Endnu flere sommerferieaktiviteter for Egedals børn og unge

Endnu flere sommerferieaktiviteter for Egedals børn og unge

Regeringen har afsat 200 millioner kroner, som skal sørge for sommeraktiviteter til børn og unge mellem 6 og 17 år. Pengene er afsat særligt med tanke på udsatte børn og unge, hvoraf nogle har betalt en særlig høj pris under coronanedlukningen. Det får nu Egedal Kommune til at udvide listen af sommerferieaktiviteter.

Knap to millioner kroner har Egedal modtaget fra regeringen til at udvide deres i forvejen brede palette af aktiviteter. Pengene skal bidrage med primært to formål:
  1. Lukke de faglige huller, der kan være opstået hos nogle børn og unge som følge af skolelukningen.
  1. Understøtte sociale og trivselsmæssige formål med fokus på børn og unges deltagelse i fællesskaber samt understøtte deres interesser i øvrigt og udfordre dem til at prøve nye og anderledes aktiviteter.

– Pengene er godt givet ud. Vi har udsatte familier, som vil have gavn af et ferieophold sammen, men som ikke nødvendigvis passer ind i rammen for familielejr. Med de her penge kan vi også tilbyde endagsture og andre dagsaktiviteter for udsatte børn og unge og deres familier. Det har de fortjent efter nogle hårde måneder, siger Søren Trier Høisgaard, Velfærdsdirektør i Egedal Kommune.

Aktiviteter for alle børn og unge

Men det er ikke kun udsatte børn og unge der får gavn af de ekstra penge.  Blandt andet oprettes der også faglige camps til kommunens elever i ugerne 27-32, hvor de kan blive opdateret inden skolestart, hvis der måtte være faglige fag, hvor coronanedlukningen har givet huller eller mangler i pensum.

Der etableres camps for de 13-17 årige i en eller flere dage med med inspiration fra Ung Egedals fritidsundervisning, med blandt andet teater, musik workshop, Masterchef over bål og dansk for tosprogede. Også bibliotekerne i Egedal vil afholde et væld af aktiviteter henover sommeren.

– Det er jo blot nogle af de mange aktiviteter, vi har sat i søen efter regeringens ekstra pose penge. Og det betyder, at det udbud af aktiviteter vi i første omgang havde planlagt, bliver meget større, og at vi kan målrette det bedre til nogle specifikke grupper, som måske har sværere ved at få tiden til at gå i sommerferien eller hvor ressourcerne måske ikke er til de store oplevelser. Det synes jeg er fantastisk, siger Søren Trier Høisgaard.

Ekstra sommerferieåben i Ungehuset Hampen

En del af pengene bruges også til, at holde aftenåben i Ungehuset Hampen fra kl. 19.00-22.00 hver mandag og onsdag i hele sommerferien. Her kan alle ugen fra hele kommune komme og hænge ud eller deltage i de aktiviteter, som der bliver stable på benene.

De fleste sommerferieaktiviteter er gratis, mange kræver billet, som fås ved tilmelding.

Se alle de nye aktiviteter på linket herunder og følg løbende med når nye kommer aktiviteter kommer til. 

https://www.egedalkommune.dk/feriesjov

Lokalnyt

Nyt fra kalenderguiden

Nyt fra Turguiden

Nyt fra Virksomhedsguiden

Nyt fra Madguiden

Nyt fra Shoppingguiden

Nyt fra Fritidsguiden