Endelig forår igen! Påske-sjov på den gamle mølle

Endelig forår igen! Påske-sjov på den gamle mølle

Tag forskud på påskeferien, når Egedals gamle lokalmuseum Skenkelsø Mølle byder på en forårsdag med påskesjov! Glæd dig til en hyggelig dag på møllen tirsdag d. 4. april 2023 kl. 13 – 16.

En dag i æggets tegn

Æg har altid været et tegn på forår, når hønsene efter en vinterpause igen begynder at lægge æg. De første æg har således været en sjældenhed og værdsatte.

I møllehaven har påskeharen været på spil og gemt sine æg, som museets gæster må ud og lede efter. Traditionen med den langørede æggegemmer kendes fra Tyskland i 1600-tallet, men det er først omkring 1900, at skikken spreder sig til Sønderjylland. Derefter vil der være lejlighed til at deltage i en traditionel leg med at trille æg, for at se, hvem der kan få sit æg til at trille længst. Og stafetløb med æg på en ske. Der er også arrangeret skattejagt med påske-tema i skoven, nær museet.

På museets førstesal vil der være klippe-klistre med påske sager.

Museets historiske madeksperter har varslet, at der vil blive serveret skidne æg, så der bliver også lejlighed til at smage denne gamle ret. Navnet har sin forklaring i, de skal spises påskelørdag, der følger efter to helligdage: Skærtorsdag og Langfredag, hvor man i gamle dage ikke måtte gøre rent og vaske tøj.

Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig. Arrangementet er rettet mod børn i alderen 3 – 10 år og gerne i selskab med forældre og bedsteforældre.

Arrangementet finder sted i samarbejde med Ølstykke Historiske Forening.
Skenkelsø Mølle Museum, Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke.

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…
Få bilen gennem syn første gang – Bestil et gratis synstjek!

Skal din bil synes? Så få et gratis synstjek af Johnny og Jonathan hos Service Centret i Ølstykke.

På værkstedet gennemgås bilen efter et særligt synsskema. Bilens vitale dele kontrolleres for slør, bremserne tjekkes på prøvestand, støddæmpere, fjedre, hjulophæng, udstødningssystem m.m. kontrolleres. Bilens karosseri tjekkes for rustangreb.

Du får en fast pris for en evt. reparation. 
Ingen gebyr ved omsyn. Gratis omstilling, hvis bilen ikke synes første gang.

Service Centret starter med at lave et synseftersyn på bilen. Det er gratis. Herefter udformer de et tilbud på hvad det vil koste at få bilen sikkert gennem syn. (Fast tilbud).
Viser der sig at være mange fejl på bilen, kan der tales om der evt. er ting, der kan spares væk, men det bliver så på kundens egen risiko, og derfor ingen garanti for at bilen bliver synet første gang.

Bestil tid på hjemmesiden: https://service-centret.dk

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…