstykke.

På værkstedet gennemgås bilen efter et særligt synsskema. Bilens vitale dele kontrolleres for slør, bremserne tjekkes på prøvestand, støddæmpere, fjedre, hjulophæng, udstødningssystem m.m. kontrolleres. Bilens karosseri tjekkes for rustangreb.

Du får en fast pris for en evt. reparation. 
Ingen gebyr ved omsyn. Gratis omstilling, hvis bilen ikke synes første gang.

Service Centret starter med at lave et synseftersyn på bilen. Det er gratis. Herefter udformer de et tilbud på hvad det vil koste at få bilen sikkert gennem syn. (Fast tilbud).
Viser der sig at være mange fejl på bilen, kan der tales om der evt. er ting, der kan spares væk, men det bliver så på kundens egen risiko, og derfor ingen garanti for at bilen bliver synet første gang.

Bestil tid på hjemmesiden: https://service-centret.dk

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…