Energibesparelser og bedre indeklima: Stenløses grønne hal er blevet “grøn”

Energibesparelser og bedre indeklima: Stenløses grønne hal er blevet “grøn”

Egedal Kommune har det seneste år energirenoveret Stenløsehallens Hal 2. Hallen kaldes ”den grønne hal” på grund af det grønne sportsgulv, men nu har navnet fået dobbelt betydning, da navnet også henviser til et nyt grønt energioptimeret ventilationsanlæg. Nu genanvendes varmen fra hallens luft, og brugerne får frisk luft og varmekomfort. Der forventes en besparelse på forbrug af strøm og varme på cirka 75 procent på ventilationsdriften.

Der er behagelig frisk luft i den grønne hal fra et nyt ventilationssystem, hvor varmen genbruges. Inden luften sendes ud af bygningen, føres den igennem et varmegenvindingsanlæg, hvor varmen overføres til den nye friske luft, som skal ind i idrætshallen. Brugerne af hallen får frisk tempereret luft, og samtidig spares strøm og varme.

– Vi arbejder hver dag for at gøre forholdene bedre for brugerne, så skoleelever og foreningernes sportsudøvere har gode rum og et godt indeklima at dyrke deres sport i. Vi har netop ibrugtaget det nye ventilationssystem, og jeg kan allerede mærke den friske luft i rummet. Der er ingen træk, og mindre støv, for støvfiltre tager støvet fra luften, siger Klaus Haubroe, anlægsleder i Hal 2 i Stenløsehallen, Egedal Kommune.

Stenløsehallen fungerer fra klokken 8-16 som idrætshal for Lærkeskolen, og derefter som foreningshal.

Behovstyret luftkvalitet

Tidligere var hallens ventilationsanlæg baseret på ren udsugning, uden varmegenvinding og erstatningsluft, så døren smækkede ved gennemtræk. Nu styres luften efter CO2 og temperatur, så der opnås optimal luftkvalitet.

85 % af varmen i luften genanvendes, hvilket betyder store energibesparelser. Ventilationsanlægget er behovsstyret, så der trækkes frisk luft ind i bygningen, når C02-indholdet bliver for højt. Derudover er ventilationsanlægget forsynet med energisparemotorer.

Hele anlægget er overvåget digitalt med fuld automatik. Der forventes en besparelse på cirka 75 procent på strøm og varme alene på ventilationsdriften efter etableringen af de nye ventilationsanlæg, svarende til ca. 1.444 tons C02/år.

Energirenovering ude og inde

Stenløsehallen er de seneste år gemmegået en omfattende energirenovering.
Udendørs har hallen fået en ny energioptimeret klimaskærm, herunder et nyt bedre isoleret tag, nye ovenlysvinduer, nye isolerede facader – og et nyt ventilationsanlæg, placeret på tag.

Indendørs har Hal 2 fået ny ventilation, ny LED-belysning og i badeområdet er der opsat nyt varmesystem. Også gymnastiksalen og karatesalen får nu frisk luft fra det nye ventilationsanlæg igennem eksisterende ventilationskanaler.

Stenløsehallens to haller får nu fjernvarme fra Egedal Fjernvarme. De fik tidligere varme fra naturgas fra Lærkeskolen, hvilket betød varmetab på grund en lang varmeledning i jorden mellem skole og hal. Med fjernvarmen forventer Egedal Kommune en energibesparelse på cirka 14 % i forhold til det samlede varmeforbrug.

Fokus på bæredygtig renovering, drift og godt indeklima

Det er et af fokusområderne i Egedal Kommunes Ejendomsstrategi, at alle eksisterende og nye ejendomme skal drives, renoveres og bygges bæredygtigt med fokus på mindst mulig miljøbelastning og et godt indeklima for både brugere og medarbejdere på kommunens arbejdspladser.

Ejendommene skal desuden opføres og indrettes så der sikres mulighed for udvikling af nye teknologier og digitale løsninger, for både kerneopgaverne og for driften, og det lever energirenoveringen af Stenløsehallen op til.

(Pressemeddelelse)

Foto: Egedal Kommune. Under loftet fordeler et grønt stofrør frisk luft langs hele hallen. Igennem en anden kanal i stål i den anden ende af hallen trækkes C02-holdig brugt luft ud af bygningen. 

LOKAL REKLAME

Sponsoreret indhold

Loader…

God motion og vind i håret!
Det handler om cykelglæde! 

Vejen til optimal cykelglæde går via den helt rigtige cykel og det tilbehør, der passer til netop dig og den form for cykling, du ønsker. Derfor passer den samme cykelmodel slet ikke til alle.

Besøg FriBikeShop Egedal i deres store showroom med eget værksted og lade det faguddannede personale hjælpe dig.

20220810_142046

Gå til hjemmesiden FriBikeShop Egedal

Hillestrom Top

Hillestrøm VVS er din professionelle og pålidelige partner inden for VVS og energioptimering.

Med en dybdegående brancheerfaring er vi specialiseret i en bred vifte af services, fra installation af luft-til-vand-varmepumper, fjernvarmeanlæg og radiatorer, til komplette badeværelsesrenoveringer og ombygninger – og altid med den grønne omstilling i tankerne.

Vi sætter en ære i at levere skræddersyede løsninger, der opfylder dine specifikke behov og forventninger. Med en løsningsorienteret tilgang og kundens tilfredshed i fokus, stræber vi efter at levere arbejde af højeste kvalitet, uanset om det er større renoveringsprojekter eller mindre reparationer og vedligeholdelse.

Har du brug for et uforpligtende tilbud?

Profilbillede 1 1999946164

Gå til hjemmesiden Hillestrøm VVS

Vinterhjul & Nye dæk!

Tid til at skifte til vinterhjul - Lad Service Centret skifte dem for dig!

Nu er det den tid på året, hvor min mand plejer at bruge en formiddag på at slæbe hjul frem og tilbage fra skuret, bande over stramme bolte - og i det hele taget være lidt halvsur… Det er tid til at skifte til vinterhjul på bilen! Det anbefales, at man skifter fra sommerdæk til vinterdæk, før temperaturen når under 7°C

Jeg er sikker på at han bliver glad, når han ser, at Johnny og Jonathan fra Service Centret i Ølstykke tilbyder at klare det for ham!

Service Centret har også altid gode dæktilbud, hvis de gamle dæk trænger til at blive skiftet ud!

Book en tid hos Service Centret i Ølstykke! 

Service-Centret – Hella Service Partner
Frederiksborgvej 35 - 3650 Ølstykke

Tlf. 47 10 09 17 / 21 60 61 47
Mail: auto@service-centret.dk

Bestil tid på hjemmesiden Service-centret.dk

DIN lokale elektriker
og el-installatør i Egedal.

Alt inden for el, tekniske installationer, video og sikring, belysning, varmepumper og solceller.

EgedalEL.dk er garant for, at dine installationer virker – hver dag.

egedalel-bil

Gå til hjemmeside Egedalel.dk

Vores Egedals Partnere

Vi har så mange fantastiske steder i Egedal

Har du besøgt nogen af disse steder?

Loader…

Fremhævede virksomheder

Vores Egedals annoncører

Loader…